33.

1.7K 173 7
                                    

Ráno bylo u Troye rušno. Dole v kuchyni se rozléhal hlasitý smích a Troy tak nemohl spát. Vstal proto dříve. Jakmile sešel dolů, na moment se zastavil a zaposlouchal se do cizího rozhovoru.

,,Charlie!" zasmála se jeho matka. Náhle Troy zaslechl mlasknutí, z čehož usoudil, že jí musel její nový přítel políbit, i když nebyl v žádném případě v tomto domě vítaný a neměl žádné právo takhle brzy Troye budit.

,,Co tady děláte?" vykřikl Troy a objevil se neohlášeně v kuchyni. Hannah se ihned od Charlieho odtáhla a dlaní si přikryla ústa. Troy čekal na vysvětlení od toho cizího muže. Ten se však k odpovědi neměl.

,,Troyi, tohle je můj přítel, Charlie," představila ho Troyova matka. Pak se na něj podívala a ukázala na svého syna. ,,Charlie, to je můj syn, Troy."

,,Tak tě konečně rád poznávám, kluku," zazubil se Charlie a objal Hannah kolem pasu. Přitáhl si ji tak k sobě blíž, což bylo Troyovi opravdu nepříjemné. Odfrkl si a přešel k ledničce, v níž se snažil najít něco k snídani.

,,Děláme vajíčka, dáš si?" nabídla mu jeho matka.

,,Víš ty co, nedělej si se mnou starosti. Nasnídám se u sousedů," prohlásil Troy rozhodně. Hannah jeho chování pochopila, a tak ho nechala jít. Třeba potřeboval jen trochu času, aby si na jejího nového přítele zvykl.

Gabriel ještě ležel v posteli a spokojeně oddychoval, když v tom ucítil na svých zádech nějaký dotek. Vykulil oči a chystal se zaútočit. Rychle se natáhl pro polštář, který ležel na podlaze a pak jím zběsile hodil za sebe a začal mlátit toho úchyláka, který se k němu tiskl.

,,AU!" zakřičel Troy a snažil se bránit tak, že si rukama chránil hlavu. ,,co to k čertu děláš, Gabrieli? To jsem já!"

Gabe ihned ten hlas poznal a rychle se ke svému příteli otočil. ,,Panebože, Troyi. Víš, jak jsi mě vyděsil?" vyhrkl, ale i tak se celé situaci musel zasmát. I Troy se usmíval, ale pak se Gabrielovi zadíval hluboko do očí a lehnul si k němu blíž.

,,Promiň mi to," zašeptal vážně a dotkl se dlaní Gabeovy tváře. ,,promiň, že jsem tady tak brzy. U nás je bohužel mámin nový přítel," vydechl Troy. Nebyl z toho vůbec nadšený a Gabriel byl nerad, když se jeho přítel trápil.

,,To bude dobré, třeba není tak špatný," zkusil ho nějak Gabe přesvědčit, ale bylo to zbytečné. Troy si nedal říct a s Charliem nechtěl mít nic společného. ,,na druhou stranu si ho nemusíš všímat, když nechceš."

Troy se usmál a přitulil se ke svému milovanému příteli, kterého následně políbil. Větší štěstí si nemohl přát. Náhle se však ve dveřích Gabrielova pokoje objevil strýček. ,,Snídaně je na stole. A jděte od sebe!" zakřičel a ihned zase odešel.

,,Bude mu asi chvíli trvat, než si na nás zvykne, viď?" rozesmál se Troy, odmítajíc se od Gabea odtrhnout.

,,Jo, ale nakonec to pochopí," řekl Gabriel s úsměvem na rtech. Když oba vstali, sešli do kuchyně a posadili se ke stolu. Bohužel dle strýčkova příkazu si museli sednout, co nejdál od sebe. Tetička již měla pro každého snídani připravenou a tak se všichni beze slov pustili do jídla.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Gabrielovy trableWhere stories live. Discover now