11 BÖLÜM: İŞBİRLİKÇİ

1K 242 107
                                    

Tom ve Myrtle bitki bilim dersinin işlendiği seradaydı. Bu derste asa kullanımı gerekmezdi. Tom Myrtle'ın oturduğu masanın önüne geldi:

"Gidip beni ispiyonlamadığın için afferin. Gerçekten de benden çok hoşlanıyormuşsun. Tamam ben kötüyüm ama, seni kaybetmek istemiyorum. O yüzden benimle barış imzalamanı istiyorum."

Myrtle koparmaya çalıştığı adamotuyla uğraşıyordu. Başını sinirle kaldırıp ona baktı:

"Onca söylediğim sözden sonra yüzüme nasıl bakıyorsun? Hem kötü birisin hemde yüzsüzsün. Senden nefret ediyorum. Bir daha beni rahatsız etme. Yoksa seni şikayet ederim, duydun mu beni."

Tom sinirle ona doğru eğildi:

"Hele bir dene" deyip masaya bir yumruk vurdu.

Myrtle korkuyla yerinden sıçradı.Kitabını eline alıp göğsünde tuttu ve sinirden sımsıkı sarıldı. Tom içinden konuşarak:

"Seni basiliksle tanıştırmamın vakti geldi. Bir örümceği görürken bu kadar korktuysan, kim bilir basiliksi görünce korkudan ölebilirsin."

Sinsi sinsi gülüp sınıftan çıktı.
Akşam yemeği için büyük salonda toplanılmıştı. Tom karnının doyduğunu hissederek masadan kalktı:

"İzninizle" diyerek emin adımlarla salondan çıktı.

Tom karanlık sanatlara karşı savunma kitabını okuyordu. Üstünde beyaz pijamasıyla yatağında uzanmıştı. Bir ayağını ayağının üstüne atmıştı. Kitabını bırakıp basiliksi düşündü. Yarın ilk iş onu kontrol etmeye gitmek olacaktı. Kitabını masaya bıraktı.Ellerini başının altına koydu.Gözlerini tavana dikti.
Yine kâbus görüyordu. Bu sefer onu öldüren basiliksti ve yanında da Myrtle duruyordu. İnleye inleye gördüğü kâbustan uyandı. Gözlerini elleriyle ovuşturdu. Sağına soluna baktı. Ayağa kalktı ve başını ellerinin arasına alıp dolandı. Başı dönmeye başlamıştı. Zorlukla sandalyeye tutundu. Aklından birer birer düşünceler geçiyordu:

"Yoksa ben güçsüz ve aptal mıyım? Bunlar benim yaptıklarımı biliyor da beni öldürecekler mi?"

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

"Yoksa ben güçsüz ve aptal mıyım? Bunlar benim yaptıklarımı biliyor da beni öldürecekler mi?"

Bir oraya bir buraya gidiyordu. Başını tutup yatağına oturdu. Beyni ona durmadan oyun oynuyor kötü şeyler düşünmesini sağlıyordu. Başına vurmaya başladı:

"Sakın onların tuzağına düşme."

Gözlerini zorla kapadı.
Ertesi sabah basiliksi görmeye gitti.Çataldilinde ona seslenip uykusundan uyandırdı yılanın önünde durup:

DARK LOVEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin