Capitolul 11. X

942 93 6
                                    

Imi încalț adidașii apoi mai arunc o ultimă privire spre el. Stiu ca nu vrea fie singur, dar întorc înainte se trezească sau cel putin asa sper. Iau niste bani apoi las ghiozdanul jos si ies. După ce încui ușa văd norul de deasupra orașului. Vântul imi suflă parul in toate directiile si e destul de frig brusc. Cobor scările si mă îndrept spre supermarketul de peste drum. Trec printre rafturi si iau tot ce am nevoie. Pun coșul de cumpărături pe casa de marcat. Casiera e foarte prinsă de știrea de la TV.

-In momentul de față doi dintre copii preotului sunt dați dispăruți. Nu există dovezi concrete, însă unul dintre ei ar putea fi acuzat de otravirea lui. spune reporterul apoi continuă să își turuie textul
-Monstrul acela merita să moară! spune si dă din cap negativ. Săracii copii!

O privesc indiferent apoi iau pungile si ies imediat ce am plătit. Mă întorc în cameră și las lucrurile jos. Îmi dau hainele jos apoi fac un duș lung. Las apa să imi curgă pe rana din palmă si simt cum mă arde. Am uitat iau bandaje. După ce ies din dus mă sterg cu un prosop si mă îmbrac cu hainele pe care le-am cumparat. Bun, acum... privesc în jur si gasesc punga in care am pus mâncarea. Înșir totul pe masa de lângă fereastră apoi imi fac un sandwich si mă așez pe scaun privind ploaia de afară. Docurile nu sunt departe de aici, dar tot o facem o baie bună dacă ploaia asta nu o se oprească până dimineață. Mușc din sandwich si mă întorc spre el. Se foiește prin așternuturi mormăind chestii indescifrabile. Se ridica brusc în șezut si isi pune ambele mâini pe cap tremurând. Las mâncarea jos si merg imediat la el.

-Z... spun in șoaptă si imi așez palma pe obrazul său. Esti in regulă?
-Doar un coșmar. zice si închide ochii

Îl trag in brațele mele si îi sărut creștetul capului apoi imi sprijin capul de el si rămânem așa.

-Dacă ne vor despărți din nou? zice după un timp apoi suspină
-Să îndrăznească numai. Nu o permit asa ceva, Z. După ce vom pleca de aici vom fi in siguranță.

Departe de polițiștii ăia nenorociți care ne caută.

Următoarea zi - Ora 5:29


Lovesc cu piciorul o piatră de pe marginea docurilor si ajunge in apă.

-Xander!

Îl iau pe Z de mână și urcam pe barcă. Sam reușește să ne strecoare înăuntru apoi mergem sub punte.

-O să fie un drum foarte lung. zice si se întinde. Astea sunt vestele voastre de salvare, în caz de orice. spune si imi aruncă chestia aia in cap
-Nu e posibil ne scufundam, nu-i așa? spune Z temător
-Oh, ba da. Barca asta are cam 40 de ani si unele chestii trebuie reparate, dar căpitanul e un pirat nenorocit care mereu spune mai bine se scufunda cu barca asta decât să bage bani in reparația ei. Chestia asta e atât de veche ca ar putea să fie pusă într-un muzeu de antichități. Vezi acele găuri peticite de acolo? Erau pentru tunuri, abia l-am convins sa le scoată. Omul ala e nebun, probabil o să ne trimită pe scândură si o ne dea de mâncare la rechini dacă nu îi ascultam ordinele!

XZ (boyxboy)Where stories live. Discover now