0.4

34.2K 1.8K 592
                                    

Turunç'tan

Bakışlarımı sıradan çekip camdan dışarı baktım. Okullarımız karşılıklıydı ve oturduğum yerden dışarı baktığımda tüm netliğiyle onu görebiliyordum.

Burada oturmayı seviyordum. Teneffüslerimiz aynı saatte değildi ve sadece öğle arasında yarım saatlik bi kesişme vardı. Onun cam kenarında oturduğunu fark ettiğim anda onu biraz daha fazla görebilmek için ben de cam kenarına oturmuştum. Cam kenarında oturup istediğim zaman onu görebiliyor olmak biraz olsun ona yakın hissetmemi sağlıyordu.

Onun arkadaşlarıyla konuşurken güldüğünü gördüğümde ben de gülümsemeden edememiştim. Güleryüzlü biriydi, gülmeyi hep çok severdi ve sürekli de gülerdi.

Yüzündeki gülüşünü çok seviyordum.

Söylediklerinde haklıydı, muhtemelen Yağız bana hiç özel hissettirmeyecek ve etrafında onca kız varken hatırlayabileceği biri olmayacaktım. Canımı acıtıyordu ama gerçekleri direkt ondan duyduğum için umutlanmamı engelliyordu. Böylece ileride hayal kırıklığına uğramayacaktım.

Düşüncelerime odaklanıp dışarıyı izlemeyi unuttuğumu fark ettiğimde yavaşça etrafa bakındım.

Yağız bana bakıyordu.

Hiç özellikle bana baktığı olmamıştı, zaten çok yüksek ihtimalle ona baktığımı fark ettiği için bana bakıyordu. Ona bakmaya devam etmek istesem de bakışlarımı kaçırıp etrafa bakındım.

Bakışlarımı tekrar ona çevirdiğimde hocayla konuştuğunu görmüştüm. Muhtemelen derse odaklanmayıp dışarıyı izlediği için hoca ona kızıyordu.

Yapacak bir şeyim olmadığı için sınıftakileri inceledim. Hepsi çok ayrıydı. Gruplara ayrılmışlardı çoğunun arasında bir rekabet vardı. Ben bu rekabet ortamını sevmediğim için olabildiğince onlardan ayrı kalmış ve en sonunda kendimi dışlanırken bulmuştum.

Bununla bi sorunum yoktu, sahte arkadaşlıkları hayatımda istemiyordum zaten.

Telefonumun titremediğini fark edip telefonumu elime aldım ve gelen mesaja baktım. Yağız kendini suçlu hissetmiş olacaktı ki birkaç mesaj atmıştı.

Yağız: Özür dilerim

Yağız: Cidden

Yağız: Seni bu kadar kırabileceğimin farkında değildim

Turunç: Beni kırdığını düşündüren ne oldu ki?

Yağız: Yazmadın

Yağız: Sen sık sık yazardın

Turunç: O kadar da kırılmadım merak etme

Yağız: Sevdiğin kişinin her sözü seni kırabilir

Yağız: Bunu biliyorum

Yağız: Söylediği en ufak şey büyük bir anlam taşır

Yağız: Buna karşı çıkamazsın

Turunç: Nereden biliyorsun bunu?

Turunç: Birini mi seviyorsun?
(Görüldü)

Attığı görüldü ile ne yapacağımı bilememiştim. Birini sevseydi söylerdi değil mi? Ama o zaman neden hayır birini sevmiyorum da dememişti?

Neden beni belirsizlikte bırakıyordu?

Turunç | TextingWhere stories live. Discover now