S1E2||Én, az antiszociális

1.5K 100 30
                                    

Sophie

-És a sulival mi a helyzet?-kérdezi tőlem Liz, miközben elém rakja a reggelimet. Igazából úgy gondoltam, hogy a helyi gimiben folytatom, vagy magántanuló leszek.

-Hát...még nem gondoltam erre...- Az étkezőből pont rálátok a szomszéd házra. Még nem jöttem rá, honnan ismerős ez a srác.

-Figyelsz te rám??- lóbálja előttem a kezét Liz.

-Hm? Persze.-elveszem a tekintetem róla, mielőtt észrevenne. Most Liz néz arra.

-Ismered?- Ahogy ezt kérdezi, újra odanézek.

-Nem, de kicsit mintha ismerős lenne.- Visszatérek a reggelimhez.

-Akkor kérdezem máshogy. Meg akarod ismerni? Most pont idenéz egyébként.

Nehezen, de nem nézek oda. Nem akarom megismerni.

-Nem. Így látásból nem szimpatikus...RÁJÖTTEM! Őt láttam tegnap elesni, amikor hoztál el a reptérről. Mindegy, nem lényeg. Biztos csak egy idióta, mint a többi. Mindig azok.-lassan végzem a reggelimmel. Fogalmam sincs, mit csináljak utána.

-Pedig...-kezdi Liz, de csengetnek-, megnézem ki az, aztán megbeszéljük.

Bólintok, és amikor Liz már elment az ajtóhoz, próbálok kilesni az ablakon. Jaj, csak őt ne. Halkan elindulok a lépcső felé.

Fentről tovább hallgatózom.

-Igen, az unokahúgom. Hatalmas vágya volt, hogy kiköltözhessen ide Kanadába.-hallom Liz hangját. Miért ad ki rólam infókat? Ez kissé gyerekes tőlem, de annyira jól megvagyok az ismerkedés nélkül...-Sophienak hívják- pár másodperc szünet. Semmit sem hallok.-persze, átadom neki. Szia!

Ajtócsapódás.

-Sophie, meddig hallgatóztál?-jön be a szobámba pár perccel később Liz. Úgy teszek, mintha eddig is az ágyamon ültem és olvastam volna. Szeretem Rainbow Rowell könyveit.

-Igazából pár pillanat után meguntam-hazudok tettetett nemtörődömséggel. Leteszem a könyvet az éjjeliszekrényre.

-A szomszéd srác volt.

-Már csak ez hiányzott.-inkább folytatom a könyvemet. El kell terelnem a gondolataimat. Liz kimegy.

A napom hátralévő részében nem sok mindent csináltam. Zenét hallgattam, kiraktam a posztereimet és képeimet a falamra, amik különböző együtteseket, zenekarokat ábrázolnak. Leginkább punk-rock, pop punk zenét hallgatok, vagy alternatív rockot. Anyáék elpostázták még néhány holmimat. Most már a könyvespolcom is kezd alakulni. A szobám egyik legfontosabb alkotóeleme. Tele van élettel. Felteszem az égősort is, amit Liz talált a házban. Most már tényleg otthon érzem magam.

Vacsora és zuhanyzás után kicsit felnéztem a közösségi oldalaimra. Mindenki valami trópusi helyen nyaral, vagy túrázni van, vagy még rosszabb. Úgy látszik, most én jártam a legjobban mindenki közül. Mi mindig csak a Balatonra mentünk le 3 napra. 2 évente. Nem igazán volt élvezetes.

A szemem sarkából észreveszek valami mozgolódást kintről. Megint az ablakából látom a szomszédot. Most ő is észrevett engem. Felállok, és mielőtt elkezdhetne kommunikálni velem bármiféle módon, összehúzom a függönyt. Hagyjon békén.

MY LIFE NEXT DOOR // Finn Wolfhard / magyar / BEFEJEZETTUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum