3 BÖLÜM: ÖFKE

7.2K 566 330
                                    

Hogwarts öğrencileri profesör Horace Slughorn'un iksir dersine girdiler. Profesör onlara kitaplarını açıp, amortentia iksirini yapmalarını söyledi. Öğrenciler hemen kitaplarını açıp istenilen iksiri yapmaya koyuldular. Önlerinde duran kazana 2 tane büzüşmüş incir, 3 tutam kırmızı neurtistia yaprağı tozu, 4 tane yapışkan sekizli etçil yonca, 2 damla neşelenme iksiri ve 8 parça ince kesilmiş pembe sertunio sapı koyup karıştırdı. Bütün malzemeleri bulmakta pek kolay değildir. Herkes iksirini büyük bir itina ile hazırladı. Profesör Horace öğrencileri teker teker kontrol ediyordu. Son olarak Tom'un yanına geldi. Tahmin ettiği gibi öğrencisi iksiri büyük bir başarıyla hazırlamıştı. Yanında durup ona gülümsedi:

"Aferin Tom Slytherin 10 puan."

Slytherin'liler büyük bir çığlık atıp coştular. Profesör Horace Tom'u çok severdi, onunla vakit geçirirdi. Bazen Tom'un sorduğu sorular karşısında hayrete düşerdi. Ama ona istediği bilgileri vermezdi. Ona karşı temkinli davranırdı. Tom başını kaldırıp profesöre gülümsedi. Öğrenciler dersleri bittiği için kitaplarını alıp sınıftan çıkarken profesör onlara seslendi:

"Hazırladığınız iksirler 3 üncü günün sonunda hazır olacaktır. Ödeviniz de şudur amortentia iksirini biraz daha kütüphaneye gidip araştırın 3 gün sonra görüşürüz."

Çocuklar dağılınca Tom profesörle başbaşa kaldı. Bu çocuk her zaman mimiklerini çok iyi kullanırdı. Dumbledore'a göre o çok güzel rol oynardı ve herkesi inandırırdı. Parlayan gözleriyle profesörün yanına yaklaştı:

"Sayın profesör bana iksirlerle ilgili daha önemli bilgiler verir misiniz?"

Profesör gözlerini irice açtı:

"Zaten gereken bilgileri derste görüyorsun Tom. Hem işine yarar mı? hiç sanmıyorum" dedi.

Sonra defterini kitabını masadan alıp koltuk altına yerleştirerek Tom'un yanından geçti. Geçerken de elini Tom'un omuzuna koydu. Herkes bir sonra ki kehanet dersine girmek için sınıfa doğru yürüyorlardı. Bazı kız öğrenciler aşk iksirini kimin için hazırladıklarını söyleyip kulaktan kulağa fısıldaşıyorlardı. Konuşulanları Tom'da duyuyordu ve bu yüzden onların aptal olduğunu düşünüyordu. Mızmız Myrtle arkadaşı Olive Honby'le konuşuyordu:

"Ben iksirimi Gryffindor'lu Edward Jack için kullanıcam."

Arkadaşı ona alaycı alaycı baktı:

"Sen mi? güldürme beni" diyerek kahkaha attı.

Arkadaşının böyle konuşmasına sinirlenen Myrtle onun yanından hızla ayrıldı. Tom'u farketmeyen kız ona çarptı ve ikisi yere kapaklandı. Herkes onların etrafına toplanıp dalga geçti. Zaten okulda sıkça dalga geçilen kişi onlardı. Gryffindor'dan bir öğrenci hemen konuşmaya başladı:

"Baksanıza uyumlu çiftlerimize, ikisi de ucube. Bahse girerim ki bunlar yakında sevgili olur."

Tom öfke içinde Myrtle'a baktı:

"Etrafımdaki işe yaramazların dalga geçmesi yetmiyormuş gibi, birde senin yüzünden gündem olduk iyi mi?"

DARK LOVEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin