Girls night

2.9K 139 20
                                    

В понеделник вечерта с Делия вече бяхме твърде гладни и твърде уморени, за да се подложим на още една нощ в компанията единствено на една на друга и учебниците. Звъннахме на момичетата, които ни поканиха в апартамента си, още преди да са чули каквото и друго да било. Взехме само ключовете и излязохме по долнищата на анцузите си и ризите, които не си бяхме направили труд да свалим, след като се прибрахме от университета. Молех се само да не срещнем Стайлс на стълбището, докато се качвахме четири-пет етажа нагоре към стаите на Шона, Челси, Изабел и Хана.

-    Ашли! - Изабел изписка, щом отвори вратата - Как си, Делия? Чух, че се виждаш със Сайлъс.

Тя вдигна вежда - сигурен знак, че е любопитна и очаква подробен разказ по темата, преди да затвори вратата след нас.

-    Тъкмо вас чакахме - Шона се засмя, надигайки вече преполовената си чаша с течност, която едва ли беше вода.

Учудих се, когато видях Хана в скута ѝ. Обикновено и двете не бяха от тези, които се лигавеха и се точеха по вратовете на хората. Оставяха тази чест на Челси, която я приемаше с отворени ръце. Беше най-голямата любителка на физическия контакт, която можеше да се срещне в "Джон Хопкинс". Отлично знаех това, след като я бях видяла да прегръща професора по Висша математика още на първия си ден.

-    Е, разказвай - Изабел подкани Делия.

-    Излязохме няколко пъти - най-добрата ми приятелка с радост започна, очевидно нямайки какво да крие. - Чукахме се един-два пъти.

-    Трябва ли да питам как беше или сама ще си кажеш? - Челси попита, подавайки ми чаша с уиски и лед, преди да се присламчи до Изабел и да я прегърне.

-    Беше огромен. Честно, момичета, вече разбирам защо е излизал с всички от университета. Та той е грамаден!

-    Защо изобщо се занимаваш с него, след като сама казваш, че е излизал с всички? - попитах я, целейки да провокирам някакъв проблясък на размисъл у нея.

-     Богат е, очевидно знае как да се чука и даже я води на срещи, за да пести от вечеря. Какво повече да иска? - Челси въздъхна, вече плътно увила се около Изабел.

-    Прочетете този пост - подадох им телефона си.

-    "Животът не е приказка, ако си си изгубила обувката в полунощ, вероятно и пияна" - Делия и останалите избухнахме в смях - А вие какво сте се запрегръщали? - кимна към Шона и Хана.

Aquiver Where stories live. Discover now