25 BÖLÜM: PLAN

467 125 41
                                    

Kahvaltı merasimi başlamıştı. Myrtle arkadaşlarına fısıldaşarak konuştu:

"Tom dün beni sorguya çekti.  Neler yapıyorsunuz? Kızlar tuvaletinde neler konuştunuz falan? Ama ben onun zaten düşüncelerimi okuduğunu biliyorum."

Jullian ağzını mendille sildi:

"Peki sende onu tehdit ettin mi? Biz profesör Dumbledore'la işbirliği içerisindeyiz sana kumpas hazırlayacağız falan dedin mi?"

Myrtle başını "hayır" anlamında salladı. Polly kitabını masaya bıraktı ve hızlı bir şekilde konuştu:

"Gözünü korkutmamız gerek. Onun sırlarını açığa çıkaracağımızı bilmesi lazım. Hepimiz dört bir yandan saldırıp kafasını karıştırmalıyız."

"Nasıl yapacağız bunu?"

"Profesör Dumbledore yanımızda olduğu sürece biz herşeyi yapabiliriz. Biz birlikte çok güçlüyüz ama o tek başına."

Myrtle gülümsedi:

"Tek başına mı?"

Olive nefes nefese sandalyesini çekip oturdu:

"Kızlar az önce Tom'u gördüm buraya geliyordu."

Polly ona bal kabağı suyunu uzattı:

"Sakin ol."

Bal kabağı suyunu içen Olive'e Jullian baktı:

"Düşüncelerinizi ondan sakının çünkü okuyacaktır."

Biraz sonra salona Tom teşvik etti. Masasına gidene kadar Ravenclaw'lılara pis pis bakıp sırıttı. Arkasından ilerleyen Slytherin'liler de kahkaha attılar. Birkaç dakikadan sonra kapıdan içeri Dumbledore girdi. Masasına geçip ayakta konuşmasını yaptı:

"Günaydın çocuklar nasılsınız? Bugün dışarda ne güzel bir hava var öyle değil mi? Biliyorsunuz ki kışı yavaş yavaş ardımız da bırakıyoruz. Ağaçlar yeşerecek, çiçekler açacak ve kuşlar ötecek. Yerler, kırlar, ovalar, bahçeler çimlenecek. En güzeli de güneş açacak yani yaz güneşi. İçimiz ısınacak ve etraftaki karlar eriyecek. Sizler için yeni başlangıçlar yeni dönemler olacak. Birkaçınız mezun olacak birkaçınız ise yine okumaya devam edecek. Hepinizin başarılı birer büyücü olacağını biliyorum buna eminim. Göreceğimiz güzel günler çok yakında ama buna engel olmaya çalışan kötülükler varsa onların önüne geçip bir şekilde engellemeliyiz. Geçenlerde başımıza çok elem bir olay geldi. Gryffindor'dan dört arkadaşınızı kaybettik. Ama artık bunun olmasına izin vermeyeceğim."

Bu sözü söylerken Tom'a da şöyle bir baktı. Sanki onu tehdit eder gibi. Tom ona sadece gülümsemekle yetindi.
Biçim değiştirme dersi başlamıştı. Bu ders öğrenciler asalarını kullanarak tavşan dönüştürme büyüsü yaptılar. McGonagall gür sesiyle asasını salladı:

"Lapifors Spell" dedi.

Öğrencilerde sihirli sözcüğü tekrar ettiler:

DARK LOVEWhere stories live. Discover now