Hoofdstuk 11

1.7K 78 29
                                    

Uren. Dat is hoelang we gezocht hebben in die zogenoemde βιβλιοθήκη. En nee, ik weet niet hoe je dat uitspreekt. Dat moet je aan Chloe vragen...

Boeken over de Griekse Oudheid? Daar waren er wel een paar honderd van. Iets over vermiste kinderen? Nul procent. Nog niet eens een hint, of ook maar iets dat met demigods te maken heeft. Ik laat me in een oude stoel zakken. 'Dit gaat nooit lukken,' merk ik op. Ik voel me schuldig, omdat ik ze al die tijd heb laten zoeken naar niks. Het stof kriebelt in mijn neus en het ruikt hier allesbehalve fris.

'Het komt wel goed,' moedigt Helena me aan. Chloe kijkt zoekend om zich heen. Dan pakt ze het laatste oude boek uit de kast.

'Níks!' roept ze gefrustreerd. Ook dit boek klapt ze dicht en scheurt er woest een pagina uit. 'Sterker nog, dit boek gaat over een ándere bibliotheek buiten het dorp. Hoe ver probeer je te zoeken? Gooien ze hier nooit oude boeken weg en vervangen ze het met interessante informatie die je daadwerkelijk zoekt?!' Ssht, wordt er vanuit een hoek gezegd. Een boze bibliothecaresse kijkt ons aan. Snel bieden we onze excuses aan, waarna we de bibliotheek teleurgesteld verlaten.
-

'Sleepover!' gilt Helena enthousiast. Eh... Niet bepaald iets waar ik zin in heb met al die drama aan mijn hoofd. 'Ik weet het niet,' breng ik voorzichtig in.

'Jij, Helena en ik. Wordt toch hartstikke gezellig! Sterker nog, je moet ergens onderdak zien te vinden nu je gebouw vernield is,' Oh ja, hét gebouw. Waar al mijn "kleding", A.k.a. oude vodden die ik gekregen heb van Chiron, lagen. We lopen naar het gebouw, deze keer die van Helena. Binnen kijk ik
zoals gewoonlijk weer mijn ogen uit. Haar hemelbed is met kleine bliksemschichtjes gedecoreerd, en een van haar muren is zachtgeel. Dit steekt perfect af bij haar donzig witte tapijt.

'Ook deze keer moet ik toegeven, ook jouw kamer is prachtig,' Helena kijkt ietwat gepikeerd om zich heen. 'Mijn "vader" heeft het voor me ingericht. Ik houd meer van rood,' Ik kan me niet voorstellen dat ze niet tevreden is met de kleur, terwijl ik me zorgen moet maken over een snurkend kind bij mij op de kamer. Ongelofelijk.

'Jullie slapen hier,' Ze wijst naar een tweepersoonsbed, die normaalgesproken dient als bank. Ook deze is geel, maar heeft een rood dekbed. Het ziet er warmer uit dan het felle geel dat ze normaalgesproken heeft.

We willen in een kringetje op het hemelbed zitten. De neonsterren lichten helder op in het licht van de zaklamp. Van haar bed heeft ze een soort fort gemaakt. Er staan grote, gekleurde kussens langs de hele rand. Ook is er een extra deken overheen gegooid, als een échte tent. Voorzichtig klop ik op een van de kussens, hopend dat haar "paradijs" niet instort. '

Toegangscode,' Het gezicht van Helena is totaal niet te zien. Alleen haar mond is zichtbaar. Een beetje ongemakkelijk kijk ik naar Chloe, die naast me staat. Ook zij kijkt radeloos naar de gesloten deur (die simpelweg bestaat uit een kussen met een foto van een deur).
'De code is, dat er geen code is,' antwoord ik. Het blijft even stil. 'En verder?'

Mmm... Wat zou ik voor code kiezen als ik haar was? 'Geel is een lelijke kleur,' zeg ik dan, meer vragend dan bevestigend.
Het "luikje" opent en een vrolijke Helena komt tevoorschijn. Het gele kussen dat ze als deur gebruikte gooit ze zo ver mogelijk weg. Haar haren zijn door de kussens statisch en staan daarom ook recht overeind. Best een grappig gezicht, als je het mij vraagt.

'Ik heb het al miljoenen keren gevraagd: Wat bekokstoven jullie twee?' Glunderend kijken ze elkaar aan.

'Nou, dat boek waar ik een stuk uit gescheurd heb..,' begint ze. Als ze nu gaat beginnen over de rekening, ben ik snel klaar. Ik heb geen geld mee kunnen nemen, dus meebetalen gaat het niet worden. 'Wat als de Goden informatie apart houden en we door de Golden Gate moeten gaan om de verlaten bibliotheek te moeten onderzoeken,' Oh-my... wat voel ik me nu dom. Dat we daar niet eerder aan dachten! 'Wat is het plan, C?' Ik stel de vraag expliciet aan haar, omdat zij de persoon van de plannen is.
Helena is meer...hoe omschrijf ik dat....impulsief....
-----------------------------------------
Hi,
Ik post nu alvast, vanwege mijn proefwerk-herkansingen aankomende week en mijn hartstikke drukke  schema. Sorryy!

Volgende update gewoon donderdag, zoals gewoonlijk.

That's all! Stem als je het leuk vindt, laat weten wat je ervan vond en deel :)

Xx L.

Daughter of the unknown [Dutch/Nederlands]✔️Where stories live. Discover now