16.

2.7K 262 35
                                    

To, co Troy momentálně prožíval, byl nadmírný stres a pocit viny. A to se ještě zatím nic nestalo. Celá jejich skupinka tiše našlapovala, až konečně došla ke kabinetu.

,,Brade, Troyi," mávla Tessa na své dva společníky. Ti se okamžitě vydali za ní, bez jediného slůvka.

Kabinet byl překvapivě odemčený, a tak rychle všichni tři vklouzli dovnitř. Ihned se pustili do hledání, mezitím co zbytek fotbalistů hlídal dveře.

Na stole byl rozházený štos papírů a nedopitý šálek kávy. Byl tam pěkný nepořádek, když vtom Tessa konečně objevila to, co hledala. ,,Kluci, mám to!" zakřičela radostí a začala rychle psát. Skoro to vypadalo, jako by to nedělala poprvé.

,,Tak si pospěš," upozornil ji Brad.

Tessa psala a psala, ale než stihla dokončit celou stránku testu, do kabinetu vtrhla profesorka a překazila jim jejich plány. ,,Co děláte v mém kabinetu?" křikla rozčíleně. Troy zkameněl na místě, ale cítil, jak se mu třesou kolena. Nikdy ještě nebyl v takovém průšvihu. Brad na tom byl podobně a Tessa ztratila řeč.

Skupina fotbalistů, která měla hlídat, se někam vypařila. To si Troy myslel.

,,A do ředitelny!"

Všichni tři se tam vydali se sklopenými hlavami a černým svědomím. Pan ředitel Pomfrey je pozval ihned dovnitř a když se pohodlně usadili, začali debatu i s paní profesorkou, které patřil onen kabinet.

,,Tak co jste hledali v kabinetu paní profesorky?" začal s výslechem.

,,Byla jsem vážně zoufalá! Neměla jsem jinou možnost, než Brada a Troye poslechnout. Donutili mě k tomu, abych si opravila test!"

,,Je to pravda?"

,,To ne! Tessa nás do toho uvrtala," nesouhlasil Troy a zaměřil se na Brada, ať se k němu přidá, ten však seděl bez mrknutí a hluboce přemýšlel.

,,Ano, to je pravda," spustil Brad a Troy přikývl. Tessa ho spražila pohledem a on si uvědomil jednu zásadní věc, a proto svou odpověď musel přehodnotit. ,,Myslím to, že Tessa za nic nemůže," vypadlo z něj nakonec.

,,Co to říkáš? Ty chceš mít průšvih za něco, co jsme neudělali?" Brad ale už neřekl ani slovo a Tessa seděla, jako by byla úplné neviňátko, které neumí ani do deseti počítat.

,,Dva proti jednomu, je mi líto. Takže pánové, jste na týden vyloučeni."

,,To nemůžete! My jsme přece nic špatného neudělali!" protestoval stále Troy, ale zdálo se nemožné, že by mu ředitel vyhověl. Mezitím Brad byl se vším smířený.

,,Možná bych měla lepší nápad, jak tyto dva fotbalisty potrestat," pronesla s odporem profesorka. ,,dobrovolná výpomoc dnes odpoledne v dramatickém kroužku. Paní profesorka Robertsová jistě postrádá nějaké pomocné síly navíc," navrhla.

,,To je vskutku výborný nápad!"

,,Tak tedy, chlapci, nyní budete celý tento týden po vyučování docházet do dramatického kroužku, kde jistě najdete důvod, proč tohle příště nedělat."

,,Ale vždyť máme tréninky!" ozval se už konečně Brad.

,,Právě proto. Celý týden žádné fotbalové tréninky," objasnil jim situaci ředitel.

Troy byl na pokraji zhroucení a Brad vypadal, že každou chvíli omdlí. Narozdíl od nich z toho Tessa vyvázla, přitom za to celé mohla. Troy tomu nemohl uvěřit. ,,Tak běžte, dramatický kroužek je v posledním patře na konci chodby," informoval je ředitel a ještě dodal: ,,příště si raději najděte lepší zábavu."

Troy se vydal s Bradem rovnou do posledního patra a cítil se příšerně. ,,Proč jsi neřekl pravdu?"

,,To není tvoje věc, kámo," odsekl Brad a dál se s Troyem nebavil. Troy to nechápal, ale možná pro to Brad měl své důvody. Když společně vešli do dveří, pozdravili učitelku a vysvětlili jí, že tu jsou za trest a budou jim pomáhat. Gabriel nemohl uvěřit, co tady Troy dělá, když měl mít trénink.

,,Troyi?" přišel k němu blíž, aby se přesvědčil, že je to opravdu on. A když mu viděl do obličeje, neváhal s otázkou dlouho. ,,Co tady děláš?"

,,To je na delší povídání, ale pro tvou informaci tady nejsem dobrovolně."

,,To je mi jasné."

,,Tak mi řekni, co mám dělat?" zeptal se Troy Gabriela, který se z toho ještě vzpamatovával.

,,Můžeš mi pomoct s malováním kulis," navrhl Troyovi, který ihned souhlasil. Tohle nedokázal zvládnout a nechtěl tady být, ale když věděl, že tady s ním bude po celou dobu Gabriel, rozmyslel si to. Možná to nebude až tak hrozné.

Jaký máte zatím na příběh názor?<3 Už se nám ti kluci pomalu sbližují, ale že si dávají na čas, co?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Jaký máte zatím na příběh názor?<3 Už se nám ti kluci pomalu sbližují, ale že si dávají na čas, co?

Gabrielovy trableWhere stories live. Discover now