6.

780 54 8
                                    

Freja

Zeusz nem tudom, hogy hány órája is ment el, de elmondása szerint csak pár perc lesz. Egy szóval se mondta, hogy hova megy, és miért, de mielőtt elment volna még elmondtam neki a véleményemet. Vagyis kijavítva magamat megfenyegettem, hogy ha nem hozza fel hozzám Seremiéket, akkor megfosztom mindenétől. Nos, ebben én arra értettem, hogy képes vagyok megölni őt, legyen akármilyen nagy erejű Isten, ő lehet másképp fogta fel, mivel szinte elsápadt. 

Nagyon remélem, hogy a kis utazása közben tett egy kis kitérőt, és elhozza hozzám őket..

- Freja - Jay benyitott a szobába, de ami mosoly volt az arcán, kisebb megkönnyebbülést okozott számomra. - Gyere. - Biccentett a fejével, mire rögtön felálltam és követtem őt. Átsétáltunk a folyosón, ami valójában az egész üres volt. Nem voltak ajtók, főképp csak ablakok, mégis lehetett találkozni egy-egy férfi angyallal. Jay elmondta, hogy nem ő az egyetlen harcos, aki Zeusz védelmével foglalkozik, de ő is az egyetlen női harcos köztük. Így mint kiderült, csak ő van Zeusz szobája előtt, addig a többi öt a szobájába vezető folyosón őrködnek. 

Ki érti ezt?

Jayal az oldalamon kiléptünk az ajtókon, és olyan tárult a szemem elé, amitől hirtelen megtorpantam. De amint felfogtam, hogy mit látok, már könnyezve futottam Seremi felé, aki leejtette a lándzsáját és a pajzsát a talajra. Seremi ölelése volt az tudat, hogy valóban ő van előttem, majd ahogy hideg víz csúszott a nyakam köré, majd az arcomnak, amin elmosolyodtam.

Még Sharkkal a nyakamban sétáltam Zarafinhoz, és átöleltem a fejét.

- Örülök, hogy semmi bajod - kisebb mosollyal elhúzódtam tőle, mire összeérintette a homlokunkat. 

- Azért azt soha sem gondoltam, hogy a Kentaurok ki- - Zeusz hangja hirtelen halt el, amitől kipattantak a szemeim, és felé néztem. 

- Seremi! - Seremi újra a kezébe vette a pajzsot és a lándzsát, de a lándzsa hegye épp Zeusz torkának szegeződött. Jay már kész volt támadni, mégis Zeusz egy kézintéssel megállította. - Seremi vedd el a lándzsádat!

- Mégis mennyi titkot rejtegettek még előtte?

Zien/Zeusz/

- Mégis mennyi titkot rejtegettek még előtte? - kérdeztem. Lándzsa hegye jobban neki nyomódott a torkomnak, ami miatt már éreztem, hogy kis csíkban folyik a vérem. 

- Semmit nem rejtegetek előle - hangja számomra megcáfolandó volt, mégis ahogy Freja értetlen és ijedt szemeit láttam jobbnak véltem, ha vissza vonulót fújok. 

- Sereminek hívnak, igaz? - kentaur egyet felém lépet. - Csak egy kérdés volt. - Már védekezésképp feltettem a kezeimet. Valahogy nincs a listámon, hogy meghaljak a Kentaurok volt királynéjától.

- Seremi a nevem - szűrte a fogai közt, és megláttam azt a villanást a szemeiben, ami még több okot adott a visszavonulóra. Bólintva hátrébb léptem tőle, mire a lándzsa markolatát a talajnak ütötte. Valóban nem értem Anergoth észjárását. Az akkori ártalmatlannak, és átlagosnak vélt lóból, nem gyanítottam semmit sem. Erre amikor megláttam őt, ahogy belépdel a trónterembe, valódi döbbenet futott végig a testemen. 

Találkoztam már vele, de főképp a tanácskozások végett, amin persze Anergoth is részt vett. Valójában több mindenki is részt vett a tanácskozásokon, amiken leginkább az emberekről volt szó, de néha-néha felkerült szóba a Klarantina klán leánya, aki két erőt is megörökölt. Többen is azt vélték, hogy veszélyes lesz, és zárkába kell zárnunk. De Anergoth, a Kentaur, és persze Serigala mellette voltak, mivel ők hárman olyan szintű erővel bírnak mint én, így hallgattak rájuk. 

- Legalább a való- - egyik lábával toppantott, ami már engem kezdett idegesíteni.

- Miről beszéltek? - Freja a Kentaur mellé sétált, és felváltva nézett ránk.

- Semmiről - Kentaur szemeibe néztem, majd a fejemet rázva fordultam el tőlük. 

- Freja vissza megy a szobába - Jay elindult felé, mégis újfent a Kentaur miatt megtorpant. A lándzsáját védekezésképp Freja elé tette, és én kezdtem valóban elveszíteni a türelmemet. - Azt mo-

- Ha Seremi nem jöhet velem, akkor Zarafinnal alszok - ingerült sóhajjal túrtam a hajamba, majd végig néztem rajtuk. 

- Kentaur és a kis sárkány - Freja elmosolyodott, és felnézett a Kentaurra, aki szintén vissza mosolygott rá. Így végre Freja vissza sétált a szobámba, de őszintén feszélyezett a Kentaur jelenléte. Már első találkozáskor megmutatta a felém irányuló gyűlöletét, amit sose értettem, egészen addig, míg Kaylah azt jelentette, hogy két Kentaurt meg kellett ölnie. 

Tisztában vagyok vele, hogy voltak olyan Kentaurok, akik ha ittak, akkor erőszakossá váltak, és képesek voltak emberi nőket elrabolni. De az ilyen Kentaurokat a királyné büntette meg, és eldöntötte, hogy bezárják, vagy megölik. És ekkor Kaylah volt az, aki két ilyen elszabadult Kentaurt megölt. Még a mai napig tisztán emlékszem arra a napra..

A tanácskozás termébe nyitottam be, amikor egy lándzsa a fejem mellett a falba fúródott. 

- Ez nem valami szívélyes üdvözlés - néztem a dühös szemeibe. Nem mondott semmit, csak felém lépdelt, és a lándzsát kirántva a hegyét a torkomnak szegte. Anergoth próbált valamit tenni, mégis látható volt rajta, hogy nem szívesen áll egy dühös Kentaur útjába. 

- Mégis hogyan képzeled te azt, hogy a Kentaurok földjére küldöd az alattvalódat? - szinte szűrte a fogai közt. 

- Nem küldtem, ő maga döntött úgy, hogy megteszi. Ne feledd, hogy Kaylah a büntetést hozó angyal. 

- Büntetést?! - lándzsa hegye még jobban a torkomnak nyomódott, amitől őszintén meglódult a szívverésem. - Az a szárnyas nem büntetést hoz, hanem halált! - Nos, ebben igazat kell neki adnom, mivel már egyre több a halál mint a megfigyelés büntetés. - Ide figyelj Zien, - közelebb hajolt hozzám. - ha még egyszer bemeri tenni a lábát a földemre, vagy a Kentaurok dolgába ütni az orrát. Megfosztom a szárnyaitól, és téged is.

Azóta Kaylah szerencsére nem lépet többet a Kentaurok földjére. De arról fogalmam sincs, hogy miért mondott le a trónjáról. Hiszen egyik nap után már többet nem jelent meg a tanácskozásokon, Anergoth és Serigala pedig nem beszéltek róla, pedig ők hárman jó kapcsolatot ápoltak egymással. 

Mégis valahol örülök neki, mivel a vének egyszer elszólták magukat, és megtudtam, hogy félnek a Kentaurok királynéjától. Így legalább még ha kis ideig is, de Frejának nyugta lesz, és talán a gyermek születése is rendben fog lezajlani. 

🍁

Ki lehet valójában Seremi? Mi lehet a múltja?

Klarantina II. - A fények harca [✔] {Javításra vár}Where stories live. Discover now