17.

343 20 5
                                    

Voor het ziekenhuis zeg ik 'bedankt.' tegen Tarik en wil weglopen, maar hij houdt me tegen. 'Krijg ik niet iets.' Ik kijk hem aan en hij tuit zijn lippen, ik kijk snel om me heen of iemand kijkt en kus hem snel. Dan ren ik naar binnen. Ik loop naar de kamer van mijn moeder en wil naar binnengaan.  'Bezoektijd is voorbij.' Hoor ik iemand zeggen, ik kijk om en zie dat het de jongen is van de vorige keer. Uff.
'Oké, dus?' Zeg ik. Hij komt naar me toe lopen en gaat zo smooth tegen de deur aanhangen. 'Dus je houdt je niet aan regels?' Vraagt hij en hij bijt in zijn lip. 'Ehm, als je denkt dat je nu smoothboy bent heb je het nu zwaar mis.' Zeg ik. Hij kijkt een beetje gekwetst en zegt 'oh.' Ik begin te lachen en voel me een beetje schuldig. 'Grapje.' Zeg ik. 'Dus je vind me wel smooth?' Zegt hij. 'Off, nee ga weg aub.' Zeg ik en ik loop weg. Hij loopt me achterna en zegt: 'oké, maar drink jij veel smoothies? Want ik vind je echt smooth.' Ik stop en wrijf over mijn slapen en probeer echt mijn lach in te houden. Als ik zijn hoofd zie ga ik pas echt stuk. 'Kon je echt niks beter verzinnen?' Vraag ik. Hij lacht ook. 'Hoe heet je?' Vraagt hij. Ik kijk hem aan. 'Waarom wil je dat weten?' Vraag ik, ik ga niet zomaar ff zeggen hoe ik heet. 'Ik vind je gewoon een mooi meisje.' Zegt hij. 'En bij een mooi meisje hoort een mooie naam, dus die wil ik weten.' Zegt hij. Ik check hem ff snel, hij ziet er echt goed uit, maar is volgens mij niet iemand uit mijn cultuur.. (zie uiterlijk personen om te weten hoe hij eruitziet)
'Laat me mezelf eerst voorstellen..' begint hij. Hij stopt midden in de gang en kust mijn hand. 'Ik heet Ferdi.' 'Oké, oké rustig.' Ik trek mijn hand los. 'Ik heet Leyla.' Zeg ik. 'Aaa, mooie naam.' Zegt hij knipogend. Ik probeer me te vermannen, maar toch bloos ik.
'Maarehm, krijg ik van deze mooie dame met een mooie naam ook nog een insta of snap?'
Ik voel me echt gevleid, maar is het niet raar als ik nu mijn insta ga geven?
Ik kreeg normaal nooit zoveel aandacht van boys. Ik kijk nog een keer naar hem, jaaa mann hij is knap, we doen het.
'Ja hooorr.' Zeg ik giechelend en ik geef hem mijn insta. 'Nou als je vandaag nog een dm krijgt van iemand die Ferdi heet, mag je zeker antwoorden knipoogt hij. 'Zal ik doen.' zeg ik, terwijl ik hem verleidelijk aankijk. Hij bijt op zijn lip en loopt weg.

Oh my god, waar ben ik mee bezig?
Sinds wanneer doe ik zo? Nee, Leyla, het is normaal, alle meiden van jouw leeftijd doen dit. Probeer ik mezelf gerust te stellen. En, weetje, is maar flirten toch?

Maarja ik loop naar mijn bus en doe mijn oortjes in, tijd voor mezelf. In de bus kijk ik naar een meisje van mijn leeftijd, ze heeft een buiktopje en strakke broek aan en belt. Stiekem luister ik mee: 'Nee, schatje Achraf, je weet toch dat ik van je hou hé, neeejjj joohh doe normaal, tuurlijk hoef je die schoenen niet voor mij te kopen, dat kan je tochh niet betaaalen, oh jawel? Bewijs dat maar evenn? Jaa daaagg!'
Wajoo, oké ik voel me spontaan beter, dat is pas erg. Het meisje kijkt opeens om zich heen en ik doe alsof ik naar voren kijk. Haar blik blijft op mij hangen en ik krijg stress, wat als ze weet dat ik haar afluisterde?
Plotseling staat ze op en vraagt ze aan me: 'mag ik even naast je zitten?' Ik kijk omhoog en denk shiiit. 'Ja hoor.' Zeg ik maar en ik schuif op. Ze komt naast me zitten en zegt: 'heyy, woon je in deze buurt?'  'Ja hoezo?' Zeg ik. 'Oké, je ziet er wel goed uit, dus ik nodig je uit. Er is aankomende zaterdag een feestje van mij en ik wil zoveel mogelijk mensen uitnodigen, want ehm jeweet toch, ik heb die connecties. Dus wil je ook komen?'
Pff, ik mag haar nu al niet. 'Ehm, nee dankje.' Zeg ik. Ze kijkt gekwetst, maar herstelt zich snel. 'Oké, jouw keuze, maar als je je nog is bedenkt, hier!' Ze geeft me een klein briefje met een adress en datum. 'Ik heet Selma btw.' Ik glimlach. 'Ik heet Leyla.' 'Je moet echt komen Leyla, het is echt lit.' Ik knik en zeg: 'zal erover nadenken.'  Maar ik weet dat ik ruuuustigg niet ga, Alper maakt me af.

Wat denken jullie? Gaat Leyla of niet?
Votee♡

Turkse Leyla Where stories live. Discover now