10.

656 60 3
                                    

Harmadik személy

Három Kentaur kedvetlenül, és feszélyezve sétáltak az erdőben. Sose szerették az angyalokat, se a lakhelyüket, főképp nem a levegőben járkálni.

Mixi egyedül azóta gyűlöli az angyalokat, amióta a büntetést hozó angyal megölte egy tagjukat, aki felett a királynéjuknak kellett volna ítélkezni. Azon a napon látta először olyan dühösnek a királynéját, ahogyan soha többé nem akarja úgy látni. Hisz akkor még ő is félt tőle, nagyon félt..

Egy sárkány üvöltésre mindhárman megtorpantak. 

- Angyaloknak vannak sárkányaik? - Halx és Helx döbbenten néztek össze.

- Nem. Ez valaki másé - Mixi a nagy füstöt nézte, majd elindult vágtába, hogy minél hamarabb oda érhessen. Egy kis ideje érezte a furcsa és vészjósló energiát, de nem értette, hogy miért vagy mitől. Mégis, amit találtak, még őket is lesújtotta. 

A földön egy férfi angyal feküdt, holtan. Ahogyan egy lány, aki ájultan hevert két sárkány közt, vérző hassal. 

- Freja királynő! - Mixi amint felismerte a lányt rögtön oda sietett. Lefeküdt mellé, és próbálta feltérképezni, hogy pontosan mi is történhetett. De amikor az angyal mellett hevert véres kardra nézett dühöt érzett, mérhetetlen dühöt. 

Két sárkányra nézett, majd Freját a kezeibe véve felállt, és az angyal kastély felé futott. Tudta, hogy a lány gyermeket vár, e miatt is félt, hogy elfog késni.. De azt már nem értette, hogy vajon mi lehet az a fény, ami a vérén keresztül áramlott. 

Zien/Zeusz/

- Hogy mit tettetek?! - vének terme egyedül tőlem zengett, de nem érdekelt. 

- Elküldtük Hellioszt a nőhöz, hogy vigye el sétálni - ökölbe szorultak a kezeim. - Mostanra már halottnak kell lennie. - És ez miatt ők boldogok. 

- Mi lesz a királysággal?! Kiirtottátok az egész Elf klánt! - vének engem néztek, őket mégse érdekelte.

- Ugyan ezt kellett volna tenn-

- Te rohadék fajzat! - hátra kaptam a fejem, de még felfogni se tudtam Anergoth ujjai a nyakam körül voltak, hátam a fallal találkozott. Anergoth szemei vér vörösek voltak, vicsorgása miatt látható volt a két hegyes foga. 

- Anergoth! Te ide nem teheted be a lábadat! 

- Nem érdekel! - még a vénekkel is kiabál, ami baj. Nagy baj, mivel ha ilyen dühös képes bárkit megölni. - Még te kéregetsz tőlem, de közben Freja halálát tervezgeted?!

- Honn- - erősített az ujjai szorításán, amitől a torkomon akadtak a szavak.

- Előhívta a kardot - sziszegte az arcomba, és már megjelent a teste körül a vörös láng. 

- Uram - összeráncoltam a szemöldökeim Jay hangjára, főképp, hogy Anergoth szorítása is enyhült. - Freja Rajzsik életveszélyben van, ahogyan a magzat is. Siessen! - Anergoth ellépet tőlem, majd már köddé is vált. Gyűlölöm, hogy képes így teleportálgatni bárhova.. 

- Ezért megfogtok lakolni - vének felé néztem, majd az ajtók felé sétáltam. Nem szóltak utánam, nem kiabáltak, nem háborodtak fel. Vagy félnek, vagy ellenem és Anergoth ellen fognak valamit tervezni. De akkor és ott semmi se érdekelt. 

Minél hamarabb a szobámhoz kellett érnem, aminek az ajtaja tárva nyitva volt, mégis valami furcsa volt. Szokatlan energiát éreztem, túl szokatlant. 

Klarantina II. - A fények harca [✔] {Javításra vár}Where stories live. Discover now