Capitolul 14. In inconstient nimic nu ia sfarsit , nu trece , nu se uita.

106 2 0
                                    

# Iunie 2014


   James. " Stiu ca nu citesti mesajele si stiu ca nu vei fi langa mine in ultima mea zi pe acest pamant de aceea vreau sa iti scriu tot ce am pe suflet in acest mesaj pe care sufletul meu ar vrea sa il vezi ... In urma cu multi ani am facut cea mai mare greseala din viata mea atunci cand am crezut ca locul meu nu este langa tine si am ales sa te las. Regret! Acesta este cel mai mare regret al meu . De-as putea as da timpul inapoi si mi-as indrepta greseala. Dar nu pot ! ... Al doilea regret e ca plecarea mea ne-a omorat si copilul. De-as fi stiut ?! Nu o sa mi-o iert niciodata cum nici tu nu o vei face . Iti amintesti ziua in care ti-am jurat iubire. Ma intorc la acel juramant ,  in acelasi loc... Iti jur ca te voi iubi si de sus te voi veghea , dragostea mea .  Sofia eu ... eu voi parasi acest pamant deoarece nu pot trai cu gandul ca am nenorocit alte doua suflete si nu imi pot indrepta greselile . Imi asum vina.  "

      Acest mesaj m-a pus pe ganduri pentru cateva clipe. Oare chiar este adevarat ?

    Mi-am luat o tigare din pachet si m-am asezat pe scaunul de pe balcon. Priveam lumea cum merge grabita pe strazile aglomerate ale orasului. Atatea suflete care isi cauta linistea...

       " Eu voi parasi acest pamant deoarece nu pot trai cu gandul ca am nenorocit alte doua sufletele ". Aceste cuvinte imi rasunau in minte . Am fost napadita de amintiri. Momentele cu el , iubirea enorma pe care i-am purtat-o, mainile care ma protejau de toata rautatea lumii si buzele care ma sarutau cu atatea delicatete. Pe chipul palid s-a prelins o lacrima. Inima mea de gheata erau usor topita de sentimentele acelea . Insa in clipa urmatoare mi-am amintit si momentul in care m-a lasta singura in acea ploaie de vara. Momentul in care toata lumea mea s-a cutremurat , cand am ramas singura in intuneric si doar stelele imi simteau durerea , cand am plans cu lacrimi de sange , noptile nedormite , noptile in care imi doream sa mor si cel mai rau clipa in care am aflat ca micutul meu copil a murit. Inima mea a redevenit rece ca gheata , mai rece ca niciodata asa cum trebuie sa fie . Am mai citit inca o data mesajul. Am aruncat tigarea care s-a prabusit la pamant si s-a stins intr-o balta cu apa. Am intrat in apartament si m-am imbracat cu niste haine negre apoi am plecat la pod , podul unde ne-am jurat iubirea . Cu siguranta acolo este ...

    Paseam incet prin multimea agitata. Pana si aerul era incarcat. Aveam un sentiment ciudat si o stare de neliniste. Simteam ca ceva rau se va intampla. I-am dat un mesaj Idei in caz ca ajunge acasa si nu ma gaseste : " Stai linistita , sunt in oras . Ma intorc repede acasa. Te iubesc , surioara ". 

Am ajuns la podul pe unde trece trenul si am vazut un trup inalt , solid care se tinea strans de tevi.

James: Nu imi vine sa cred ca esti aici.

Sofia: Nu as putea pierde un asemenea moment ...

James : Cum poti spune acest lucru ?

-Asa cum m-ai parasit tu... cu usurinta , fara regrete . Intelegi , James . Esti ca un strain pentru mine . Nu ma doare . Am inima inghetata , impietrita. Nici macar strain nu esti daca stau bine sa ma gandesc , pentru ca n-as lasa un strain sa moara .

        Il vedeam pe James cum se prabuseste pe fierul rece al podului ,  fara putere si isi pune mana la tampla.

-Iarta-ma Sofia, Iarta-ma . Iti cer iertare aici , in locul in care ti-am jurat ca nu te voi parasi niciodata si te voi iubi mereu. Uite ne aflam ,  din nou , aici si te iubesc din tot sufletul meu. Crede-ma.

-De ce te-as crede James ? De ce ? Oricat as incerca nu pot. Nu mai pot vedea in tine persoana pe care o iubeam ci acum vad persoana care mi-a facut cel mai mare rau.

     James s-a ridicat si s-a apropiat de mine . Ma privea in ochi iar apoi m-a strans puternic in brate. Am inchis ochii si m-am lasat invaluita de imbratisarea sa. Cand i-am deschis avea lacrimi in ochi.

- Te iubesc . Si pentru tine fac asta ... Nu pot trai fara tine . Nu pot.

-Asta am zis si eu.

      James s-a urcat pe tevile inalte ale podului si a privit in jos . Erau 10 metri pana jos. Dupa ce a privit in jos s-a intors spre mine.

- "Jur ca daca ai cadea as veni dupa tine." iti amintesti Sofi ?

-Da James cum imi amintesc si " Jur ca nu te voi parasi vreodata."

-Ai dreptate dragostea mea. Asa ca voi plati pentru asta. Totusi Sofi ma bucur ca nu te-am putut uita si nu mi-am putut alina singuratatea in alta femeie. N-am mai cunoscut pe cineva ca tine . Ai ceva special Sofia. AI grija de tine iubito , eu te voi veghea de sus.

- James...

Blestemul SofieiWhere stories live. Discover now