-3-

4K 304 425
                                    

İnsanları sınıflandırmak istesem kahve seçimlerini göz önünde bulundururdum. Sütlü, sütlü - şekerli, sütlü- şekersiz, sade, zift gibi... Evet, bazı seçimlerin karakterlerle özdeşleştiğine inanıyordum. Mesela ben, sütlü- şekersiz kahve içerdim, kötü bir gün geçiriyorsam da kahvemin içine azıcık tarçın katar ve o müthiş kokunun zihnimi rahatlatmasına izin verirdim.

Baekhyun, kahvesini sütlü ve bol şekerli tercih ederdi; Chanyeol sütü az, şekeri daha az kullanırdı. Zaten kahveyi sadece sevgilisi yanındayken içtiğini söylerdi, onun yüzünü uzun uzun izlerken dudaklarında o aromanın dolaşmasını seviyormuş. Günün her saatini içki içerek geçiren birinin romantiklik anlayışını özetlemenin farklı bir yoluydu bahsettiğim, gerçi bir editörün bu denli sığ düşünmesi beni şaşırtıyordu, onlarca romantikliğin işlendiği sayfaları düzenlerken nasıl olur da hiç feyz almazdı? Beyninin büyük kısmını Baek'in mutluluğunu sağlamak adına kullandığından robotlaştığını varsıyıyordum; acaba Baek'in kıymetli kıçı ağrıyor mu, acaba saçımı kızıla boyasam beni çekici bulur mu, acaba gittiğimiz restoranda sevgilimin yiyeceği yemekler mevcut mu? Tamam, tamam. Chanyeol hyung tam bir romantikti, ben ise buna gıcıklık besleyen umutsuz bir adamdım.

Kahveden konu buraya nasıl geldi, emin değilim. Sanırım karşımdaki kişilik konuşmama yeminini bozmadıkça zihnimi meşgul etmek için saçmasapan şeyleri kurcalamayı sürdürecektim. Artık sessizliğe son vermeyi amaçlarak hafif doğruldum ve boğazımı temizledim. Kyungsoo gereğinden büyük gözlerini şeker atmadığı halde karıştırdığı kahvesinden anlık olarak kaldırıp ona odaklanmış bakışlarıma bir an karşılık verse de, zifti - kahve çekirdeklerini bütün yutsa önündeki sıvının kafein seviyesini elde edemeyeceğinden ona zift deme kararı almıştım - ilgisini daha çok çekiyor olacak ki fincanı incelemeye geri döndü. Ah, Hei ile kahve tercihlerinin aynı oluşundan adamın psikopat olduğunu anlamalıydım. Hei uyumazdı, Hei yorulmazdı, Hei seviştikten sonra beraber duş alma önerimi kabul etmezdi. Çünkü sabahlığının önünü bağlayarak bilgisayarının başına oturması gerekiyordu, benimle ihtiyaçları dışında vakit geçirmek onun lügatında zaman kaybına tekabül ederdi. Cidden... Beni sevmediğine inanmak kolaydı, peki neden gece hıçkırıklarım Chanyeol hyungun omzunu çürütmüştü, niçin kulaklarım Baekhyun'un azarlamalarından dolayı çınlıyordu? Kabullenme evresini bir türlü atlatamıyordum, çoktan 'battaniye altı depresyonu' halimden sıyrılmış ve hazır markalarda indirime girmişken kendimi alışverişe vurmuş olmalıydım. Önümdeki huysuz adamı çekmektense kredi kartı limitimin ağzına sıçabilirdim.

"Jongin." Kyungsoo adımı söyleyince sıçradım, kupaya sarılı elime kahve damlamıştı fakat sıcaklığını kaybettiğinden ufak bir sızı derimi yalayıp geçti ve tıslamakla yetindim. Masada, küçük saksılara dikilmiş çiçeklerin yanında, duran peçetelerden birini alıp elimi kurularken Kyungsoo'nun yanıtımı beklediğinin bilincindeydim. Boş kül tablasına peçeteyi attığım sırada beklentisini karşılamış ve "Efendim?" diye mırıldanmıştım, cılız tınımın akabinde gözlerini devirdi. Taktığı gözlükler dolayısıyla dikkatim kocaman orblarına kayıyordu, sapık misali gözlerinde dolandırıyordum irislerimi lakin hiç rahatsızlık belirtisine rastlamamıştım. Öyle soğuk kanlıydı ki omuzlarımı örten hırka titrememi durdurmuyordu veya benimle aynı kaderi paylaşması beni geren unsurdu.

"Ne konuşacağız?" dedi sonunda anlamsızca karıştırdığı kahvesini yudumlarken. "Beni neden çağırdın?"

"Doğrusu Bay Do rica etti, seni anlayabileceğime inanıyor. Hastaneden numaramı almış, dün arayınca şaşırdım. O... endişeleniyor Kyungsoo."

"Biliyorum." Fincanı öylece masanın ortasına itip arkasına yaslandı. Göğsünde birleştirdiği kolları dolayısıyla bileğine kazıdığı birkaç çizik meydana çıkmıştı. Yeniden intihar girişiminde bulunduğunu varsaydım ancak soru sorma hakkını kendimde görmüyordum. Yoldan geçen arabaları izlerken dudakları yavaşça kıpırdandı. Onu duymak adına öne doğru eğildim. "Babamı bir şeyleri atlattığıma inandıramıyorum, evdeki kesici aletleri saklamış, odamın kapısını kapatmama müsade etmiyor." Derin bir iç çekti, devam etmesine izin vermeden sözü devraldığımda aralık dudaklarını birbirine bastırmıştı. "Atlattın mı?" diye sordum çekinerek, ters bir cevabında buradan koşarak uzaklaşmayı düşlüyordum. Tanrım, Chanyeol hyungun 'geçecek' temalı zırvalıklarına içten içe öyle inanmıştım ki, tersini iddia eden herkesi boğabilirdim. Geçmeliydi, geçmek zorundaydı. Kimse böyle bir yük ile yaşamayı hak etmezdi.

Incompetent - Sekai [Mpreg] Where stories live. Discover now