CENAZE

39 13 0
                                    

Dünden beri hepimiz perişan haldeyiz. Melek ablanın ölümünden sonra  Celal abi hala kendine gelemedi. Biz ise ona destek olmak için dik durmaya çalışıyoruz. Pek bir işe yaradığı söylenemez ama yine de çabalıyoruz. Ali ve Fırat dışarıda cenaze işlemleri ile uğraşırken kızlar da ev de başsağlığına gelenleri karşılıyorlar. Gülsüm nenem yıkılmıştır şimdi. O dayanamaz kızını öyle görmeye. Ana yüreği işte, torunlarına mı üzülsün yoksa kızına mı? Bir gün de olanlara bak. Sözde biz Yaşar'ı kullanıp Hasan'ın eski bağlantılarını öğrenecektik. Ne oldu şimdi öğrendik mi? Hayır, aksine Hasan adamın yerini öğrenip onu öldürdü. Çok acınacak bir haldeyiz değil mi?

۞Hakan hadi, cenaze aracı geldi.

"Ulaş ben annem saymıştım Melek ablayı. Şimdi onu da gömemem."

۞Biliyor musun?.. B-ben onun gerçekten annem olmasını isterdim. A-ama bana damadım dese daha güzel olurdu tabi.

"S-se..sen ciddi misin?"

۞Çok ciddiyim. Ben Zeynep'i sevmeye başlamıştım. O gülüşüne aşık olmuştum. Şimdi ne o var ne de Melek abla. Napıcam lan ben şimdi?

"Sevicen kardeşim, sonuna kadar sevicen."

۞Hadi kalk gidelim. Akif Müdür de geldi zaten.

"Savcı?"

۞O da geldi.

"Allah'ım sen bize dayanma gücü ver."

***

Melek ablayı defnettikten sonra eve geçtik. Koskoca ev şuan o kadar boş geliyor ki insanın gözüne. Sanırsın daha yeni taşınmışız buraya. Fakat gerçekler acıdır dedikleri doğruymuş. Kalbim çok acıyor. Yerinden çıkacakmış gibi atması normal mi?.. Yine başladım iç sesimle konuşmaya. Bana tek iyi gelen bu galiba.

AKİF MÜDÜR: Tekrar başın sağ olsun Celal. Bir şeye ihtiyacın olursa saat kaç olursa olsun çekinmeden ara.

CELAL AMİR:Sağol Akif.

AKİF MÜDÜR: Çocuklar bir dakika bakabilir misiniz?

+Buyurun müdürüm.

AKİF MÜDÜR: Hasan'ı bir an önce bulsanız iyi edersiniz. Ben Celal'e bir haftalığına izin vericem. Onun yokluğunda emir komuta sende olacak Hakan. Celal geri dönmeden bir şeyler bulsanız iyi olur.

-Onun bizi bulacağına emin olabilirsiniz müdürüm.

AKİF MÜDÜR:Ne demek bu şimdi?

+Ne demekse o demek müdürüm.

UĞUR KOMİSER: Müdürüm izin verirseniz ben de bu davada çalışmak istiyorum.

"Birader senin kafa ne zaman basacak. İstemiyoruz seni anlamıyor musun?"

UĞUR KOMİSER: Zeynep benim arkadaşım. Asıl siz bunu ne zaman anlayacaksınız?

۞Ben şimdi sana buradan bir uçarım anlarsın o zaman. Lan seni...

AKİF MÜDÜR: Beyler nerede olduğunuzu unutuyorsunuz herhalde. Kendinize gelin... Tamam komiserim ben amirinle konuşurum. Sen gerekenleri arkadaşlarından öğrenirsin.

-Müdürüm.

AKİF MÜDÜR: Uğur komiser bu davanın geri kalanında sizinle çalışacak. Ben kendisine kefilim. İyi bir polistir. En az sizin kadar başarılı.

-Ama...

AKİF MÜDÜR: İtiraz istemiyorum.

***

Akşam herkes gidince yalnızlığımızla kala kaldık. Böylesi daha mı iyi oldu yoksa kötü mü bilmiyorum... Belki de şimdi dank edecek bitmişlik. Şimdi gün yüzüne çıkacak her şey. Belki de şimdi dünya başımıza yıkılacak.


YILDIZIN SIRRIWhere stories live. Discover now