Capitolul 1

12.1K 676 180
                                    


                                                                 ÎMPOTRIVA LUMII



DOMINIC


L-am surprins coborând și ultimele trepte ale instituției, lăsând în urma sa un amalgam nebun de reporteri furioși și hotărâți să-l dărâme din picioare. Jucând ambițios prin mulțimea ce forma un zid obositor în fața sa, bărbatul matur a oscilat între ideea de a reacționa agresiv la adresa oamenilor și de a alege cel mai scurt drum către evadare: mașina mea.

- Pornește mai repede, te rog! Mă vor mânca de vii!

A strigat atunci când a trântit portiera în urma sa, lăsându-se relaxat în scaunul pasagerului din dreapta mea.

- Aș putea să-i las să o facă.

Am zâmbit și am pornit motorul, ignorând expresia lui mirată.

- Tu chiar ești o copie fidelă a tatălui tău în tinerețe. O javră de om!

A scuipat irascibil, între timp desfăcându-și cravata sobră ce-l sugruma. Am zâmbit obișnuit de remarcile lui la adresa tatălui meu și am plecat din fața tribunalului. Lăsând în urma noastră mulțimea de reporteri nemulțumiți de indiferența bărbatului cu păr grizonat, am plecat hotărâți spre clubul deținut de unchiul meu.

- Și cum este să fii un bărbat singur acum?

L-am întrebat șoptind mai mult cuvintele, lăsându-mi colțurile buzelor să joace într-un surâs ascuns.

- Totuși ai putea să te prefaci că-ți pare sincer rău pentru unchiul tău preferat, deoarece tocmai a divorțat. Și nu a rămas doar fără soție, ci și fără o părticică din avuția lui. Ce spui despre asta?

- Și totuși nu mă pot preface, știind că unchiul meu este un nemernic.

- Chiar că semeni cu taică-tu.

A bufnit, creând în spațiul strâmt al mașinii o atmosferă relaxantă. Am lăsat câteva secunde liniștea să ne înconjoare, în cele din urmă să mă amuz de remarcile lui ironice cu tentă răutăcioasă.

- Dacă nu ar fi fost mama ta în familia aceasta, neamul Browns s-ar fi dus de mult de râpă. Depravatul de taică-tu, împreună cu vagabonzii aceia de frați ai tăi, of, vietate! Bine că sora voastră seamănă cu Maria, astfel s-ar fi pierdut de mult familia aceasta.

- Încă îți face place să fii un stres pentru noi?

- Este un hobby pe care mi l-am asumat de foarte mult timp, amice! De foarte mult timp... Chiar dinainte să te naști tu. O adevărată performanță.

- Și încă funcționează?

I-am întâlnit ochii aceia verzi și cruzi care adesea lăsau răni orice atingeau, dând muzica de la radio mai încet. Așa funcționa relația noastră nepot-unchi, cu multe șicanări și ironii. Ne luptam adesea în cuvinte, întrucât reprezentau singura sursă de energie pentru noi doi. Fiind unul dintre puținii oameni care reușise să-mi intre pe sub piele, unchiul Oliver reprezenta nuanța sălbatică din familia din care făceam parte. În niște combinații fatale, familia Browns alături de cei din neamul Pierce, Stone și Garcia reprezentau exact un amalgam nesănătos de tipare de oameni ce trebuiau să supraviețuiască împreună. Departe de a îmbătrâni, înflăcărat de cea mai veche pasiune a lui, administrarea clubului pe care îl deținea, cu două fiice la dosar și un divorț soldat cu multe pagube, unchiul meu încă își păstra spiritual nebun care îl consacrase de când îl știu.

Împotriva inimiiWhere stories live. Discover now