14.

2.9K 260 1
                                    

A bylo to tady.

Gabriel měl za sebou celý týden, strávený doma. A teď už opravdu musel do školy, poněvadž už přestával mít zlé sny a cítil se už o něco lépe.

,,Dobré ráno," pozdravil Gabe svou tetičku a strýčka, kteří už seděli u stolu a spokojeně snídali.

Gabriel byl rád, když je viděl spolu. Obdivoval je. Jednou by také chtěl svou druhou polovičku, se kterou by strávil zbytek svého života.

,,Gabe, jak je ti?" zeptala se ho tetička.

,,Lépe," odpověděl a vzal si z průhledné mísy zelené jablko. Ráno moc nesnídal, což zdědil rozhodně po své matce. ,,dnes se vrátím později. Kaylee nás přihlásila jako výpomoc do dramatického kroužku," informoval své oba opatrovatele.

,,Ty budeš hrát?" zasmál se tomu pobaveně strýček a tetička Clarence do něj šťouchla, aby toho okamžitě nechal.

,,Ne, budu dobrovolně pomáhat s kulisy a kostýmy,"

,,To je moc dobře. Bude tam s tebou i Troy?" zeptala se tetička.

,,Určitě ne. Po škole má fotbalový trénink," vysvětlil jim Gabe a kousl do jablka. Jakmile zmínil Troye, vzpomněl si na jejich zdlouhavé objetí. Od té doby vlastně ještě s Troyem nemluvil.

,,Měl by jsi si z něho vzít příklad. Věnovat se nějakému sportu není špatná věc, trochu pohybu by ti neuškodilo," utrousil strýček, i když Gabriel na svůj věk a výšku vážil hodně málo. Vlastně to byl právě strýček, který by měl začít dělat něco se svou váhou.

,,Mně se líbí, že se zapojuješ do dobrovolných akcích," usmála se tetička. Pak už nikdo z nich nepromluvil a Gabriel v okamžiku opustil dům.

S batohem na zádech a s nakouslým jablkem se posadil na lavičku u autobusové zastávky a vyčkával na příjezd autobusu. Zanedlouho dorazil jeho soused, který, když Gabriela spatřil si k němu ihned přisedl.

Zazubil se od ucha k uchu a zamával mu rukou před obličejem. ,,Ahoj! Už jsi zdravý?"

,,Více méně," pokrčil rameny Gabe a spokojeně se cpal svou jedinou snídaní. Troy ho bez jediného mrknutí pozoroval a přemýšlel, co by dál řekl, aby s ním započal rozhovor.

Ale za chvíli před nimi zastavil autobus a oba chlapci si nastoupili. Gabriel se posadil na zadní sedačku blíž k oknu a Troy si zabral místo vedle něj.

,,Tak jsem si říkal, že by jsi mohl přijít odpoledne na můj trénink," začal nervózně Troy, doufajíc, že bude Gabriel souhlasit. Ten by rád řekl ano, ale nemohl, protože už měl na dnešní odpoledne jiné plány.

,,Nemůžu, ale klidně bych se na tebe přišel podívat jiný den," navrhl, ale Troy zakýval záporně hlavou a zbytek cesty už neřekl ani slovo.

Ve škole bylo už spousta teenageřů, kteří si mezi sebou předávali novinky a drby, ale nejvíce byl Gabe nadšený, když spatřil svou kamarádku.

,,Kaylee!" zavolal na ni nadšeně. Kaylee okamžitě zpozorněla a pak už vpadla Gabrielovi do náruče. V tu chvíli Troy Kaylee docela záviděl. Nečekal, že by takovéhle objetí jednou od Gabea dostal.

Nemohl se na to dívat, a tak se otočil a bez nich už se vydal sám do budovy školy. ,,Kam jdeš, Troyi?" zastavila ho Kaylee. Jen škoda, že to neřekl Gabriel, pomyslel si Troy. Neměl Kaylee zrovna moc v lásce a tak, když byla poblíž, raději odešel někam pryč.

Nebyl to pro něho problém, protože měl na škole spousta kamarádů a tak se rozhodl jít rovnou za Tessou. Jako obvykle postávala u své skříňky a nanášela si na rty třpytivý lesk.

,,Ahoj Tess."

"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Gabrielovy trableWhere stories live. Discover now