Chapter 2

69 19 36
                                    

1 Αυγούστου 2019

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Μα τι κλισέ αρχή. Είναι δυνατόν να φωνάζω την καλύτερη μου φίλη έτσι; Νομίζω πως σε έχω προτιμήσει κατάλληλα. Πάντοτε σου μιλούσα για τα προβλήματα που.. είχα. Έχω, θα έχω δεν ξέρω. Πρέπει να το πω και σε σένα..

Θα σου γράψω άλλες είκοσι φορές. Μετά θα ξεκουραστείς, όπως και εγώ. Θα είσαι ελεύθερη, όπως κι εγώ. Πρόσεχε να μην χαθείς γιατί σε σένα εναποθέτω όλες μου τις ελπίδες. Μέσω εσένα θα μιλήσω στους γονείς μου, στους φίλους μου, στον αδερφό μου.  Εσύ θα τους διηγηθείς -ή μάλλον μαζί θα τους διηγηθούμε- τα τελευταία μου κατορθώματα.

Τα τελευταία είκοσι πράγματα που επέλεξα να κάνω. Κάτι που δεν μπορείς να αισθανθείς είναι η ώρα. Είναι έντεκα το βράδυ και το δωμάτιο μου μοιάζει πιο φιλικό από ποτέ.

Τα σκεπάσματα είναι απαλά, ζεστά, γεμάτα πούπουλα. Στο πάτωμα κυριαρχεί ένα χάος. Σκισμένες σελίδες, σημειώματα, ασκήσεις, όλα είναι τσαλακωμένα και παρατημένα στην άκρη. Και ξέρεις γιατί; Γιατί ήταν κακογραμμένα. Γιατί δεν ήταν τέλεια. Γιατί τα ποιήματα μου είναι ημιτελή. Όπως κι εγώ.

Όμως ξέρεις τι έμαθα; Έμαθα πως το τέλειο το ορίζεις εσύ. Το τέλειο εκτός του ότι είναι υποκειμενικό είναι και αδύνατο να υπάρξει. Κανείς και τίποτα δεν είναι τέλειο. Ελπίζω να το ξέρεις κι εσύ εκτός από εμένα.

Αν δεν το ξέρεις δοκίμασε το εξής. Ονόμασε το 'τέλειο', 'ιδανικό'. Και έπειτα δημιούργησε στο μυαλό σου το δικό σου 'ιδανικό'.

Θέλεις να μάθεις το δικό μου ιδανικό; Ω αλήθεια θες; Καλά και να μην ήθελες θα το έγραφα.

Μάλιστα θα το πω κάπως.. μοναδικά.

Ιδανικό

Το ιδανικό μπορεί να είναι ένα παγωτό που βρίσκεται στο χέρι κάποιου, απέναντι από το ηλιοβασίλεμα.
Το ιδανικό μπορεί να είναι ένα δαχτυλίδι που κοσμεί το χέρι κάποιας νεαρής και την κάνει να νιώθει ξεχωριστή.
Το ιδανικό μπορεί να είναι μια ευγενική κουβέντα, μία τρυφερή αγκαλιά, ένα απαλό χάδι, ένα συμπονετικό βλέμμα.

Όπως το δικό του. Χωρίς οίκτο, χωρίς λύπηση. Δεν ξέρει. Δεν θα μάθει εγκαίρως. Ακόμη και πριν πέσω οριστικά εκείνος θα περιμένει να σηκωθώ γιατί θα πιστεύει σε εμένα.

Πιστεύει σε εμένα και στις δυνάμεις μου.
Πιστεύει σε κάτι που κανείς άλλος δεν βλέπει.

Last Wish ✔Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα