Bölüm 7

3.6K 186 45
                                    

Sınıfın en arka sırasına oturup kulaklığımı taktım. Akşam eve geç döndüğümüzden ve dolayısıyla geç yattığımdan uykum vardı.

Dersimiz seçmeli ders olduğu için sınıflar yine farklıydı zaten çoğu derste sınıflarımız farklıydı. Bugün Nehir gelmediği içinde tek başımayım. Sıra arkadaşının hatta en yakın arkadaşının okula gelmemesi gibi boktan bir durum yoktu. O gün eminim herkesin bok gibi geçiyordu. Bir kere yanında oturup uğraşabileceğin biri yoktu. Hele dedikodu yapamamak çok koyuyordu. Derste dedikodu yapmak daha zevkli yani bir kere.

Daha fazla Nehir'in yokluğunu düşünmeyip başımı sıraya koydum. Uykuya ihtiyacım vardı lan benim. Bütün gün uyuyabiliceğimi söyleseler hiç düşünmeden uyurdunm. Sesim çıkarsa ne olayım.

Yanımda oluşan hareketlilik ile kaşlarımı çatıp başımı masadan kaldırdım. Yanımda oturan Ares'e baktım.

'Hayırdır' bakışları bana döndüğünde kaşlarını çatıp bana baktı.

'kaçta yattın sen. Gözlerin şişmiş. Yüzün bembeyaz. Hortlak gibisin kızım' dediğinde göz devirdim.

'görüntü kirliliği yapıyorsam başka yere geç oğlum. Sen gelip yanıma oturdun'

'Oğlum' tek kaşını kaldırıp bana baktığında göz devirdim.

'Cidden takıldığın tek yer ora mı?' dediğimde güldü.

'Sence' gülümsedim ve kulaklığımı çıkarttım.

'Niye yanımda oturuyorsun'

'Deniz yok bir baktım yanın boş bende oturuyum dedim' dediğinde başımı salladım ve kulaklığı telefonuma takıp şarkı açtım. Başımı kolumun üzerine koyup uzandım ve gözlerimi kapattım. 

Kulağımdan çekilen kulaklığın teki ile Ares'e baktığımda başını benim gibi sıraya koymuş ve gözlerini kapatmıştı.

'Kulaklığımı paylaşmayı sevmem' gözlerini açıp o kahverengi gözleri ile bana gülümsedi.

'İyi alış o zaman buna' kaşlarımı çatıp baktığımda Sinirle soludum.

'Senin benimle derdin ne. Bir iyisin bir kötü. Kendine gel artık Ares.' cevap vermesini beklemeden gözlerimi kapattım. Kulaklığımı geri almamıştım. Onunla böyle bir kavgaya girmiycektim. Zaten yorulmuşum.

Gelen fotoğraf sesi ile gözlerimi açtığımda karşımda Ares' in uyuyan yüzünü görmüştüm. Kulaklığı çıkartıp kalktığımda Rüzgar elinde telefon ile fotoğrafımızı çekmişti..

'Ohaa lan siz sevgili olmadığınızdan emin misiniz? Yoksa bize mi söylemiyorsunuz.' uyku sersemlik ile mal mal Rüzgar'a bakarken yanımda ki sesle kendime gelmiştim.

'Rüzgar saçmalama lan. Ben o sesini bir taraflarına sokmadan defol' Rüzgar gülümseyip sıraya oturduğunda fotoğrafı açtı.

'lan çok tatlı çıktınız ama. Bence instagrama atın'  fotoğrafa baktığımda  şaşırdım. Cidden sevgili gibi çıkmıştık.

'lan gereksiz genellikle insanların fotoğrafı çekilirken izin alınır.' Ares telefonu Rüzgar'ın elinden alıp ayağa kalktığında bir şeyler yapıp geri verdi.

'Aaaa sildin mi fotoğrafı' Rüzgar'ın kız gibi cırlamasından sonra kulaklarıma elimi bastırdım. Ares yüzünü buruşturduğunda başını salladı.

'Gerizekalı herif' Rüzgar saçlarını savurup yanımızdan gittiğinde kıkırdadım. Bu çocuğa bayılıyordum.

Bende ayağa kalktığımda Ares tek kaşını kaldırıp bana baktı.

BANA İKİMİZİ ANLAT Where stories live. Discover now