2.

777 32 3
                                    

'Weekend is echt te snel gegaan.' Zegt Dua, terwijl ze naar ons toe komt lopen. 'Pff, maar echt.' Zegt Nisa. 'Fakkaa broersss.' Horen we achter ons. Het is Dina. 'School is weer begonnennn.' Zegt ze blij, volgens mij is het sarcastisch. Ik weet niet waar zij al die energie vandaan haalt. Met zn vieren lopen we naar het lokaal, het lokaal is nog leeg. Alleen Lena, Sofie en Achraf zijn er. Wacht, sinds wanneer komt Achraf op tijd? Laat me je Achraf even voorstellen. Hij is twee keer blijven zitten, een keer op de basisschool en een keer op me middelbare school, dus hij is twee jaar ouder dan iedereen, 18 dus. Eerlijk is eerlijk hij is mashallah wel echt een mooie jongen. Gewoon kaaklijn, lang alles. In het begin vond ik hem echt knap, maar hij is gewoon een grote klootzak. Hij heeft elke week flow met een ander en hij denkt dat hij beter is dan iedereen. Het is nog maar Oktober en ik ken hen nog maar 2 maanden, maar geloof me aan het eind van het schooljaar heeft hij met bijna iedereen uit de klas gehad. Behalve mij en mijn vriendinnen dan. Duhh, wij zijn gold, moeilijk te krijguuuh.
Maar oke, Lena en Sofie zijn echt rustig en slim mashallah, maar ze gunnen je niks tho. Pff 1x wilde ik 1 antwoord afkijken bij haar, meteen ging ze haar hele lichaam voor die toets houden, maarja wat doe je eraan hé?
Ik ga naast Nisa zitten en Dina en Dua gaan voor ons zitten. Dina verteld over zo een youtuber.
'Ze is kapot goed, ey Dua jij gaat haar ook echt goed vinden, ze gaat van haram outfits van Ariana Grande enzo halal outfits maken.'
Dua zegt:'hoe heet ze? Ik moet haar echt gaan checken hoor.' 'Ik stuur wel in groepsapp.' Zegt ze en ze pakt haar tellie erbij. Nisa zegt: 'ik heb gisteren hardgelopen.'
We kijken haar allemaal seconden lang aan zonder iets te zeggen. Dina doet alsof ze haar telefoon laat vallen en Dua begint te klappen, ik doe mee. 'Sinds wanneer ben jij sportief?' Vraag ik. 'Mijn buikje moet weg man.' Zegt Nisa. Ik kijk naar haar buik die verstopt zit achter een zwarte trui. 'Je hebt geen buik.' Zeg ik. Nisa rolt met haar ogen.
Ew.
De fake meisjes uit onze klas komen binnenlopen.
Laat me je voorstellen aan de fake meisjes: Feyza, grootste misgunner ooit. Denkt dat ze alles is, doet stoer met haar vaders haram geld. Ikram: grootste roddeltante (roddelhala HAHAHAH) ooit, verspreidt de grootste leugens over alles en iedereen. En Rosa, Rosa is hun linkerhandje en is gewoon de grootste meeloper ooit.
Allemaal zijn ze stuk voor stuk FAKE!
En Feyza heeft sinds de 1e klas al echt een hekel aan mij. Ik heb haar niks aangedaan! Oké, misschien perongeluk ooit een beetje express een bal op haar hoofd gegooid bij gym, waardoor ze met een hersenschudding naar huis moest, maar ze vroeg erom!
Ze gaan 'heel toevallig' net achter Achraf zitten. Feyza en Ikram naast elkaar en Rosa staat alleen. Ze gaat dan maar voor Achraf zitten. Ze had zoveel beter kunnen zij he, maar als zij zo wil zijn, prima.

Ik heb je over heel wat mensen verteld behalve over mij  eigen vriendinnen! Laat me beginnen bij Dina. Dina is absoluut het mooiste meisje mashallah dat je ooit hebt gezien. Ze heeft lange mooie krullen, groene ogen en draagt altijd mooie kleren, ze is luidruchtigste van ons allemaal en heeft altijd haar mening, soms een beetje irritant, maar als je ruzie hebt vecht zij eerder dan jij, dat 100%.
Dan Dua, Dua is het stilst ze is altijd rustig als er jongens of mensen die ze niet goed kent zijn, maar wajooo als je alleen met haar bent is ze gek haha. Dua is echt een net meisje mashallah, ze heeft grote bruine ogen en draagt hoofddoek.
Dan Nisa mijn bestfriendd, ik ken haar al sinds de basisschool. Nisa zie ik gewoon als zus man. Pff, zij is ook echt mooi mashallah. Ze heeft lang bruin haar en heeft mooie bruine ogen. En haar wimpers he, het lijken gewoon op nepwimpers, ze draagt niet eens makeup, omdat ze haar natuurlijke wimpers niet wil verpesten. Nisa staat altijd achter me, ookal zit ik fout, ze neemt het altijd voor me op.
Dan ik: ik ben Leyla, ik ben gewoon een basic Turks meisje denk ik? Ik heb zwart haar, bruine ogen en draag meestal kleding van Zara. Ik ben gewoon nice tegen iedereen, behalve Feyza en jaa.

Oh shit de docent is gekomen ik moet echt aantekeningen gaan maken, want ik sta een 4 op dit moment. Ik doe btw vwo, maar moet me wel echt doodleren om voldoendes te halen. Ik pak mijn schrift en neem de aantekeningen van het bord over.
Opeens wordt er op de deur geklopt.
Iedereen in de klas kijkt naar de deur.
Het is onze leerjaarbegeleider, met achter haar een jongen. Damn wacht zag ik dat nou goed? Ze komen de klas in. De leerjaarbegeleider fluistert iets in de oor van mijn docent en gaat weg. Mijn docent zegt dan: 'dit is Tarik, hij is verhuisd en is nieuw bij jullie in de klas.'
Ik hoor Feyza en Ikram giechelen. En ik snap waarom, damn, damn, damn.
Tarik ziet er goed uit. 'Is er nog iets dat je wil zeggen.' Zegt ze. Hij schudt zijn hoofd. En loopt naar de plek naast Achraf. Hm, nog een fuckboy erbij ew. Tja, de les gaat gewoon verder, maar ik kan niet opletten, ik móét richting Tarik kijken. Ik moet gewoon even gaan bepalen welk cijfer ik hem geef. Ik draai me heel voorzichtig om en kijk zijn kant op, shit hij heeft me door, hij kijkt naar me. Shiiit verbreek de missie nuu. Ik doe alsof ik naar de klok kijk en dan merk ik dat hij lacht. Lacht hij naar mij?

Turkse Leyla Where stories live. Discover now