Nu mai plec de langa tine

579 10 5
                                    

Perspectiva Brita

-Nu am avut intentia sa ne petrecem intreaga zi intr-un salon de spital. Dar, cum sunt acum implicat in intreaga afacere, nu am de ales. Imi pare rau ca nu am reusit sa imi fac mai mult timp pentru noi, Brita.

Zambesc scurt si incerc sa ma abtin sa nu izbucnesc in ras.

-Ce, sunt asa de amuzant? Se pare ca mi-am descoperit un nou talent! izbucni el atunci mandru de sine.

-Deja ai facut destule pentru noi toti. spun si imi sprijin atunci capul de umarul sau. Nu stiu daca esti constient, dar pentru mine ai devenit un fel de salvator. Nu erou.

-Oh, dar nu am facut mai nimic.

-A raspuns Noah? In final? il intreb si el isi verifica atunci mesageria. Ca apoi sa incuviinteze lent din cap.

-Banuiesc ca de acum inainte va fi bine totul.

-Nu ti-a fost teama? il intreb scurt. Si el imi ranji in fata.

-Tie nu ti-a fost teama cand ai facut atatea nebunii? Cand ai vorbit cu Edek? 

-Vorbim de tine, nu de mine! Ai stricat asa un moment frumos!

-Te asigur ca Edek se va opri. Totul va reveni la normal. Ma rog, aproape totul. ingana el scurt si arata atunci spre patul de spital unde fratele sau era conectat la aparate.

Si nu parea ca va da prea curand vreun semn de intoarcere.

Mi se paru ciudata acea clipa. Sa il vad parca pe Barram in doua locuri. Stiam ca e vorba de fratele sau. Stiam ca nu este el. Dar creierul meu asa percepea intreaga poveste. Barram in doua locuri diferite, si in doua stari total opuse de trezvie.

-Stii? Mi se pare ciudat ca eu sunt bine si ca el e in starea asta. Nu m-as fi asteptat pana acum sa ajung asa departe. Mereu a fost in fata pericolului. Pe cand eu...am ales sa fug de el. Deci, da, intr-un fel am fost las.

-Pana acum. 

-Exact, vezi ca ma cunosti? Tu mi-ai dat din puterea ta. Am fost gelos pe curajul tau, sa stii. Nu multe fete ar face ce ai facut tu. In padure te-ai certat cu Edek. Ai fugit din calea masinilor. Ai batut, ori ma rog, caftit tipi cu sticle, esti un fenomen, ce mai, Spear! 

-Vorbeste mai incet, fac pariu ca ne asculta! 

-Si ce? Nu e ca si cum vorbim lucruri interzise. bombani el nemultumit. Oricum, imi e dor de el. Ai avut dreptate. Nu e asa usor sa vrei sa rupi legaturile cu o persoana.

-Barram...

-Dar nu stiu daca vom avea vreodata o relatie asa minunata. Nu dupa toate astea. Nu stiu cine e omul din patul acela de colo, Spear. Imi e frate, atat. Nu stiu ce simte vizavi de mine. NU POT sa alerg cu capul inainte si sa sper ca va fi bine.

-Inteleg.

-Voi ce veti face?

-Pai, probabil vom incepe examenele curand. izbucnim atunci in ras. Eve o sa piarda multe, dar, cum situatia ei e mai complicata, banuiesc ca a scapat. Vom merge mai departe, cum a fost si pana acum.

Ii simt atunci atingerea pe chip si degetele cum imi dezmiarda chipul.

-Mereu am vrut sa fac asta. ingana el stins. Sa stam, dar NU intr-un astfel de loc, si sa ne deschidem unul altuia.

-Scuze...

-A durat foarte mult. Simt ca au trecut sute de ani.

-Nu exagera, totusi! il izbesc atunci in brat. Ca sa il vad cum se incrunta brusc pe loc.

Ochi negriUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum