Hoofdstuk 14

1.4K 74 7
                                    

'Deze boeken lijken er meer op!' Helena loopt het halletje met donkergroene tegels in. Er staan een stuk of 15 rijen boeken. Hopelijk vindt ik hier antwoorden op mijn onbeantwoorde vragen. De fakkels branden zacht. Dit geeft een griezelig "spookgebouw-effect". 'Misschien blijf ik buiten staan, op de wacht,' stelt Chloe met geknepen stem voor. Haar ogen scannen doodsbang de ruimte door. 'Hier komt echt niemand C, stel je niet zo aan,' merkt Helena bot op. Ik houd wijselijk mijn mond en kijk wat Chloe hierop te zeggen heeft.
'Ik begrijp dat je kickt op spannende dingen, maar ik hoef daarom nog niet dood!' Ze balt haar vuisten en stapt voorzichtig op Helena af. Nu zet Helena ook een forse stap naar voren, waardoor ze oog in oog met elkaar staan. Ik had Helena nooit als een uitdagend type gezien. Tot nu in ieder geval...
Het wordt tijd dat ik me met het gesprek bemoei. 'Oké, ladys, ik begrijp dat jullie vermoeid zijn, maar niemand wil dat het vervelend loopt, toch?' Beiden kijken schuldig naar de grond. Chloe lijkt blij te zijn dat het oogcontact verbroken wordt. 'Nu ophouden met dat gekibbel, voordat jullie de geesten driftig maken,' Ze kijken me met grote ogen aan.

'Sorry!' gilt Chloe bang. Ook Helena geeft mokkend toe. 'Mooi, dan kunnen we nu op zoek,'

Ook de boeken in deze bibliotheek lijken niet onze vragen te kunnen beantwoorden. 'Chloe, heb je al iets?' De stilte volgt en ze schudt haar hoofd. Ook Helena heeft nog niks gevonden. 'Hoe kunnen geen van deze boeken iets nuttigs bevatten!' roep ik gefrustreerd. Ik plof op een sofa en pluisjes vliegen me om de oren. Met mijn hand voor mijn mond houdt ik mijn adem in. Dit is merkwaardig genoeg het enige voorwerp waar stof op lijkt te liggen. Ik sluit mijn ogen voor een aantal seconden. 'Eventjes kan geen kwaad,' mompel ik. Steeds verder dwaal ik af van de werkelijkheid. Mijn hoofd wordt zwaarder en de vermoeidheid slaat toe. Ik lijk weg te zakken, maar ik schrik door een klap wakker. Meteen zit ik rechtovereind en kijk ik om me heen. Twee silhouetten staan in het donker, bij de ingang van de bibliotheek. Gauw pak ik de pook naast de haard en houd het ijzeren gevaarte voor me. De personen komen in mijn richting gewandeld. Rustig, alsof ze niet bang voor me zijn en niks te vrezen hebben.

'Oh, poep,' zucht ik. Ik pak de pook stevig vast en ren in de richting van de personen. Met een schok kom ik tegen een borstkas tot stilstand en ik gil van verbazing. 'Nireas....en ehh...?' Het is de jongen die ons voor de poort hielp. Met verbazing kijk ik naar de twee jongens. Ze kijken zeker niet comfortabel in elkaars bijzijn. Nireas heeft zijn haren strak naar achteren gekamd. Michael heeft daarentegen zijn rode haren alle kanten opstaan. 'Michael,' vult hij aan.

'Mag ik vragen wat jullie hier te zoeken hebben?' Met mijn armen over elkaar kijk ik ze stuk voor stuk aan. Helena en Chloe komen ook onze kant op gerend. 'Stelletje idioten,' zucht Helena, als ze de twee jongens ziet. Vreemd genoeg lijken ze Michael te herkennen.

'Ik zag jullie door de donkere straten van het kamp rennen, in de richting van het bos. Ik kon jullie moeilijk alleen jullie roekeloze plan laten uitvoeren,' geeft Nireas toe. Hij heeft blosjes op zijn wangen en kijkt weg.

'Onderweg kwam ik deze lamme tak tegen,' Hij wijst in Michaels richting.

'En, Chloe. Ga je het niet opnemen voor je favoriete broer?' Iedereen valt stil en kijken Michael en Chloe aan. Je zou haast een spelt kunnen horen vallen. 'Jij liet al je broers en zussen in schaamte achter en vluchtte. Je bestaat niet meer voor mij,'
Demonstratief slaat ze haar armen over elkaar heen. 'En mag ik nu ook iets zeggen?' Helena steekt haar hand in de lucht. Vragend kijken we haar aan.
'Of je nog gaat antwoorden op Delia. Wat moet jíj hier?' Ze wijst naar Michael, die uitdagend zijn zusje aankijkt.

'Ik heb deze drie geholpen, zodat de jonkvrouwen veilig hun kasteel konden bereiken. Of in dit geval, de bibliotheek,' Automatisch vormt er een glimlachje op mijn lippen...
-------------------------------------------
Volgende update-datum is nog niet helemaal duidelijk. De proefwerkweek begint over 3 weken eeeenn er hangt best veel vanaf😌. Daarna natuurlijk een hele maand om door te schrijven, dus do not worry ;)

Hopelijk vonden jullie het een leuk hoofdstuk.
Like, reageer en ten slotte deel!

Xx, L.

Daughter of the unknown [Dutch/Nederlands]✔️Where stories live. Discover now