4 // kehanet babamın işi, senin değil

1.3K 217 32
                                    

Bölüm 4 // Kehanet Babamın İşi, Senin Değil

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Bölüm 4 // Kehanet Babamın İşi, Senin Değil

Bir Hafta Sonra

"Aç ağzını." Minseok Sehun'a verdiği komutun hemen ardından bardağın içindeki suya yön verdi ve damlaları doğrudan Hades'in oğlunun ağzına yolladı. Bu hareketine odadaki diğerleri göz devirirken Jongin eğlenerek gülmüştü. Arkadaşı bunu ne zaman yapsa deli gibi hoşuna giderdi zaten, Poseidon oğlu bunu biliyordu. "Bana da yap, Minseok."

"Şovmen." Kyungsoo baygın bakışlarını fazlasıyla eğlenmekte olan ikiliden çevirip Sehun'a baktı. Siyah saçlı oğlan kendini fazlasıyla toparlamış, oturur halde yatağında arkadaşlarıyla oturuyordu. Jongin ona bebekler gibi bakmaya devam ediyordu, sarışının gösterdiği ilgiden dolayı neredeyse şımaracaktı. Ama biliyordu ki o bütün hastalarına karşı böyleydi.

"Konsey kitabı hâlâ tercüme edemedi. Kheiron kendinden çok emindi oysa ki." Poseidon'un oğlu kendilerini neredeyse ölümün ağzına atan at adama hâlâ sinirli olduğunu sesine yansıtarak belli etti. "Nimfalar ve satirler de dil hakkında hiçbir şey bilmiyor."

"Boşuna mı ölüyordum yani?" Sehun alayla başını geriye attı. Onun komiğine gitmiş gibiydi ama dikkatini Minseok'tan onlara veren Jongin aynı fikirde değildi. Hem de hiç. Biçimli kaşlarını çatıp ters ters sevdiği çocuğa baktı. "Ölüyor falan değildin Sehun." Ben varken olmaz. Ancak söylediklerine odada kendisinden başka kimse inanmamıştı.

"Pek sayılmaz." dedi Minseok. Oyun oynadığı bardağı bir kenara bırakmıştı şimdi, ciddi bir meseleden bahsettiklerinde ortama uymasını bilirdi. Tıpkı babası gibi. "Kamptan yardım alamazsak başka yollar var. Biraz daha ölümcül olmak kaydıyla elbette." Diğerleri gözünü bile kırpmazken Jongin iç çekti.

"Kitabı üvey annenin yazdırdığını biliyoruz Sehun. Kime yazdırdığını bilmesek de." Kyungsoo oturduğu yerde rahatsızca kıpırdandı. Hades'in biricik eşi Persephone'dan bahsetmek Sehun'un hoşuna gitmeyebilir diye düşünmüştü, ancak oğlanın tanrıçayla bir derdi yoktu. Devam etmesi için gözlerini kırpıştırdı. "Tanrıçanın yılın bu vakti yeryüzünde olması gerektiğini de biliyoruz. Ama hâlâ yeraltından dönmedi." Persephone yılın sadece üçte birinde Hades'in yanında olurdu, bu her yaşayan canlı tarafından bilinen bir gerçekti. Narın sadece üçte birini yemişti çünkü. "İster istemez Kheiron ile aynı düşünceye kapılıyorum."

"Kheiron ne diyor?" Jongin merakla sordu. Sözün yeraltından ve yeryüzüne çıkmayan tanrıçadan açılması ilgisini çekmişti.

"Hepimiz biliyoruz ki kitabı tercüme ettirip kilidi oluşturamazsak, tartarustan birçok yaratık dünyaya akın edecek." Minseok ellerini yumuşak saçları arasından geçirip arkadaşlarının gözlerine baktı teker teker. Sözün gerisini yoldaşının söylemesine izin verdi. "Suçu Hades'e atmayı isterdim fakat hiçbir güçle tanrıçayı fazladan orada zorla tutmayı başaramaz. Persephone kendisi gelmek istemiyor."

güneşin oğlu geceye tutulmuş] sekaiWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu