9.

4.2K 269 7
                                    

Egy szobában ébredtem farkas alakban. Egy 20as éveiben járó fiú ült elöttem, és éppen tette le a földre a táppal megtöltött tálat és vizet. Azt hitte alszom, ezért a fejemen végig simított ám mikor kinyitottam íriszim ilyedtében hátra esett, bele egyenesen a vizes tálba. Én nem bírtam elfolytani egy röhögést, mire elmosolyodott ő is. A szobában széznéztem, Jaguár a sarokba volt a falhoz kötve, morgott csapkodott, menekülni próbált a láncok vasmarokkal szorító érzésétől. A fiúk gondolatait nem hallottam, ez eggyet jelent azzal, hogy nincsenek 10 kmen belül. Az ajtón egy 40 es éveit meghaladó őszülő vadásznak tűnő férfi lépdelt be.

- Meg kellene ölnünk. - mondta a férfi és rá nézett Jaguárra. - Túl aggresszív ahhoz, hogy az állatkert befogadja. A farkas pedig furcsa bundájú, emiatt biztos, hogy nem. Meg kell ölni mindkettőt.

Elkezdtem lassan halkan morogva a férfi felé lépkedni, mire a srác az megilyedve nézett engem. Morgásom hangosodott, a férfi a fegyveréhez nyúlt, ám én lefeküdtem a lábára, és feltartottam a mancsaim mint aki simogatást vár. A hasamon a legpuhább a szőr, meg a nyakamon. Senki nem tud ellenálni nekem. A fiú óvatosan odaguggolt mellém, és megsimította a bundámat, majd a férfira  nézett.

- Apa kérlek had tartsam meg, vígyázni fogok rá. - mondta félnézve hatalmas barna íriszeivel.

- Rendben... Én meg keresek otthont a Jaguárnak. - morogta majd  kihúzta alólam a lábait.

A fiú felemelt engem a padlóról, és a lépcsőn kezdett el engem felfele cipelni, majd a folyosón letett, és egy szobába belépve egy vastag övet tett a nyakamba, majd a hosszú végét levágta, és mielőtt becsatolta volna, egy nagy karika fülbevalót áthúzott rajta.

- Hogy hívjalak kishaver? - kérdezte.

- Besétáltam a szobába ahonnan kijött és ráfeküdtem az ágyára mire elnevette magát. - Strap?

Ránéztem a rövid név hallatán, mire újra gondolkodni kezdett a nevemről.

- Mit szólnál a Butterflyhoz? - simít végig a bundámon, mire bólintva nézek rá. Ő kimegy a szobából, én követném, de rámcsukja az ajtót.

Az ablakba ülve nézem ahogy egy szánt tol elő, és rám mosolyog, majd berohan, és rámtesz egy kutyaszánas hámot, majd egy vastag  pórázt. Erősen tartva engem, kivezet a házból, majd a szánhoz kötözött engem, ahogy a huskykat szokás, ő meg beállt hátra, és kimondta a varázsszót mire futni kezdtem erőmből, ő meg elkezdett irányítani.

Falkák közöttWhere stories live. Discover now