15.

2.8K 249 5
                                    

,,Ahoj Troyi! Kde je ti konec? Minulý týden jsem tě vůbec nepotkávala."

,,Neměl jsem moc času. Po škole jsem jezdil rovnou domů," přiznal Troy, ale nezmínil nic o Gabrielovi. Jeho si nechával jen pro sebe.

,,Hm, budeš mi to muset vynahradit. Dneska máme s klukama v plánu menší vloupačku."

,,Vloupačku?" nechápal zpočátku Troy.

,,Do kabinetu učitelky, která mi dá pětku, pokud ten test ještě na poslední chvíli nezachráním," prozradila mu Tess. Troy vykulil oči a začal na ni bez mluvení zírat s otevřenou pusou. Nestačil se divit, čeho je jeho kamarádka schopná. Vypadala dost nevinně, když ji Troy viděl poprvé, ale očividně tak nevinná nebyla. Tohohle se opravdu nechtěl zúčastňovat.

,,To je dost riskantní. Nebylo by lepší, počkat si, až bude další test a opravit si známku? Nebo se třeba dobrovolně nechat vyzkoušet?" navrhl Tesse Troy, ale té se jeho nápady zrovna moc nezamlouvaly. Ona byla naprosto rozhodnutá.

,,Myslela jsem, že jsi odvážnější a ne takový zbabělec. Pro tvou informaci, trenér ve svém týmu určitě nechce nějaké ustrašence," zašeptala Tessa.

,,Co to říkáš?"

,,Omluv mě, marním svůj drahocenný čas, povídáním s padavkou," zabouchla svou skříňku a otočila se na patě. Troy pochopil, že měla na mysli jeho. Nechtěl, aby ho všichni v týmu považovali za strašpytla. Tess už byla na odchodu, když vtom ji Troy zastavil.

,,Fajn, přidám se," souhlasil nakonec a Tess se vítězně usmála.

,,No vidíš, jaký jsi najednou frajer, co se nebojí riskovat," dala si ruce v bok. ,,povím to klukům a po škole se sejdeme na školním hřišti," mrkla na Troye, přehodila si přes rameno kabelku a pak už kráčela chodbou pryč, jako naprosté neviňátko.

Troy měl špatný pocit. Přišlo mu, že se rozhodl nesprávně, ale třeba to možná nedopadne tak tragicky, jak to sám vidí. Prostě jen budou hlídat dveře, Tess mezitím opraví a přepíše svůj test, nikdo se nic nedozví a všichni to pak ještě oslaví.

Nebo tady byla ta druhá možnost, že se to nepovede a všechny je vyloučí ze školy nebo z týmu. Ale na tu Troy nechtěl ani pomyslet.

* * *

Gabriel kráčel do třídy po boku své nejlepší kamarádky a znovu přemýšlel nad tou autonehodou.

,,Děje se něco? Jsi nějaký zamlklý," poznamenala Kaylee udiveně.

,,A to jsem jindy upovídaný?" pousmál se Gabriel.

,,To přímo ne, ale aspoň něco řekneš."

,,Jen tak bloumám," pokrčil rameny Gabe a doufal, že se Kaylee nezeptá, nad čím. Nezeptala. Na to ho totiž znala až moc dobře.

Když začalo vyučování, každý seděl na svém místě a poslouchal výklad paní Robertsové, která mimo to i vedla dramatický kroužek. Byla to milá profesorka, která se snažila vidět ve svých žácích jen to dobré.

Každý pozorně poslouchal a soustředil se. Po hodině přišla další a takto se to střídalo až do poslední.

,,Konečně fotbal," oddechl si Troy.

,,Nejdřív náš plán," připomněla mu Tessa. Většina fotbalistů už na ně čekala na hřišti. Přidali se k nim a Tessa jim předala informace o tom, jak to všechno provedou. ,,Vy budete hlídat vchod," ukázala na několik kluků. ,,Troy a Brad půjdou se mnou dovnitř."

,,Co?" upozornil na sebe Troy. Nelíbilo se mu, že se bude muset také vkrádat do kabinetu.

,,Ve třech ten test najdeme rychleji," nadzvedla Tessa obočí a hodila po Troyovi vážný pohled, aby přestal protestovat.

,,Souhlasíme," pronesl kapitán týmu Brad, který rozhodl kompletně za všechny. Když už nikdo nic nenamítal vydali se všichni společně zadním vchodem do školy.

 Když už nikdo nic nenamítal vydali se všichni společně zadním vchodem do školy

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.

Moc vám všem děkuji za 6K! Love youuu <3

Gabrielovy trableDove le storie prendono vita. Scoprilo ora