Capitolul 17

1.4K 92 88
                                    

Zâmbesc slab cand ies afara si il vad pe tata jucandu-se cu Terry si Jerry, cei doi caini sărind fericiti in jurul lui, acesta razand si aruncandu-le in bolurile de langa gard niste oase, catelusele cred ca inca dorm, daca nu au aparut si ele la mancare.

Ma apropii de el, strangand in jurul meu geaca mare si vrede pe care o insfacasem din curierul de langa usa cand mi-am amintit cat de friguroase erau diminetile in locul asta.

-Neata tata, Nat unde e? Intreb curioasa, cainii cand m-au auzit sarind pe mine, zgariindu-mi picioarele dezgolite, parandu-mi rau ca am iesit doar in pantalonii scurti cu care am dormit, cand stiu ca ii am pe ei in jur.

-In oras, nu stiu ce face, e dus de ceva timp... Spune si pot sa ii vad ochii licarind cand imi priveste chipul. Le-a fost dor de tine... Mormaie facandu-ma sa imi lipsec buzele intr-o linie dreapta si da dau din cap aprobator.

Ma las pe vine incepand sa ii mangai, insa un fulger mare si negru trece printre cei doi, sarindu-mi pe piept si incepand sa ma linga pe fata si cam peste tot pe unde avea ocazia.

-Felice, iubita, gata, usor, gata mami ca ma termini, usurel! Rad înconjurandu-i trunchiul blanos cu mainile, aceasta culcandu-se pe pe pieptul meu, mangaindu-si capul de adancitura dintre gatul si obrazul meu. Aproape imi simt ochii inundati de lacrimi, insa momentul meu de fericire este intrerupt de o serie de latraturi, imi dau ochii pe spate, incercand cu greu sa vad poarta din directia careia am auzit sunetul unui motor ca apoi sa ii vad pe cainii mai tineri, adica Jerry, Terry, Merry si Perry alergand in acea directie, Felice doar asezandu-si capul pe pieptul meu, fara sa se oboseasca ca macar sa se ridice, presupunand ca puii ei o sa se descurce si singuri.

-Haide fetito, sus. Spune tata, nu stiu cu care dintre noi vorbea, insa Felice se ridica de pe mine, permitandu-mi si mie sa ma ridic in fund, vazandu-l apoi pe Dami care se juca cu Merry, ceilalti trei catarandu-se pe Ivan.

Imi simt obrajii prinzand culoare atunci cand isi ridica privirea spre mine, eu realizand brusc ca probabil sunt acoperita in pământ, parul incepuse deja sa isi revina la starea lui naturala si am un caine pe jumatate cat mine in dreapta mea, privindu-l de parca ar fi un bol cu sunca si probabil fiind total dezamagita de copii ei.

Se ridica pornind spre noi cu un mers foarte relaxat, nu era deloc nervos, ceea ce ma uimea. Se apleaca sa o mangaie pe Felice, aceasta acceptand, insa nu parea prea incantata de apropierea necunoscutului, cel putin, nu la fel de mult ca cei patru hiperactivi.

Se intoarce spre tata intinzandu-i mana, cel din urma prinzand-o si strangand-o relaxat, sunt oarecum fericita ca Nat nu e aici, pe cand tata a fost mai mereu politicos si primitor cu orice tip pe care l-am adus acasa, Nathan a fost exact opusul, ma bucur ca nu o sa fie nevoie sa ii aud si lui Damian oasele mainii trosnind sub strangerea lui dura, intre timp ce ii arunca privirea aceea de "Daca o sa imi ranesti cumva puiul, o sa te vanez si o sa te fac tocanita".

-Ashes Damian Stain, incantat! Spune Dami intre timp ce se intoarce spre mine intinzandu-mi o mana si tragandu-ma in sus ca sa ma ridic, Felice maraind la gestul lui.

Il refuz doar ca sa nu fie nevoie de o vizita la spital in urma unei muscaturi, si ma ridic singura incepand sa imi scutur pielea acum murdara, si sa imi trec mana prin par, in timp ce faceam asta, el devenind tot mai cret, blestematul...

-Daniel Harrison, tu trebuie sa fi musafirul pe care nu ar trebui sa il iau la intrebari, nu? Findca pe Ivanov il conosc... Rade tata eu trecandu-mi mainile deranjata peste fata, tata si Dami privindu-ma amuzati, cum sa nu-i iubesti?

-Tata!

-Domnule Harrison!! Striga Ivan o data cu mine, fiindca isi ura numele intreg, si incerca sa il tina cat mai ascuns cu putinta.

MajoretaWhere stories live. Discover now