38.

1.1K 101 0
                                    

Troy si v ruce pohrával s propiskou a oči upíral na nástěnné hodiny. Ve skutečnosti měl však před sebou pořád tu scénu, jaká se odehrála před jeho skříňkou. Pamatoval si, jak poprvé Gabriela jen letmo políbil na tvář a jeho to hned rozčarovalo. Nechtěl, aby se cokoli, co se mezi nimi stalo, odehrávalo i ve škole. Jenomže dnes Troyovi sám ukázal, že nejspíš na celou záležitost změnil názor.

Troye to naprosto těšilo a jen doufal, že se tohle stane víckrát. Zároveň ho ale i napadlo, jestli se mu tím vším Gabe nepokoušel sdělit, že je připravený posunout se v jejich vztahu dál. Avšak hned, jak ho ta myšlenka napadla, tak ji zase zavrhl. Gabriel se teď především potřeboval zbavit svých nočních můr, vyřešit si své problémy, aby mohl správně fungovat. A Troy to naprosto chápal a rozhodně ho nechtěl do ničeho tlačit.

Po vyučování oba chlapci nasedli do autobusu a Kaylee s nimi. Nikdo z nich se nijak nehrnul započít rozhovor, a tak jen mlčky seděli a čekali, až budou doma. Gabriel byl dost nervózní ze setkání s psychologem a zároveň s přítelem Troyovy matky. Nevěděl, co má od toho všeho očekávat. V každém případě na to nebyl sám. Troy tu byl, aby ho podpořil v jakémkoliv jeho rozhodnutí.

Když Troy odemykal dveře od jeho domu, Gabe si uvědomil, že se trochu třese. A pak v chodbě spatřil Troyovu matku a hned vedle ní postavu muže, kterého na první pohled ihned poznal. Oči se mu rozzářily. ,,Charlie?" vydechl užasle.

,,Gabrieli, rád tě zase vidím! Vypadáš mnohem lépe, než když jsme se setkali poprvé," pronesl Charlie přátelským hlasem. Charlie předem věděl, kdo Gabriel je.

Troy stál na místě jako omámený. Co to mělo znamenat? Gabriel se zná s Charliem? ,,Tak moment... Cože? Vy jste se už setkali? Asi potřebuju pár věcí objasnit."

Hannah vypadala stejně zmateně jako její syn.

,,Já jsem nevěděl, že jde o Vás. Troy mi vlastně doteď neřekl vaše jméno," zasmál se Gabriel a nedovedl pochopit, jak je ten svět malý. Nervozita ho nyní zcela opustila. ,,Troyi, když jsem tehdy utekl a zmizel..." udělal krátkou pauzu. ,,Charlie byl ten, kdo mě našel a pomohl mi."

Troyova ústa klesla až ke kolenům. Ne. Ne. Muž, kterého považoval za svého nepřítele, zachránil jeho příteli život. Troy si připadal jako v nějakém dost špatném filmu. Bylo tohle vůbec skutečné? Něco se mu na tom všem nezdálo. Byla to až moc velká náhoda. Jistě bylo něco, o čem nevěděl. Stále Charliemu nehodlal věřit. Věřil svému instinktu.

,,Tohle je na mě trochu moc," přiznal Troy. Vážně se necítil moc dobře.

,,Rozumím ti, ale věř, že rozhodně budu v dobrých rukou," povzbuzoval Troye Gabe a dotkl se jeho ramene. Gabrielův dotek ho dokázal utěšit, ale ne přesvědčit o tom, že bude vše díky Charliemu v pořádku.

,,Abych pravdu řekla, samotnou mě to dost... překvapilo," přimíchala se do rozhovoru také Hannah a zamířila do obývacího pokoje, kde se posadila na pohovku. Všichni tři ji následovali, ale zůstali stát.

,,Tak myslím, že bychom měli začít. Čas běží," oznámil všem v místnosti Charlie a pobídl Gabriela, aby ho následoval. Gabe bez váhání vykročil, ale Troy ho ještě stačil chytit za zápěstí.

Starostlivě se na svého přítele zadíval. ,,Slib mi, že si pak promluvíme. Promiň, ale já mu prostě nevěřím –“

Gabriel však Troye v okamžiku umlčel krátkým polibkem. ,,Tak věř mně. Nemusíš se o mě bát." Oba u sebe byli dost blízko a šeptali, ale bylo víc než jisté, že je Charlie slyší.

,,Gabe, kdyby ses necítil dobře, nebo chtěl kdykoliv sezení ukončit –"

,,Já Charliemu věřím a ty by ses měl alespoň pokusit věřit mu taky."

"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Gabrielovy trableWhere stories live. Discover now