5. Ultima dorință

437 73 143
                                    

       — În urma acțiunilor întâmplate ieri, eu, regina Iadului, având semnăturile tuturor nobililor, dar inima îndurerată, aprob execuția imediată a trădătorului, care din păcate este soțul meu și regele ținutului, decizie luată în urma masacrulu...

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

       — În urma acțiunilor întâmplate ieri, eu, regina Iadului, având semnăturile tuturor nobililor, dar inima îndurerată, aprob execuția imediată a trădătorului, care din păcate este soțul meu și regele ținutului, decizie luată în urma masacrului în care am pierdut șaizeci de diavoli, iar alți optzeci și cinci au fost răniți grav, spune Discordia, așezată pe tron. Ordon găsirea imediată a lui Lucifer și aducerea lui aici, viu sau mort, continuă aceasta și iese din încăpere, grăbindu-se spre camera lui Rachel.

       În urma atentatului, fata se alesese cu răni la cap și oase rupte, iar sora ei, Mara, fusese înjunghiată. Măcar trăiau, iar asta îi lua reginei o piatră de pe suflet. Linda s-a întors acasă când a auzit, fiind profund uimită de întorsătura pe care o luase petrecerea.

       — Cât de bine te poti preface, mamă? spune ea, privind către femeia ce stătea la marginea patului lui Rachel. Tu nu ai pic de conștiință? Ce i-ai făcut tatei, unde naiba l-ai ascuns? Ce ți-a făcut ca să-i înscenezi astfel de lucruri oribile?

       — Nerușinato! strigă regina și-i dă o palmă, însă Linda i-o întoarce, aruncându-i o privire scârbită. Așa o vezi pe mama ta? Crezi c-aș putea lua atâtea vieți? Doar pe mine mă poți vedea vinovată! Taică-tu a dat ordinul și apoi a fugit! Acceptă asta!

       — Se pare că ai impresia că sunt proastă, mamă. Uită-te bine la mine, o să se sfârșească pentru tine. Când se va afla că i-ai înscenat tatei asemenea lucruri, o să fii executată, crede-mă.

       — Nerecunoscătoareo! Nu ți-e rușine... după câte am făcut pentru tine? M-am sacrificat ca să...

       — Să ajungi pe tron. Ăsta a fost scopul tău mereu. Eu am făcut totul singură, nu am nevoie de tine, sau de altcineva. Marei nu i-ai spus o vorbă bună niciodată, iar pe Rachel o ții lângă tine doar fiindcă-i prostuță și crede că tu chiar ai nevoie de ea fiindcă o iubești. Vrei să vorbim puțin și despre Amir?

       Discordia a tăcut câteva secunde, iar apoi a început să râdă, fluturând o hârtie în fața fetei care îi arunca săgeți din priviri.

       — Știi ce e ăsta, Linda? Actul care mă face regentă.

       — Amir va urca la tron.

       — Mai vedem.

       Și cu asta, regina a ieșit din cameră și s-a îndreptat spre cea a fiulul lui Lucifer. Băiatul stătea întins pe pat, neștiind ce se va întâmpla. Nu putea concepe faptul că tatăl lui a putut da ordinul pentru un asemenea atentat de proporții. De fapt, chiar dacă ar fi făcut-o, nu s-ar fi atins de Mara și de Rachel nici mort. Era altceva la mijloc, căci nici pe Discordia nu o vedea în stare de așa ceva.
       Cufundat în gânduri adânci, ușa camerei s-a deschis, iar înăuntru a intrat regina care zâmbea triumfător.

Tronul DiscordieiWhere stories live. Discover now