Chapter 5

46 16 18
                                    

4 Αυγούστου 2019

Φιλενάδα σήμερα ήταν μια ακόμα ξεχωριστή εμπειρία. Αυτή τη φορά απαλλαγμένη από την αγωνία και το ρίσκο της προηγούμενης. Αυτό βέβαια δεν την κάνει λιγότερο ξεχωριστή ή σημαντική.

Είχα πάρει απόφαση πως εκείνη η μέρα θα άλλαζε η ζωή μου. Εκείνη η μέρα η ζωή μου άλλαξε προς το καλύτερο μέσα από μια απλή απόφαση και την βοήθεια της καλύτερης μου φίλης. Πέρασα το πρωινό μαζί με την μητέρα μου. Τρέχαμε στα καταστήματα με εμένα να της λέω πως απλώς ήθελα ένα υπέροχο σύνολο που θα με έκανε να μοιάζω με θεά. Ήθελα εκείνη την νύχτα να λάμπω, να εκπέμπω την δική μου μοναδική αύρα στον χώρο. Η προετοιμασία θα ήταν μεγάλη και αυτό ακριβώς απαιτεί μια τέτοια βραδιά.

Ωστόσο η μητέρα μου άρχισε να ανησυχεί για τις συνεχείς εξόδους μου και αφού αγόρασα τα κατάλληλα ρούχα, καθίσαμε σε μια πιτσαρία για να φάμε μεσημεριανό. Εκεί, ξεκίνησε το γνωστό κήρυγμα αλλά μέσα μου την καταλάβαινα. Την διαβεβαίωσα πως ήμουν καλύτερα από ποτέ και της εξήγησα την παράλογη ιδέα μου. Εννοείται πως από την λίστα που έφτιαξα δεν έλειπε ο χρόνος με την οικογένεια μου ή με τους φίλους μου. Προτίμησα, όμως, να βάλω τα πρώτα τα πιο τρελά, τα πράγματα που μου φαίνονταν αδιανόητα. Εξάλλου όλα έχουν την ίδια βαρύτητα, δεν έχει σημασία η σειρά.

Η μητέρα μου με στήριξε και μου υπενθύμισε πως μπορώ να βασίζομαι πάνω της. Βέβαια της απάντησα πως η λίστα δεν πρέπει να μαθευτεί ως ότου εσύ φιλενάδα να τους τα αφηγηθείς όλα με τον δικό σου μοναδικό τρόπο. Η μητέρα μου προτίμησε να μην μιλήσει αν και μέσα της -είμαι σίγουρη- πως δεν κατάλαβε τι πραγματικά  της έλεγα εκείνη την στιγμή. Αυτό φάνηκε από τα μάτια της και την σιωπή που απλώθηκε μεταξύ μας για λίγη ώρα. Μετά από λίγη ώρα βρήκα ένα θέμα και ξεκινήσαμε να μιλάμε, να σχολιάζουμε και να πειράζουμε η μία την άλλη.

Νιώθω τύψεις που θα την αφήσω μια ολόκληρη ζωή μόνη της, χωρίς ένα γυναικείο στήριγμα κοντά της. Θα την αφήσω με ένα τεράστιο κενό και νιώθω ντροπή γι' αυτό. Είμαι σίγουρη όμως πως ο πατέρας μου δεν θα την αφήσει έτσι. Ούτε ο αδερφός μου. Ποιος ξέρει; Ίσως καταφέρουν να αποκτήσουν μία ακόμη κόρη ή να  υιοθετήσουν ένα παιδί. Ειλικρινά εύχομαι να γεμίσουν το κενό που θα δημιουργηθεί μετά τον θάνατο μου. Τους αξίζει να έχουν μια μεγάλη οικογένεια επειδή είναι τόσο υπέροχοι γονείς και άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν πολλά σε πολλούς ανθρώπους.

Με την υιοθεσία θα δώσουν την ευκαιρία σε ένα παιδί να ζήσει όμορφα και να γλιτώσει το ορφανοτροφείο, να ζήσει πολιτισμένα με όλες τις ανέσεις που μπορούν να του προσφέρουν οι γονείς μου.

Last Wish ✔Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα