Capitolul 7. Iubirea taie-n carne vie.

178 5 0
                                    

-Sofi... te iubesc cu toata fiinta mea ... te rog raspunde-mi la o intrebare... tu ma mai iubesti ?

     M-am uitat fix in ochii lui . In acest moment mi-am dat seama ca eu ... eu nu-l mai iubesc ... eu iubeam doar o amintire , iubeam doar amintirile cu el. Am realizat ca din clipa in care m-a parasit si am inceput sa-l urasc toata dragostea mea pentru el a disparut. Tot ce mai iubeam eu , erau doar niste amintiri care ma bantuiau in fiecare noapte , timp de 9 ani ...

-Nu , James ...

-Nu te cred , Sofii. Nu te cred . Cum sa nu ma mai iubesti ?

- Asa cum m-ai parasit si tu.

            Ochii lui James se faceau rosii , iar pe chipul sau curgeau siroaie de lacrimi. Parea agitat deoarece corpul i se misca . A inceput sa se fataie de colo colo si sa dea cu pumnul in pereti.

-Opreste-te.

- Nu pot , Sofia , ma intelegi?!Te iubesc . Stii cat am asteptat ziua asta , ziua in care sa te revad si sa iti spun tot ce aveam pe suflet cu gandul ca si tu inca ma iubesti. Niciun moment nu m-am gandit ca tu nu ma mai iubesti. Cum poti sa faci asta ? Te-am cautat in acesti 9 ani si nu te-am gasit. Am vrut sa-ti scriu. Am vrut sa te fac cumva sa stii ca eu inca te iubesc . Iar acum , cand in sfarsit te revad tu imi spui ca nu ma mai iubesti.

      Furia lui mi-a provocat decat dezgust dar si mandrie in acelasi timp. Imi placea sa-l vad suferind , imi placea sa vad ca roata s-a intors si ca el sufera exact ca mine . Ma uitam rece la barbatul din fata mea care se agita si se tragea cu mana de par , la barbatul care pana acum cateva minute am crezut ca il iubesc . Mi-a revenit in minte momentul despartirii noastre si din nou s-a produs ceva in corpul meu. Eram vizibil iritata de ce mi-a spus. L-am vazut cum se prabuseste la pamant langa perete tinandu-se cu mainile de cap. M-am apropiat usor de el , singurul sunet care se auzea fiind sunetul scos de tocul meu dar si gemetele scose de el , gemete provocate de suferinta. M-am aplecat si i-am luat fata in palmele mele. Pur si simplu ma lasa rece , iar asta imi dadea forte , in sfarsit dupa atatia ani eram din nou puternica.

- James ... James , James , James ... * nu stiu de ce am inceput sa rad , poate par ipocrita ca rad de suferinta altuia , insa pe de o parte ma simteam bine ca in sfarsit sufera si el pentru ca in momentul in care m-a parasit eu am crezut ca voi muri , eram moarta inautru , isi merita soarta din plin si nu cred ca acel blestem este de vina * ... umm scuze ... stii pot spune ca ma bucur sa te vad in stare asta  pentru ca asta meriti, pentru ca asta e putin pe langa tot ce am simtit eu , m-am simtit nedorita , neiubita , un gunoi , un nimic . M-am simtit exact ca o carpa uzata de care ti-e sila si o arunci. Exact asa ... Da , James , te-am iubit , te-am iubit nespus de mult , as fi fost in stare sa-mi dau viata pentru tine , poate si din cauza lipsei tatei . Ai fost tot ce aveam mai drag pe lume , te iubeam cu toata fiinta mea , iar cand aveam nevoie de tine tu .. tu ce ai facut James ? Ai plecat . Da , ai plecat , ai fugit si pe mine m-ai lasat singura in intuneric cu inima insagerata si trupul plin de cutite. Da , James te-am iubit insa am ajuns sa te urasc in scurt timp , pentru ca ai plecat fara sa te uiti ce lasi in urma ... adica un suflet... nu ai avut pic de demnitate ... Nu te mai iubesc , nu as mai putea face asta . Ma lasi rece . Iti mai spun decat ca ma bucur pentru suferinta ta si da , o sa vin la nunta ta , sa nu crezi ca nu am aflat de asta , voi fi acolo , iti dau binecuvantarea mea. Asa cum mi-ai spus si tu in ziua aia ... Adio , James.

    M-am ridicat si am plecat lasandu-l pe James pe jos . In urma mea am auzit numai tipete si pumni in pereti. Ohh Sofia bine te-ai intors in lumea asta , in lumea demonilor care mananca suflete fara nicio remuscare. Am revenit in sala unde erau toti ceilalti colegi , am vorbit cu fiecare despre viata lor , despre viata mea si in cele din urma m-am intors acasa. Insa cand am iesit pe usa restaurantului am reusit sa mai zaresc odata privirea lui James , o privire trista si niste ochi plini de lacrimi. Am plecat fericita acasa .

*Ajunsa acasa * 

- Idaaaa.

- Ce ? Unde ? Au intrat hotii ?

- Ce ai ma nebuno ? Sunt doar eu .

               Am sarit in pat peste ea si am inbratisat-o si sarutat-o.

-Esti ok Sofia ? Esti beata ?

- Nu ... vreau doar sa-ti spun ca iti multumesc...

- Pentru ?

- Pentru ca ai ramas langa mine in acesti ani si ... si mi-ai ascultat toate mofturile si plansetele si bazaconiile din cap . Te iubesc cel mai mult Iduta mea.

- Aww Sofia stii ca as fi ramas langa tine indiferent de orice. Dar ce te-a apucat ?

-Am simtit nevoia sa iti spun asta .

- Si ce s-a intamplat la reuniune ? Mor de curiozitate sa aflu.

-Ei bine toti sunt in regula , toti sunt frumosi si realizati . Pot spune ca ma bucur ca m-am dus , as fi regretat daca o faceam .

- Iar stii tu cine ...

- James.

- Wow i-ai zis numele . Cum e posibil asa ceva ?!

- Ei bine . Asculta-ma bine draga mea. De azi sufletul meu nu mai e impovarat si e eliberat . Ida ...

-Da , raspunse Ida confuza .

- Ida nu-l mai iubesc pe James.

- Ce ? Cum? Cand ? stai.. Ce ?

- Ida l-am privit in ochi si ma lasa rece , nu mai simt nimic. Am suferit 9 ani degeaba cu gandul doar la niste amintiri nici pe departe cu gandul la el.

- Ooo doamne draga mea nici nu iti dai seama cat de fericita sunt pentru tine . In sfarsit nu vei mai ofta cand vei vedea un cuplu fericit pe strada , in sfarsit nu vei mai zace in casa si in sfarsit nu vei mai muri singura cu 100 pisici.

-Mai taci din gura. Nici nu iti imaginezi cat de fericita sunt eu .

-Dar cum ?Povesteste-mi amanunt cu amanunt.

- Ok deci de unde sa incep... da ... pai am intrat si ...

    Am inceput sa-i povestesc Idei ce se intamplase in seara aia cu zambetul pe buze. Eram multumita ca in sfarsit mi s-a facut dreptate , chiar daca barbatul pe care il iubisem nespus de mult suferea. Pot spune ca de acum in colo viata mea va fi linistita . Sunt sigura de asta ...

#Mai 2005

Din perspectiva Sofiei

        Lacrimi imi inundau chipul. Simteam cum raman fara aer si respiram greu. Capul imi bubuia si ma trageam cu mainile de par , ma zgariam pe fata si aruncam cu tot ce prindeam in cale.

- Il urasc ... il urasc din tot sufletul ... il blestem ... il blestem sa nu mai iubeasca vreodata pe nimeni... NICIODATA  sa nu mai iubeasca ... il BLESTEM.

Blestemul SofieiWhere stories live. Discover now