3

67 3 4
                                    

Wel, laten we hier eens classic mee beginnen.

Lief dagboek,
Oke dat klinkt erg meisjesachtig, wat ik totaal niet ben. Ik ben een jongen bovenal.

Waarom leg ik dat uit? Het is toch gewoon een dagboek die ik zelf lees? Ik kijk nog een keer naar het boek voor me. Er staat alleen een woord die ik zelf niet heb geschreven.

Twijfelaar.

Wat ik ben helemaal geen twijfelaar, toch?

Ik besluit verder te schrijven.

Vandaag is het tweede kerstdag, dus zijn we met de hele familie bordspelletjes gedaan en uitgebreid gedineerd. De kalkoen was wat aangebrand en het duurde super lang voordat er iets nieuws op de tafel stond.
Na het eten ben ik samen met Timo, mijn neef, gaan gamen. Ik heb twee keer gewonnen en drie keer verloren, maar het is oké, ik kan goed tegen mijn verlies.

Ik kijk naar het plafond  om nog meer te bedenken wat ik zou opschrijven. Ik ben hier ook zo slecht in; mijn gevoelens op papier zetten.

Ik schrijf nog een stukje en dan komt Timo mijn kamer in.
'Hey, we gaan een film kijken, kom je ook?' Vraagt hij en verlaat mijn kamer weer zonder een antwoord af te wachten. Ik schrijf het laatste stukje af en klap het boek dicht. Ik leg het dagboek onder mijn kussen en loop naar beneden.

Als ik door de gang loop, kijk ik automatisch door het raam. Er staat een vreemde auto bij het huis hiertegenover die al maanden leeg stond. Zijn er nieuwe mensen komen wonen of is het net als in home alone 5, dat er een geheim schilderij hangt?

Ik blijf kijken en zie een man, vrouw en een jongen van mijn leeftijd. Hij ziet eruit alsof hij elk meisje kan krijgen of ofdat hij homo is; ik kan mijn vinger er niet precies op leggen. Het zal wel, als dat de nieuwe buren zijn, komen ze vanzelf wel een keer aan de deur.

Ik loop door en zie mijn hele familie voor de tv gekluisterd. Ze kijken een of andere kerstfilm die er vorig jaar ook op was.

Ik loop door naar de keuken en pak een glas drinken voor mezelf en loop dan weer terug naar de woonkamer waar ik op de bank neer plof.

Halverwege de film in een reclame kijk ik eens op mijn telefoon.

Een nieuw bericht van Olivier
Hey, kunnen we binnenkort afspreken?

Hmm, zo appt hij me nooit, wat raar. Olivier is meestal iets uitbundiger en minder serieus. Het moet dus nu wel belangrijk genoeg voor hem zijn.

Naar Olivier
Sure, kan je overmorgen? Mijn familie is hier en gaat morgen weg.

Ik app nog een tijdje met hem over van alles en nog wat, maar voornamelijk over onze kerstcadeautjes. Dus ook het dagboek.

Naar Olivier
Ja, echt een raar ding, als dat ding magische krachten heeft, ben je gewaarschuwd.

Net schreef ik erin en ik keek even niet en er stond al wat anders geschreven.

DIT IS NIET VERANTWOORD

Van Olivier
Chill, het is waarschijnlijk die neef van je geweest die met je wil dollen.

Bovendien als dat ding magische krachten heeft dan kan je makkelijker over iets kunnen beslissen want jeez wat kan jij lang in een kledingwinkel rondlopen, ben je een vrouw ofzo of gay?

Nou ja, hoe kan je zomaar iemand homo noemen? Olivier is toch een vriend van me?

Ik besluit het te negeren en sta op om naar boven te gaan. Ik mompel nog snel een weltrusten en maak me daarna klaar voor bed. Maar ik zou geen Lukas heten om te gaan piekeren over dingen als hij lekker warm in zijn bedje ligt.
Waarom was Olivier zo serieus? Waarom noemt hij me een homo? Niet dat er iets mis is met homo's, maar ik mag er gewoon geen zijn. Dat is tegen de Bijbel! Mama en papa zouden het niet accepteren en bovendien, wie zegt dat ik het überhaupt zo is dat ik een homo ben? Olivier bedoelde het vast als geintje. Ja dat is het! Weltrusten Lukas.

Hoofdstuk 3
Zo zo de eerste hints voor Lukas.

Oké het is bijna 2018 dus even nog een update.

Oh God, ik heb denk ik een crush op 2 mensen tegelijk waarvan een jongens en een meisje.

Het meisje is een van mijn beste vriendinnen die weet dat ik biseksueel ben.


De andere jongen ken ik van het zwemmen en hij is ongeveer 2 jaar jonger. Hij heeft dezelfde kut humor als mij, maar bij hem maak ik meer kans want op app praten we veel en hij reageert meestal ook binnen een minuut op me ook zie ik hem deze vakantie nog twee keer.
Hope you like it
Comment vote
Love you all
Xx dagmar

My dear nightmare (BxB)Where stories live. Discover now