22.

2.5K 248 6
                                    

Troy se se svou matkou vrátil pozdě v noci domů, z čehož nebyl moc nadšený jeho otec. Když se Troy ráno probudil a scházel dolů do kuchyně ze schodů, na jednom se zastavil, poněvadž vycítil ne moc dobrou ranní atmosféru.

,,Co sis myslela, Hannah? Že ho najdete?" Zaslechl svého otce, který rozčileně křičel na jeho matku.

,,Snažila jsem se pomoct," vysvětlovala tišeji Hannah.

,,Ne, jen si opět strkala nos do věcí, do kterých ti nic není!" bouchl pěstí do stolu, až se jeho žena otřásla.

,,Je to synovec našich sousedů a Troyův kamarád!"

,,Prosímtě ten kluk už nemusí být ani naživu!" pronesl Robert, což už Troy nevydržel a vtrhl do kuchyně. Oba jeho rodiče se na něj překvapeně otočili a obávali se toho, že celý jejich rozhovor slyšel.

,,Přestaň! Gabriel je v pořádku a vrátí se!" zakřičel na svého otce. Nechtěl věřit jeho slovům.

Už mockrát slyšel, jak se jeho rodiče hádají, ale jeho matka vždy tvrdila, že si jen vyměňují názory. Teď byl už Troy starší a chápal, co se v jejich domácnosti děje. Prostě mu došla jedna zásadní věc a to ta, že jeho rodiče nemají klidné manželství. Očividně měli problém, který by se měl řešit s odborníkem přes vztahy.

,,Okamžitě se vrať do svého pokoje a nepleť se do rozhovoru dospělých!" vynadal mu Robert. Troy teď ale sebral veškerou svou odvahu a podíval se svému otci do očí.

,,Už nejsem malej a nebudu tomu všemu jen dál přihlížet. Pokud si nerozumíte, tak podejte žádost o rozvod," řekl konečně nahlas svůj názor a chystal se odejít. Pak se ale ještě zastavil a zaměřil se znovu na svého otce. ,,A aby bylo jasno, k tobě bydlet nepůjdu."

Robert se zamračil a chtěl na to svému synovi odpovědět. Troy se ale v okamžiku vytratil z kuchyně a vyběhl schody nahoru do svého pokoje. Bouchl dveřmi a otočil klíčem v zámku.

To, co potřeboval ze všeho nejméně byly nepohody v rodině. A všechno, co si nepřál, se právě teď dělo.

° ° °

Byla hluboká noc a Květinová ulice byla úplně vylidněná. Každý se schovával ve svém domě a byl s rodinou. Teda každý, až na Troye.

Ten se loudal ulicemi a hluboce přemýšlel, co se všechno stalo od té doby, co se sem s rodiči přistěhoval. Úplně se mu změnil život. Uvědomil si, že všichni lidé měli jisté rodinné problémy, ale v té jeho se všechno dobré měnilo na špatné. A vztah mezi ním a jeho otcem se začínal pomalu rozpadat.

To nejhorší bylo, že tady pro něj Gabriel nebyl a jeho kamarádi fotbalisté ho opustili. Přišlo mu, že už nikoho nemá a zůstal na tomto bláznivém světě sám. Tak moc si přál vidět Gabriela a říct mu, že ho moc miluje. Svou šanci jednou promarnil a teď věděl, že podruhé by stejnou chybu neudělal.

Jenže už bylo pozdě. Vracel se zpět domů, ale ještě se zastavil u domu Stockholmových. Kéž by ho z okna pozoroval Gabriel a pak spolu strávili celou noc. Chtěl další šanci, aby mohl být s Gabem. A tentokrát už by ho nikdy neopustil.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Gabrielovy trableWhere stories live. Discover now