30 BÖLÜM: FİNAL

2.4K 95 273
                                    

nisagndz16
dumanhayaller

SİZE...

Profesör Dumbledore ve diğer profesörler koşarak okulun girişine girdiler. İçeri girdiklerinde hemen etrafı kolaçan ettiler. Dumbledore bir kaç profesöre gidip her tarafı aramalarını söyledi. McGonagall ile beraber büyük salona doğru ilerlediler. Kapının açıldığını gören öğrenciler korkuyla bağırınca profesör McGonagall onları sakinleştirmeye çalıştı. Ama öğrenci sayısının az olduğunu görünce telaşlanıp gözleriyle teker teker saymaya başladı:

"Profesör Dumbledore bu öğrencilerin çoğu eksik. Çocuklar arkadaşlarınız nerde, bilen var mı?"

Çocuklar cevabı korkuyla verirken Dumbledore Slytherin'li öğrencilere bakıp aralarında Tom'u görmeyince onların üzerine doğru yürüdü:

"Slytherin'liler bay Riddle nerede?"

Öğrenciler telaşla bakışırken profesör Snape'e kafasını çevirdi:

"Profesör bu öğrencilerden siz mesulsunuz. Hemen eksik olan çocukları bulup buraya getirmelisiniz. Özellikle de Tom Riddle denen çocuğu."

Profesör "tamam" diyerek yanında bir kaç öğrenciyle oradan ayrıldı. Profesör McGonagall Dumbledore'un yanına gelip fısıldadı:

"Öğrenciler arkadaşlarını bulmak için okuldan kaçmışlar. Birşeyler yapamazsak onları kaybedebiliriz."

Benson arkada çömelmiş bir şekilde yaptığının doğru mu? yanlış mı? olduğunu düşünüyordu. Profesör Snape elinde asasını sıkıca tutup revirin kapısından içeri girdi. Öğrencilerde etrafı gözetlemeye başladılar. Profesör Snape yavaş adımlarla yürürken yerde yatan Myrtle'ı gördü. Koşarak çömelmiş bir şekilde Myrtle'ı kollarına alıp kendine gelmesi için ona seslendi. Profesörün sesini duyan Myrtle yavaş yavaş gözlerini aralayıp profesöre baktı. Net göremiyordu, ama profesörün tebessüm ettiğini görmüştü. Öğrencilerde onların bulunduğu ortama geldiler. Profesör Snape Myrtle'a ne olduğunu sorup durumu anlamaya çalıştı. Myrtle hafif doğrulup etrafına bakındı. Arkadaşlarını göremeyince oturduğu yerden fırlayıp deli gibi etrafı aramaya başladı. Profesör Snape onu hayretle izleyip sakin olmasını söyledi ama nafile. Myrtle ona dönüp:

"Arkadaşlarımın hayatı tehlikede onları kurtarmam lazım. Profesör Snape lütfen bana yardım edin" diyerek ağlamaya başladı.

Profesör Snape ayağa kalkıp:

"Baştan anlat, sana ne oldu? Ne işin vardı burada?" diye sorup Myrtle'ı omuzlarından tutarak durdurmaya çalıştı.

Nasıl anlatabilirdi ki gerçekleri? Bunu yapan Tom Riddle'ın ta kendisiydi. Sevdiğini nasıl göz göre göre ateşe atacaktı? Ama sevdiği nasıl da arkadaşlarına zarar vermişti? Bunları da kafasında sorguluyordu. Ne yapacaktı şimdi? Ya arkadaşlarından yada Tom'dan vazgeçecekti. Kafası çok karışıktı artık yolun sonuna geldiğini ve durmayacağını bizzat kendisi Tom'dan işitmemiş miydi? Peki o zaman neden hala ısrarla Tom'u koruyordu ki? Böylesine zalim ve gaddar bir canavarı onca ölecek olan masum insan için saklamak doğru muydu? değildi tabi. En son yaptığı şey peki? Lisa'yla işbirliği yapıp arkadaşlarını katletmesi onu daha da sarsmıştı:

DARK LOVEWhere stories live. Discover now