KÖREBE 1

42 12 0
                                    

Kaç saat oldu Fırat Bey hala gelmedi. Onun yüzünden hastane koridorlarında sürtüyorum. Hayır, insan bir arar kuzen ben geç kalacağım der ama nerdee? Fırat'tan ne bekliyorsam zaten.

-Vay yakışıklı ne haber yaa?

"Kötü."

-Ne oldu benim kuzenime? Kim üzdü seni söyle bakayım.

"Ebenin körü oldu. Nerdesin lan sen? "

-Höst eşek yavaş gel. Senin gibi yatmıyoz biz.

" Sana şuradan bir çarparım görürsün yatmayı. Kalk hadi merkeze gidiyoruz."

-Eve gidiyoruz.

"Merkeze gidiyoruz."

-Eve gidiyoruz.

Tabi ki ben kazandım. Bir de eve gidip yatamam. Hamladım iyice. Ben yokken bir sürü gelişme olmuş. Bir tarafından yakalamam lazım. Eğer eve gidersem iyice kaçıracağım. Fırat doğru düzgün bir şey anlatmıyor ki. Merkeze gidince öğrenirmişim. Şu ana kadar sadece bir listeden bahsetti. İsim olarak haa içeriğini söylemiyor. Operasyonun gizliliği içinmiş. Ne operasyonu, bir şey mi buldunuz diyorum beyefendi ona da cevap vermiyor. Sırf gülmem için yaptığı salaklıklardan başka bir şey anlatmadı. İyice merak etmeye başladım. Şu merkeze de bir türlü varamadık ki. Bir saattir yoldayız. Neredeyse öğlen oldu. Karnımda iyice acıkmaya başladı. Açken arabada hiç çekilmiyor. Fırat'ta kapadı çenesini. Hayret hiç susmayan çocuk bugün ağzını açmıyor. Bunlar kıyamet alameti olabilir mi? Ne de olsa Fırat'tan beklenmeyen hareketler. Korkmak yanlış sayılmaz... Ben daha demin bir saat mi dedim? Hastaneden merkez o kadar sürmez ki.

"Nereye gidiyoruz lan?"

-Bende ne zaman soracak diyordum, inanır mısın kuzen?

"Fırat nereye gidiyoruz?"

-Merkeze.

"Ne merkezi lan dalga mı geçiyorsun?"

-Yoo çok ciddiyim

"Fıraaat."

-Şu sana söylediğim operasyonu farklı bi yerde yürüteceğiz.

"Nerede?"

-İşte burada.

"Otoparkta mı?"

-Madem eve gitmedin giy bakalım şu çelik yeleği.

"Artık anlatır mısın kuzen?"

-Bizimkilerin yanına gidelim öğreneceksin. Az sabret yaa, tanıyamıyorum seni iyice değişmişsin.

"Niye giyiyorum bu çelik yeleği?.. Oğlum ne yapacağımızı söylesene."

-O yeleği bir daha vurulmamak için giyiyorsun. Hadi in bakalım bundan sonra yürüyeceğiz.

Ne oluyor yaa? Bir şey anladıysam Arap olayım. Buraya neden geldik, ne operasyonu aklımı kaçıracağım şimdi. Birazdan öğreneceksin demek kolay da o birazdan ne zaman oluyor? Bari operasyonu anlatsa. Ulan bir daha gelişmeleri takip etmeyen ne olsun. Bir haftanın işkencesini çektirir şimdi bu hıyar.

+Oğlum ne işin var senin burada?

"İnsan arkadaşını böyle mi karşılar? Ayıp yani."

+Uğraştırma da öyle demedim.

"Bende bu ekipteyim. Ne çabuk unuttunuz."

#Unutmak demeyelim ona.

"Her neyse bunun şakasını sonra yaparız. Şimdi bana ne çevirdiğinizi söyleyin."

۞Abi sen mi anlatırsın yoksa biz mi anlatalım?

CELAL AMİR:Yormayın beni aslanım siz anlatın.

"Dökülün bakalım."

۞Sen vurulduktan sonra yine bir ihbar aldık.

"Dur tahmin edeyim Zafer mi?"

۞Aynen. Kesim biçimi aynı ama yıldızın bir parçası daha yok. Bu da geriye üç kişinin kaldığının göstergesi. Operasyona gelecek olursak o birazcık uzun. Şu Hasan'la ilgili yaptığımız araştırmada bir tane adres bulduk. Tabi bir de liste. Bulduğumuz listede ölen herkesin ismi vardı. Ekstradan tanımadığımız iki isim daha. Son kısım yırtık olduğu için üçüncünün kim olduğunu bilmiyoruz. Adamları araştırdık.Biri şuan kayıp. Büyük ihtimal Hasan bizden önce davrandı. Diğerini bulduk, azcık uykusuz kaldık ama değdi. Adam Hasan'la ortaklığı bıraktıktan sonra hayatını tamamen değiştirmiş. Her akşam bu otoparka gelip arabasını bırakıyormuş. Nasıl bulduğumuzu sorma onu bizde anlamadık.

"Nasıl yani?"

+Bizim ofise biri bıraktı adresi.

"Bırakanı bulamadınız mı?"

۞Hayır, ama tahminlerimize göre içimizde bir vatan haini var. Yaptığımız her şeyden Hasan'ın haberdar olması bunu gösteriyor. Bu yüzden her şeyi sır gibi sakladık. Şu an burada olduğumuzu Akif Müdür bile bilmiyor düşün. İşte bu sebeple sana da bir şey demedik. Birine söylersin belki diye. Yanlış anlama ha ağzın sıkı değil demiyoruz. Ağzından kaçar belki diye. Her neyse operasyona dönecek olursak adam çok iyi eğitim almış biri. Herhangi bir terslikte savunmaya geçiyor. Biz de bu yüzden akşama doğru elektrikleri keseceğiz. Görevlilerde bir şey bilmediği için sadece on dakikamız var. Bir nevi oyun oynayıp adamı fark ettirmeden kaçıracağız. Bunu bizim yaptığımızı hiç kimse bilmeyecek.

"Peki şimdi ne yapıyoruz?"

#Şu ilerideki kamyonu görüyor musun? Onda kaçış aracımız var. Adamı aldığımız gibi o araçla kaçacağız. Saat altıya kadar burada beklememiz lazım ama.

"O niye?"

*Dikkat çekmemek için. Şu an herkes bizi Ankara'da sanıyor. Fırat seni aldığı gibi Ankara'ya geçti. Yarın sabah döneceğiz. Ee görev görevdir yer fark etmez.

"İyi de Fırat'ın buraya geldiği kameralarda görünüyor. Ayrıca Ankara'ya girip girmediğimizi öğrenmezler mi?"

#Orasını ben halletim merak etme.

"Vay bee. Sizden korkulur yeminle."

۞Eee körebe oynamaya hazır mısın?

"Hazırım."

YILDIZIN SIRRIKde žijí příběhy. Začni objevovat