35. fejezet

12.8K 623 30
                                    

           

- Na, mesélj, milyen Teddel az élet?- ült le az ágyamra Amy, majd Ryan is ugyanígy tett, és mindketten kérdőn néztek felém.

- Nem tudom- túrtam bele a hajamba- az elején még jó volt. Mostanra viszont...

- Kezdesz egyre jobban kiszeretni belőle- válaszolta meg helyettem Ryan, én pedig aprót biccentettem.

- Szóval megbántad, hogy nem Shawnt választottad Ted helyett?- csúszott ki Amy száján, mire én és Ryan döbbenten néztünk rá.

- Mi?- kérdeztük a legjobb fiúbarátommal egyszerre. Mindketten le voltunk döbbenve. Én azért, mert azt hittem, hogy ez köztem és Shawn között marad, Ryan meg azért, mert nem tudott semmiről.

- Semmi! Váltsunk témát!- próbálkozott kitérni a válaszadás alól. Sikertelenül.

- Nem, nem, nem! Shawn elmondta neked?- kérdeztem, ő pedig beleharapott alsó ajkába, és aprót bólintott.

- Valaki elmondaná, hogy mi a fene történt?- kérdezte Ryan.

- És miért nem mondtad el korábban?- faggatóztam tovább, figyelmen kívül hagyva Ryan kérdését.

- Nem beszéltünk egész nyáron, mégis hogy kellett volna elmondanom? Dobjak csak úgy random egy üzenetet, hogy Shawn elmondott mindent?- húzta fel kérdőn a szemöldökét.

- Igen!- vágtam rá, ő pedig dünnyögött valamit.

- Oké, akkor ne is foglalkozzatok velem! Majd csak rájövök, hogy mi a fészkes fene történt Shawn és Sarah között, amiről Amy tud, de én nem!- fonta keresztbe kezeit, és durcásan kinézett az ablakon.

- Shawnt két évvel ezelőtt megcsalta a barátnője. Ezt Sarahnak elmondta, csak azt nem, hogy kivel. De nem rég bevallotta, hogy Ted volt az, erre Sarah nem, hogy szakított volna vele, de majdnem egy egész nyárra oda is költözött hozzá, leszarva ezzel minket és Shawnt, aki mindig csak jót akart neki!- nézett egész végig rám, Ryan pedig elképedve emelte rám tekintetét.

- Sarah, te hülye vagy!- mondta ki, én pedig összeráncolt szemöldökkel néztem rá.

- Azért nehogy már én legyek az egészben a hibás! Shawn sem olyan szent, mint amilyennek ti azt gondoljátok! Hát nem emlékeztek arra, amikor megcsókolt, majd azt mondta, hogy csak barátként tekint rám és az egészet felejtsük el? Megbocsátottam neki, és amikor elvitt Ted születésnapi bulijára, egész este le se szart, csak akkor jött oda, amikor már atyáskodni kellett. Majd másnap, amikor nála aludtam megjelent Ted, és Shawn azt mondta neki, hogy csak érdekből barátkozik velem, hogy „legyen valaki, akivel jóban legyen a glee klubban". Én többet szenvedtem miatta, mint ő miattam bármikor! Szóval kérlek téged Amy, hogy ne csak rám nézz ilyen szúrós szemmel, hanem rá is. És komolyan, bocsánat, hogy miután Shawn kikosarazott, próbáltam boldog lenni nélküle és nem futottam utána, mint egy pincsi kutya! Tényleg, csak én vagyok a hibás!- fejeztem be mérgesen, egy kicsit ingerültebben a kelleténél, de ez kikívánkozott belőlem. Elegem van abból, hogy mindig én vagyok mindenért a hibás, elfelejtve azt, hogy Shawn hányszor törte össze a szívemet.

- Komolyan, marha nehéz esetek vagytok mindketten!- reagált elsőként Ryan, én pedig kínosan felnevettem.

- Így szerettek, nem igaz? Vagy most már inkább Shawnal lógnátok?- kérdeztem, Amy pedig nekem dobott egy párnát.

- Olyan hülyeségeket tudsz beszélni, hogy az hihetetlen!- nevetett fel, majd én is így tettem- na, gyere ide!- nyújtotta kezét, én pedig odabújtam hozzá. Amy Ryannek is biccentett, hogy jöjjön ide, így hárman hosszú ideig öleltük egymást.

***

- Na, és volt már valami közted és Ted között?- húzta fel és le a szemöldökét Amy.

- Nem tudom mire gondolsz- ráztam meg nevetve a fejemet nemlegesen. Pontosan tudtam, hogy mire gondol, de szerettem volna, ha kimondja.

- Tudod, méhecske és a virágok...

- Nem, még most sem értem!- nevettem fel, mire Amy csak a szemeit forgatva újra nyitotta volna a száját, ám Ryan megelőzte.

- Basztatok vagy nem?

Mindketten döbbenten néztük Ryanre, aki a nyár alatt Matthew mellett megtanulta, hogy jobb, ha nem köntörfalazunk, hanem egyenesen megmondjuk, amit meg akarunk kérdezni. Hát ő most pontosan ezt tette.

- Nem, nem feküdtem le vele- válaszoltam, mire mindketten meglepetten néztek rám.

- Ted nem is próbálkozott?- kérdezte Amy.

- De. Majd utána, amikor rájött, hogy nem fog azzal semmit elérni nálam, feladta.

- Nem gondoltam volna, hogy ennyire rendes és várni fog vele...- ráncolta össze a szemöldökét Ryan.

- Mire akarsz ezzel kilyukadni?- kérdezte Amy, én pedig kérdőn néztem a legjobb barátomra.

- Nem tudom, csak fura.

- Például azért, mert szeret és tudja, hogy még szűz vagyok?

- Oké, vedd úgy, mint ha nem mondtam volna semmit, oké!- emelte fel védekezően a kezeit- nem akarunk nézni Gossip Girl-t?- kérdezte, Amy pedig örömében felsikoltott, én pedig mosolyogva bekapcsoltam a laptopomat, de gondolatban még mindig Ryan szavai jártak az eszemben...

Act Like You Love Me (Befejezett)On viuen les histories. Descobreix ara