s i x t e e n

1K 49 7
                                    




h a i l e y

V pondělí ráno jsem stála v Justinově koupelně před velkým zrcadlem a prohlížela si v odrazu samu sebe, jestli na dnešní schůzku v IMG Models vypadám dostatečně dobře a přesvědčivě, že si to místo opravdu zasloužím.

Vlasy, které jsem většinu času nosila v drdolu nebo culíku, jak jsem jim s oblibou říkala ,,účesy hotové za třicet sekund'', nechala tentokrát volně rozpuštěné. Ze skříně jsem vytáhla své oblíbené šaty rudé barvy a přes ně přehodila černou koženou bundu. Vlastnila jsem jich hned několik a naprosto se do nich zamilovala.

Při pomyšlení na fakt, že za necelou hodinu budu stát před tolika známými tvářemi se mi svíral žaludek. Nechtěla jsem se nijak ztrapnit. Chtěla jsem zapadnout do kolektivu skvělých lidí.

Celou včerejší cestu zpět do států jsem se těšila, až tu novinu oznámím Justinovi, ale při mé smůle nebyl doma. Na několik hodin se po něm slehla zem a já byla zoufalá.

Po dalších zbytečně strávených minut pozorováním zrcadla jsem usoudila, že lepší už to nebude. Může to být jen horší. Dalo mi neuvěřitelnou práci si dodat sebevědomí a přimět své nohy k odchodu z bytu a zamířit na adresu určeného místa, kterou mi Patrickova asistentka přiložila do zpráv.

Cesta taxíkem trvala deset minut. Za tu dobu jsem se několikrát přistihla nad tím jak uvaažuju, že řidiči nadiktuju adresu zpět k bytu a nechám nějakou šanci stát se modelku na pokoji a než jsem stačila jakkoliv zasáhnout, taxikář přibrzdil a oznámil mi cenu.

To zvládneš. Slova, která jsem si neustále opakovala a která mi asi měla dodat trochu odvahy. Stejně to nepomohlo. Nohy mě nesly k výtahům, kde čekala Patrickova asistentka. ,,Vy musíte být Hailey. Všichni už jsou nahoře a očekávají vás.'' snažila jsem se rty zkřivit do něčeho, co připomínalo úsměv, ale nejspíš to bylo marné, když mi Amanda, ani se mi nemusela představovat, protože její vizitka mě bila do očí, stiskla ruku.

Dojely jsme společně do desátého patra a dlouhou chodbou šly k mohutným skleněným dveřím, za kterými byl ukrytý dlouhý stůl a několik židlí, které obývali již zmiňovaní lidé čekající na mou osobu.

Spousta lidí byla o víkendu na FW a já si je tak mohla prohlédnout. Kromě Gigi a Belly, se kterými jsem se znala tu byl i jejich bratr Anwar, dále Taylor Hill, Lucky Blue Smith, Romee Strijd a další.  Všichni v místnosti na mě upřely pohledy. Začínal mě dohánět pocit stresu. Patrick ke mně ochranářsky přistoupil, objal mě a otočil se zpět k publiku.

,,V posledních měsících to tu nebylo lehké,'' nastala krátká odmlka, aby se ujistil, že ho každý poslouchá, ,,někteří nás opustili, ale jiní zase přišli a zapadli mezi nás. A já bych tu dnes uvítal tuhle slečnu po mé pravici. Přivítejte mezi námi novou tvář. Hailey Baldwin.'' místností se rozlehlo sborové ahoj. Nervozita ze mě spadla, když mi došlo, že by tu nikdo nemusel být na pozici nepřítele.

Jakmile Patrick skončil se svým monologem, všichni se odebrali a mě čekalo vyřizování smlouvy. ,,Někdy se naskytne dobrá příležitost a naše modely posíláme i do jiných zemí. Doufám, že s tím nebudete mít problém.'' se zdviženým obočím na mě teď již můj nadřízený pohlédl.

,,Toho se nemusíte obávat. Vždy jsem chtěla navštívit i jiné země.'' poslední nevyplněná kolonka na papíru byl můj podpis. Se zatajeným dechem jsem se podepsala. Stále jsem nemohla uvěřit tomu, co se právě odehrává.

Patrick si smlouvu založil do desek, které následně předal Amandě, aby je založila k ostatním. ,,Nejspíš teď budete velmi žádaná a může vám přijít nabídka od nějaké reality show. Většinou se jedná o The Late Late Show s Jamesem Cordonem nebo The Tonigh Show kterou uvádí Jimmy Fallon,'' vstal ze své židle a já učinila totéž, ,,ale tohle nechte na nás.'' věnoval mi přátelský úsměv a opustil místnost.

Vyšla jsem z budovy a mířila zpět k Justinovi. Cestou jsem se stavila v jedné z čínských restaurací, protože pochybuju, že Justin něco nakoupil a nějak jsem nestíhala uvařit oběd. Na tváři mi stále pohrával spokojený úsměv. Jediné, na co jsem se těšila byl Justin, společný oběd z krabiček a konečně mu sdělit tu dobrou zprávu.

Výtah mě dovezl do jeho patra a mně se naskytl pohled na prázdný byt. Nebyl tu jediný náznak, že by se tu dneska vůbec ukázal. Vytočila jsem jeho číslo a jediné, co jsem slyšela, bylo oznámení, že volaný není dostupný. Úsměv vystřídal hněv. Telefon jsem hodila na gauč a jídlo nechala položené na lince.

Po několika dlouhých minutách, které se nejspíš přehouply v hodiny se v kuchyni objevil i Justin. ,,Promiň.'' rychlými kroky ke mně přispěchal, aby mě mohl sevřít v náručích. A já udělala krok vzad.

,,Promiň? Nedal si o sobě ani vědět. Celý víkend i vlastně dnešek jsem se těšila až se uvidíme a já ti budu o všem vyprávět, jenže jsi tady nebyl, když jsem se vrátila. Myslela jsem, že si uděláme den pro sebe, ale to bys tu musel být.'' poslední slova jsem spíše vykřikla a poté se rozutekla do koupelny a zamkla za sebou dveře.

Několik minut bylo po celém bytě ticho, ale pak se ozývaly jeho marné pokusy otevřít dveře. ,,Odemkni ty dveře, Hailey.'' odmítavě jsem kroutila hlavou, i přesto že neměl šanci to vidět a dále protestovala. Napadlo mě, jestli moje reakce nebyla přehnaná, ale stála jsem si za svým. V zadní kapse tepláků mi začal vibrovat telefon.

Zítra v šest buďte připravena. Čeká vás první focení, abychom viděli, co umíte. Patrick

Bylo mi jedno, že za dveřmi stojí rozčílený Justin, protože jsem mu odmítala otevřít dveře. Můj hněv vystřídala radost a to byla priorita.








Menší krize Hailey a Justina. :( Co myslíte. Jaká bude Justinova reakce až zjistí, že se Hailey stala modelkou?

THE BEST CALVIN KLEIN MODELWhere stories live. Discover now