10 BÖLÜM: BAŞARI

1.1K 257 78
                                    

Tom gece boyunca sınıfta kalmıştı. Myrtle'ın söyledikleri ağrına gitmişti. Delirmek üzereydi neredeyse. Hemen bu akşam kızlar tuvaletine gidip sırlar odasının kapısını açacaktı. Herkesten teker teker hesap soracaktı. Bir ara içi geçmişti ve uyumuştu. Rüyasında kendisini profesör Dumbledore'un öldürdüğünü görmüştü.

 Rüyasında kendisini profesör Dumbledore'un öldürdüğünü görmüştü

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Terli terli gördüğü kabustan uyandı.Bu kabus onu çok korkutmuştu. Halbuki kendisi gördüğü rüyada profesör Dumbledore'u öldürdüğünü görmüştü. Ayağa tökezleyerek kalktı. Sınıftan çıktı ve koridorda sessizce yürüdü. Asasını sallayıp sihirli sözcüğü söyledi:

"Lumos."

Bu sihir sayesinde asadan bir ışık hüzmesi saçarak etrafı hafif aydınlattı. Duvarlarda asılı duran tabloların içindeki canlı olan herkes uyumuştu. Keskin gözleriyle etrafı kolaçan ediyordu. Merdivenleri rahatlıkla tırmanabilmişti, çünkü merdivenler hareket etmiyordu. Kızlar tuvaletine gelince kapıya asasını sallayıp:

"Collopontus" dedi.

Kapı mühürlendi ve dışarıdan da açılamazdı. İçeri girip etrafı süzdü.Musluğun arkasındaki yılan desenine dokunup çataldilinde:

"Açıl" dedi.

Bir tıkırtı sesi duyduğu zaman geriye adım attı. Lavabolar ve musluklar bir bir çekilip bir tünel oluşturdu. Tom yaklaşıp baktığında derin bir tünel gördü. Hemen borulardan aşağı doğru kaydı. Aşağıya hafif acısız bir iniş yaptı. Ortalığa göz gezdirdi. Sonra elinde asasıyla dolaşmaya başladı. Büyük yuvarlak demirli bir kapı gördü.

 Büyük yuvarlak demirli bir kapı gördü

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kapıda 5 tane yılan resmi vardı. Tom çataldili konuştu. Yılanlar sırayla hareket ettiği zaman kapıda açılıvermişti. Etrafta su vardı, yerlerde de küçük su birikintisi, ortasındada bir köprü kenarlarda da büyük 6 tane ağızları açık ve dilleri dışarda olan yılan heykeli vardı. Çok mutluydu sonunda amacına ulaşmıştı. Yürürken ayağının su birikintisine basmasıyla beraber çıkardığı sesler onu rahatlatıyordu. Şimdi sıra uyuyan yaratığı uyandırmaktaydı. Bunu da nasıl yapacağını çok iyi biliyordu.Çataldilinde:

DARK LOVEWhere stories live. Discover now