Hoofdstuk 18

1.1K 63 9
                                    

'Jij ellendig mormel. Laat jezelf zien, jij lafaard!
Ik ben hier niet de slechterik, Delia, begrijp dat!' schreeuwt Hades. Zijn gezicht is rood aangelopen. Zelfs de God van de Onderwereld had dit niet bedacht.
Ze komt vanachter de struik tevoorschijn. Gelukkig heb ik haar op het juiste moment geseind. Één andere beweging en ze had gemist.
'Nemesis, dochter van Hades. Vanwaar deze onaangename verassing,' knarsetand hij. De hele groep komt tevoorschijn. Helena, Theseus, Chloe, Nireas. Allemaal zijn ze gekomen!

Geruisloos probeer ik op te staan. Helaas merkt hij het ook. Voordat ik het weet sta ik tegen de boom gepind, met een mes tegen mijn keel.
'Ik zal je beschermen, Del!' roepen Theseus en Nireas in koor. Beiden kijken ze elkaar vreemd aan, alsof het niet met opzet gezegd werd.

'Jullie zijn al in de ban van haar kracht, ik voel het vanaf hier. Maar sinds wanneer verraad zelfs je eigen dochter je? Ik wist jammer genoeg altijd al dat je zwak was,' merkt hij op. Om zijn woorden krachtiger over te laten komen, drukt hij het mes nog dichter tegen mijn vel.
'Wat u doet, vader, is niet zoals ik het ooit geleerd heb,' Haar stem klinkt verdrietig, voor het eerst. Een druppel glijd langs haar wang. Ze knijpt haar handen ineen tot twee vuisten. Stralen bloed lopen langs haar knokkel omlaag, tot het op de warme grond terechtkomt.
'Jullie zijn gelukkig net op tijd. Delia was net bezig met het maken van een keuze,' Ik adem diep in. Moet ik mijn vrijheid opgeven en me bij hem aansluiten? Er is een kans dat het niet zo erg is als dat het lijkt. Echter, ga ik mijn ouders teleurstellen met deze keuze.
'Dus, Delia, dochter van Aphrodite, wat kies jij?'
Ik schraap mijn keel. Angstvallig tast ik de regio om mij heen af. Helaas zonder veel succes. Mijn leven of mijn vrijheid. Wat is mij meer waard?
--------------------------------------------
Tam.tam.taamm....
Laat me weten wat je ervan vindt!

Verder weet je waarschijnlijk al wat ik ga schrijven; like+comment+share!!

Bedankt voor het lezen tot nu toe!

Xx L.

Daughter of the unknown [Dutch/Nederlands]✔️Where stories live. Discover now