36 • 'Flash Mob'

93.2K 7.9K 2.9K
                                    

Multimedya: Kazım Koyuncu -Uy Aha

Keyifli Okumalar...

Esra Yağmurlu
🍀

Akşam yemeğini yedikten sonra sofrayı toplamaya başlamıştım. Akın bana yardım ederken nenem eski model koltukların birinde çoktan uyuklamaya başlamıştı. Görümce ile Nick ise muhtemelen içerideki odaların birini ahlaksız oynaşmalarına maruz bırakıyorlardı. Gencer şerefsizi ise her ne boklardaysa umurumda değildi.

"Asi'm!" dedi Azman tabakları mutfak tezgâhına bırakırken. Ona Gencer'in yarın gideceğini söylediğimden beri rahattı ama ben ecel terleri döküyordum adeta. Şu an denize düşmüş ve Tuana'ya sarılıyordum. Onun bana bir şekilde yardımcı olacağını ummaktan başka çarem yoktu. İşte bu da tamamen yine boka battığımın kanıtıydı.

"Azman'ım!" dedim ben de sırıtmaya çalışarak.

Gözlerini kıstı ve birden belimi kavrayıp beni kendine çekti. "Şu an bana verdiğin o lakabın hakkını vermem için beni teşvik ediyorsun."

"Yok canım!" dedim ellerimi göğsüne dayayarak.

"Öyle canım," dedi ve dudaklarıma ufak bir öpücük bıraktı. "Ne dersin? Artık evlensek mi biz?" dedi öküz sevgilim damdan düşer gibi.

"Yuh! Yavaş gel, ruhsuz domuz!"

"Evlen..." dedi ve ufak bir öpücük bırakıp "Benimle..." diye ekledi. Bir kez daha öpüp "Asi'm!" diye mırıldandı. Sıcaktan eriyen asfalt yol kıvamı geldiğim için ben de saf saf onu izliyordum ama kendime gelmem uzun sürmemişti. Son öpücüğünü engelleyip kollarındaki bedenimi geri eğimledim.

"Başımızda bin bir türlü dert var. Hadi hepsini geçtim, bu ne biçim evlilik teklifi Sayın Odunuslar sülalesinden Azmanus? Katıksız bir odun olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsan ona hiç şüphem yok zaten. Sen o konuda mastırını yapıp fosilleşmiş doğa artıklığına çoktan geçiş yaptın."

"Kızım sizin şu sıra dışı evlilik teklifi anlayışınız yüzünden her gün kaç genç heba oluyor biliyor musun? Biri damdan atlıyor, biri ortalığı ateşe veriyor, öteki son parasıyla çiçekçiyi satın alıyor. Yani sen bari insaflı ol Asi'm! Ne yapsın bu âşık herif? Flash mob mu yapayım bu karizmamla? Hintli miyim ben?"

"Bir kere Flash mob'un hintli olmakla bir alakası yok. Ve evet, iyi fikirmiş. Güzel bir koreografi hazırlayıp bana şöyle en afilisinden flash mob'lu bir evlenme teklif etmezsen seninle evlenmeyeceğim."

Gözleri irileşti. "Şaka yapıyorsun değil mi?"

Dudaklarımı büzdüm. "Hiç olmadığım kadar ciddiyim."

"Asi saçmalama!" Elleriyle kendisini gösterdi. İki kardeşin huyları benziyordu ama mimikleri de mi aynı olurdu? "Şu karizmamı sen hiç dans ederken heba edebileceğimi düşünebiliyor musun?"

"Sus sus!" dedim elimi kaldırarak. "Dua et, Gangnam Style'la dans et demiyorum."

"Kızım saçmalıyorsun bak!"

"Ben bilmem Azmanus! O flash mob yapılacak. Youtube'dan mı çalarsın, yoksa oturur kendin yeni baştan bir koreografi mi yazarsın, o senin bileceğin iş."

"Hay dilimi eşek arıları soksaydı ya!" dedi eliyle saçlarını karıştırarak.

"Yenge!" dedi Tuana içeri dalarken. Bu saçma muhabbet de onun gelişiyle burada sonlandı ama en azından bu flash mob saçmalığı bir süre Azman'ı oyalardı. Allah'ım çok mu kötüydüm ne?

KÜFÜR YOK! Where stories live. Discover now