Глава 25 - Уроци

217 13 0
                                    

Следващите дни Ема тренираше по цял ден. Било ръкопашен бой, бой с оръжия или как да използва силите си. От толкова много уроци тялото я болеше, цялата беше в синини, които не искаха да се махнат, защото тя продължаваше да пада и пада. А един път Ищар нарочно я бе наръгала с един от кинжалите си само и само, за да я научи, че трябва да издържа на всякаква болка. Все едно не я болеше достатъчно. Тренираше основно с Филиз и Ищар тук таме и с Фелисия, когато ставаше въпрос за уроци, а не за бойни техники. Нямаше време за ядене с останалите, ядеше набързо и по малко. Не беше виждала Сам, от както му бе казала, че трябва да тренира, а и тя самата не знаеше дали иска да го вижда, не искаше да му казва как ще свърши войната, но в същото време искаше поне за последно да говори с него. Всъщност той се беше опитал да говори с нея няколко пъти, но тя му беше казала, че е много заета.
А сега се намираше в библиотеката, заедно с Фелисия, която и изнасяше урок за видовете феи и какво можеше да предприеме една феерида срещу тях.
-Така започваме - обяви кралицата. - Видовете феи се определят от това какви ще се родителите им. Най - висшите феи са тези от кралския род или по - скоро Луксите от латински -lux- светлина. Въпреки че са най - висши те не разчитат на почти никакви сили. Използват единственно заклинания и отвари, много различни от тези на вещиците и магьосниците.
-А, защо като не притежават сили са най - висши? - попита любознателно Ема, вече бе свикнала с идеята, че тази война щеше да отнеме живота ѝ, затова искаше да бъде подготвена.
-Защото те са единствените представители на феите, чийто сърца туптят. За де се роди фея от рода на светлината, бащата на детето трябва да е човек, точно поради тази причина те нямат сили, а само безсмъртност. Другите феи служат на кралицата поради една единствена причина, без нея няма как да съществуват. Техните деца се раждат мъртви и тя е единствената, която може да ги съживи, тя има дар, в себе си носи светлина, с която ги съживява. Дъщерите ѝ също го притежават, но техният все още може само да лекува. Луксите са единствено и само жени. Но нека да продължим нататък. - Фелисия свали малките си сребърни очилца и впери поглед в Ема. - Най- опасните феи са инанималитите и ациперийте. И двете думи идват от латински. Инанималитите идват от думата „Inanimalia", значеща бездушен, без душа. Те са приемници, изсмукват душите на невинните с това се хранят и както всеки глад, една жертва никога не е достатъчна. Живеят с една душа около ден и след това им трябва нова. Основният им начин за ловуване е чрез омайване, независимо от кой пол си. Не разрушими са. Както казах телата им са приемници, нямат нужда от кръв, във вените им тече черна отрова. Единственият начин за унищожаване на такова същество е или чрез много мощен взрив, който ще го разчлени, чрез отрязване на главата или ациперия. Ациперийте са единствените феи, които могат да унищожат инанималит.
- Тези същества са опасни! - Ема се изказа с леко притеснение, не знаеше, че сред феите се срещаха такива създания.
- Да така е - съгласи се Фелисия и продължи. - Така, ациперийте, думата също идва от латински от „accipere", значи приемам. Тези същества също са много опасни те крадат от теб сила. При всеки ръкопашен удар цедят силата ти. При всеки удар с каквото и да е способност прибират цялата енергия, каквито и бойни хватки да използваш те ги копират и така ставаш уязвим. Но за разлика от инанималитите те могат да бъдат убити по малко по - лесен начин като им извадиш сърцето. Инанималитите, единствени от феите могат да убият ациперия. Когато инанималит и ациперия се срещнат е спорно кой ще победи, но е сигурно, че поне единият ще умре. - кралицата кимна, след това отново сложи очилцата си и впери поглед в една голяма книга. - Следващи по опасност са кръстоносците, те обсебват тела, както и на живи хора така и на мъртви. Могат и да внушават, могат да те докарат до лудост. Но се убиват елементарно, просто като ги наръгаш, но трябва да внимаваш да не те хипнотизират, защото са способни да те накарат да виждаш неща, който не са истина. Следващите се фуриите, те са феи на яда и манипулацията. Могат да те накарат да се бориш срещу себе си без да ти внушават само чрез убеждения. Фатално за тях е да видят отражението си.Следват добустите думата е от японски, значи животно. Приемат облика на всяко живо същество на този земя, но не приема силите му само облика . Лесни за убиване просто му режеш главата или вадиш сърцето. Баншите са нежни същества, затова пък писъкът им може нежно да ти пръсне мозъка, пищят и при предстояща смърт. Тоест те я усещат. Последни са русалките и нимфите. Едни и същи същества само че русалките имат преки вместо крака. На едно единствено място на земята щитът, който не позволяваше на феите да идват на земята е пропукан в Бермудския триъгълник.
- Значи там има русалки и затова изчезват корабите, а защо тогава изчезват и самолети?
- И ние все още се мъчим да разберем. Това е за днес от мен. Пускам те малко по - рано заслужаваш почивка.
Ема стана и се насочи към врата, отвори я и се изплаши до смърт.
-Защо не ми каза? - въпросът дойде от Сам, който се показа из зад вратата. Погледът му бе остър, очите - два дълбоки сини кръга, пропити с гняв.

***

Здравейте приятли, ето я и обещаната нова глава. Надявам се да ви хареса, защото сега всеки петък ще има ново качване. Слвдваща глава - 22.03.2019. Целувки и лека вечер!

На стъпка от Рая - Светлината на мракаWhere stories live. Discover now