1.9

27.4K 1.5K 450
                                    

Turunç'tan

Sınıfın bunaltıcı havasına daha fazla tahammül edemediğimi fark edip sıramdan kalkmış ve sınıftan dışarı çıkmıştım. Tüm öğle arası boyunca ne yapacağımı bilmiyordum ama sınıfta kalmak kesinliklr istemiyordum.

Okulun önünde çalıların arasında bir bank vardı, sanırım orada oturabilirdim. Hem herkesi görmüş hem de kimse tarafından görülmemiş olurdum ve bu tam da isteyebileceğim bir şeydi.

Hızlı adımlarla bankın yanına varıp oturmuş ve telefonumu cebimden çıkarmıştım. Engelini kaldırmıştım ama hâlâ bir mesaj yoktu. Ya görmemiş ya da umursamamıştı.

"Yağız aşırı hızlı yürüyorsun beklesene biraz." diyen bir kızının sesini duyduğumda başımı telefondan kaldırmış ve çalıların ardındaki sesin sahibine bakmıştım.

Yanında Yağız vardı.

Yağız hafifçe gülüp kıza yaklaştı ve kızın saçının yüzüne gelen bir tutamını kulağının arkasına attı.

"Senin için yavaş yürüyeceğim ama okuldan kaçmayı planlıyorsak biraz hızlı olmamız gerekebilir." dedikten sonra kızın dudaklarına küçük bir öpücük kondurmuş ve elini tutarak beraber yürümeye başlamışlardı.

Ona çok aşık bakıyordu.

Gördüklerimi sindirmeye çalışırken gözümün yaşarmasına engel olamamıştım. Yağız hiçbir kıza karşı böyle değildi, ona çok ayrı davranmıştı. Kimse için okuldan kaçmaya çalışmamış, kimseye böyle bakmamıştı.

Bana karşı neden bu kadar kırıcıydı?

Çalıların ardındakileri yanlış görmeyi diledim ancak ne kadar dilersem dileyeyim gerçek buydu. Yağız birine gerçekten aşık olmuştu.

Onun adına sevinmek isterdim, daha önce hiç aşık olmadığını söylemişti. O kız bu konuda ona bir ilk yaşatıyordu.

Ama sevinemezdim.

Gözlerimdek akan yaşlara engel olmak istedim ancak bana karşı çıkıp akmaya devam etmişlerdi. Ellerimi gözlerime kapatıp dirseklerimi dizlerime yasladım ve bir süre orada öylece durdum. Başka hiçbir şey yapmak istemiyordum.

Çalıların arasına birinin girdiğini duyduğumda bile kim olduğuna bakmamıştım. Adım seslerinin sahibi gittikçe yakınıma gelmiş ve en sonunda bankta yakınıma oturmuştu.

"Her şeyi istemeden de olsa gördün değil mi?" diyen sesle sadece başımı salladım.

Yanımdaki kişi bir süre sessiz kaldıktan sonra aniden bana sıkıca sarılmıştı.

"Lütfen kendine yapma bunu."

~~~~

Bugün sadece acı var

Turunç | TextingWhere stories live. Discover now