2

335 12 0
                                    

pov Soof

''zullen we vanmiddag naar de starbucks gaan?'' vraagt eleanor als we met zn alle bij de kluisjes staan. iedereen knikt blij ja maar ik schud mijn hoofd. ''wij zitten midden in een verbouwing, dus moet ik helpen. sorry jongens'' zeg ik terwijl ik mijn jas aan doe. eerst woonden we helemaal buiten de stad maar mijn ouders konden het huis bijna niet betalen, dus zijn we echt midden in de stad gaan wonen. in een heel kleine flat waar je net met 4 personen in past, alleen wonen wij er maar met zijn 3tjes. ''oh nou misschien een andere keer voor jou dan, is het erg als wij wel gaan?'' vraagt rosa en ze gooit haar zware tas over haar schouder. ''ik vind het niet erg hoor als jullie nu gaan'' zeg ik schouder ophalend en vis mijn sleutel uit het voorvakje van mijn tas. ''echt niet want dan gaan we nu'' ik knik dat het goed is en ze lopen weg alleen niall blijft staan. ''m-moet je niet met hun mee?'' vraag ik een beetje haperend, ik ben niet goed met jongens. laten we het daarop houden. ''nee, a-anders vind ik het zielig voor jou. zit jij thuis j-je best te doen om een leuk huis te krijgen en wij zitten lekker koffie te drinken'' zegt hij ook een beetje stotterend. ik glimlach, dat is echt heel aardig. ''je hoeft mij dan niet zielig te vinden hoor, maar het is aardig'' zeg ik en begin met lopen. ik kijk achterom net als niall en onze ogen kruizen elkaar. ik draai me weer om en loop verder. ik hoor iemand opgelucht zuchten en ik weet bijna zeker dat hel niall was, aangezien wij de enigste op de gang waren.

op weg naar huis waaide het hard. ik ben bijna 2 keer gevallen vanwegen de wind, die precies vanaf de zijkant kwam. als ik voor de flat van mijn oude fiets af stap loop ik het schuurtje in van de flat, zet mijn fiets op slot en loop de trappen op. versuft laat ik mijn tas voor de deur liggen en loop de, openstaande, deur in. ''hoi schat, was het leuk op school?'' vraagt mijn moeder als ze me heeft gezien. ''jahoor, het was wel gezellig'' zeg ik en trek een oud shirt aan. ''heb je nou al vrienden gemaakt? want sinds het begin van dit jaar ben je steeds alleen'' zegt ze en geeft me een kwast. ''ja ik heb een paar vrienden, rosa en eleanor en nog wat jongens'' zeg ik en loop naar een openstaande pot verf. ''leuk! wil je die muur even verven?'' zegt ze en wijst naar de muur bij het raam. ik knik en neem de verfpot mee naar de muur. ik begin van boven en moet dus op een krukje staan. ''lukt het schat'' vraagt mijn moeder die de kast tegen de eerste opgedroogde muur schuift. ''jahoor'' zeg ik en ga rustig verder.

evenlater als ik bij het raam bezig ben zie ik een bekend blond kopje op de stoep tegenover lopen. hij heeft een zak chips in zijn rechterhand en in zijn linkerhand zijn mobiel die hij tegen zijn oot drukt. hij kijkt even rond zich heen en ziet dan iets waar hij snel naar toe loopt. hij drukt zijn telefoon uit en ik zie nu dat een meisje zijn onderdeel is waar hij naartoe gaat. niall loopt naar haar toe, maar zij doet helemaal niks, ze wacht alleen totdat hij bij haar is. ze geven elkaar een knuffel en hij een kusje op haar wang. hij heeft dus een vriendin. serrieus soof, ben je echt jaloers? ik sla tegen mijn hoofd en mijn moeder kijkt me raar aan. ''niks'' mompel ik terug en kijk naar buiten. ze lopen net de hoek om en ze houden elkaars hand vast. ik zucht en schilder verder.

''soof wil je even eten halen? wat bij de friettent ofsow'' zegt mijn moeder en duwt een briefje van 20 in mijn handen. ik haal mijn schouders op en trek mijn jas aan. ik stap de deur uit en loop de trappen af. ik loop de hoek om waar niall vanmiddag ook om ging, en duw de deur van de friettent open. waarom ben ik hier ooit naar binnen gegaan? ik zie dat niall en het meisje hier ook aan een tafeltje zitten en zij hem helemaal aflebbert. ik walg vanbinnen en ga in de rij staan. ik haal een hand door mijn haar heen en wacht tot ik aan de beurt ben. de man voor mij rekent af en loopt weg. ''wat is uw bestelling?'' vraagt een jongen, hij komt me bekend voor. ''soof?'' ik kijk op en zie louis staan. ''hey louis, ik wist niet dat jij hier werkte'' zeg ik verbaasd. ''oh ja, om wat geld bij te verdienen weetje, maar wat wil je bestellen?'' zegt hij en pakt een niew kladpapiertje. ''uhm, doe maar 2 grote friet, 3 frikandellen en 3 cola alstublieft'' zeg ik en glimlach. ''dat wad het mevrouw'' zegt hij kakkerig. ik knik en maak een 'uhu' geluidje. ''als u even aan een tafeltje wilt gaan zitten en wachten op uw bestelling, komt het er zo aan'' en we schieten in de lach. hoofdschuddend loop ik naar een leeg tafeltje en ga op de houten stoel zitten. ik kijk wat op mn mobiel en zie dat het al half zeven is. het is niet meer druk in de zaak en louis staat af te wassen. ''eh louis!'' roep ik. hij leunt over de bar heen en kijkt op van zijn natte handen. ''hm?'' reageert hij. ''is mn bestelling bijna klaar, ik heb honger'' hij komt naar mn tafeltje en gaat ook zitten. ''het komt eraan'' zegt hij zacht in mijn oor. ik kijk hem verbaasd aan. ''waarom dat?'' vraag ik en stop mijn mobiel in zijn jaszak. ''geen idee, vond het leuk'' zegt hij en grinnikt. hij loop weer achter de balie en pakt een papieren tas, stop er 2bakjes friet in, 1 zakje met denk ik de frikandellen en geeft de 3 bekers cola aan mij. ''fijne avond verder'' zegt hij lachend en ik geeft hem geld. ''de rest is fooi'' zeg ik en  loop de zaak uit. ik kijk nog 1x achterom en zie dat niall en zijn vriendin ook net de zaak uitlopen. ik draai me om en loop terug naar huis.

''was het druk ofso'' zegt mijn vader die de deur voor me opend. ik knik en zet de zak op tafel. ''er was hier net nog een meisje. ene krista ofso'' zegt mijn moeder. ''ze is echt net weggegaan, ben je haar niet tegen gekomen?'' vervolgt ze. ik kijk haar verbaasd aan. ''ik ken helemaal geen krista hoor mam. wat kwam die krista hier dan doen?'' ze zei dat ze een meisje van haar leeftijd zocht, die ook ene niel kende'' ik begin te lachen. ''sorry, maar ik ken geen krista en het is niall'' zeg ik lachend. ''oh'' zeggen mijn ouders te gelijk en ik pak een bakje met friet. meestal delen mijn ouders het ene bakje en ik eet alleen het andere bakje op. ik eet graag. ondertussen neem ik een slok van de cola en kijken we tv. ''ik heb trauwens gezegd dat die krista vanavond terug kon komen maar ik denk dat ze niet meer komt'' zegt mijn moeder als ze haar hap heeft door geslikt. ik kijk op en proest bijna mijn drinken uit. ''je zegt tegen een of andere onbekende dat zij later terug mag komen, zonder dat je weet of ik haar wel of niet ken?'' ze haalt haar schouders op. ''ik dacht dat je haar kende hoor'' ''ik ken toch niet iedereen!'' spuw ik terug. ''en nou is het klaar, jij zegt niet meer tegen vreemden dat ze later terug mogen komen en jij hou je grote mond tegen je moeder, anders krijg je met mijn grote mond temaken'' schreewt mijn vader tegen ons. ik zak beduusd terug in de zachte stoel en stop boos frietjes in mijn mond, terwijl ik naar de tv kijk. mijn moeder staat op en loopt zonder iets te zeggen weg naar haar slaapkamer. als ik mijn eten op heb pak ik mijn beker en loop ook naar mijn eigen kamer. ik plof op mijn bed en zet zacht muziek op. de slaap kamers zijnal helemaal klaar dus daar zit ik meerendeels van de dag, als ik niet hoef te schilderen. ik kleed me om in mijn pyama en doe mijn haar in een losse staart. ik poets mijn tanden en doe mijn nachtbeugel in. ik zet de muziek uit en leg mijn mobiel aan de oplater naast mijn bed, knip het lichtje uit en probeer te slapen, wat opeens ook heel goed lukt.

i'm not your daddy || ft. Niall Horan ||Where stories live. Discover now