21.

2.6K 257 13
                                    

,,Je to náš malý, ale silný chlapeček," pronesla matka dítěte, které si prohlížela. Pohladila ho po hlavičce a pousmála se. Byla šťastná, měla dítě, manžela, všechno, co si kdy přála.

,,Vidíš Gabrieli, maminka bude znovu plakat," zasmál se otec. Mamince bylo skutečně do pláče. Ale slzy, které následovaly byly slzy štěstí.

,,Budeme navždy s tebou, nikdy tě neopustíme." Slíbila maminka svému chlapečkovi. Kdyby jen tehdy věděla, že všechno bude jinak a ona nebude u toho, až její děťátko bude dospívat.

° ° °

Troy se celý den nesoustředil. Po škole se vydal do dramatického kroužku, kde si ho ihned odchytla Kaylee.

,,Co je s Gabrielem?" zeptala se starostlivě.

,,Já... já to nevím, chápeš? Včera utekl z domu a ještě se nevrátil," vykřikl Troy. Byl už z toho vyčerpaný. Kaylee si všimla, jak Troyovi po tváři stekla slza. Objala ho, aby ho utěšila, ale sama byla vyděšená. Troy jí objetí opětoval.

,,Proč by něco takového dělal? Tohle mu není vůbec podobné," přemýšlela nahlas. Strachovala se o něj, ale věděla, že se vrátí. Že dlouho nevydrží být sám, bez svých nejbližších.

,,Musí to být pro tebe hrozné, znáte se dlouho a teď jste spolu..."

,,Co?" nechápala Kaylee. ,,Jak to myslíš spolu?"

,,Já myslel, že-"

,,Ne, Gabriel a já jsme přátelé!" vysvětlila Troyovi zřetelně. ,,Navíc, Gabe není jako většina kluků." Nechtěla Troyovi říkat to, s čím se jí Gabriel svěřil, než zmizel, ale nevěděla, co se mezi ním a Troyem stalo. Troy však hned pochopil, co tím naznačovala.

,,Já jsem opravdu pitomec! Teď už mi to dává smysl," došlo mu už konečně. Gabriel nebyl tím, za koho ho považoval. Gabriel byl dobrý člověk, čímž si teď byl jist na sto procent. Nemohl ho nechat někde venku samotného. Musel ho najít a ochránit ho.

,,Mně teda ne," nechápala Kaylee. Jediné, co potřebovala v tuhle chvíli vědět, bylo, jestli je její kamarád v pořádku.

,,Omluv mě u profesorky Robertsové, musím jít."

,,Počkej!" zavolala na něj zmateně Kaylee, ale Troye v tuhle chvíli nic nemohlo zastavit.

° ° °

Troy dorazil ve chvíli domů a hned si všiml své matky, která byla dnes doma. ,,Proč nejsi v práci, mami?"

,,Troyi?" podivila se Hannah. ,,Neměla bych se spíše ptát, proč ty nejsi ve škole?"

,,Já tam nemůžu být. Musím hledat Gabriela! On je můj život a bez něj cítím, jak pomalu uvnitř umírám."

,,Zlato, ty jsi zamilovaný," pousmála se Troyova matka a přitáhla si ho do objetí. První lásku svého syna prožívala a nijak jí nevadilo, že to není dívka. Gabriela viděla jen jednou, ale uvědomila si, že to měl v životě těžké, když mu zemřeli rodiče.

,,Musím ho jít hledat," odtáhl se Troy a odložil školní tašku. Obul si tenisky a chystal se užuž odejít.

,,Půjdu s tebou," přidala se Hannah.

Troy se svou matkou vyšli z domu a mířili k vedlejšímu. Zaklepali a nemuseli čekat ani minutu. Dveře se ihned otevřely. Stála před nimi tetička se zmateným pohledem.

,,Nechtěli by jste jít s námi hledat vašeho synovce?" navrhla jí Hannah. Tetička Clarence se děkovně pousmála a zavolala svého manžela. Všichni čtyři se poté vydali hledat Gabriela a doufali, že je v pořádku.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Gabrielovy trableWhere stories live. Discover now