Capitolul 9: " Cum m-a jucat pe degete. "

45 12 9
                                    

" Cum m-a jucat pe degete

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

" Cum m-a jucat pe degete. "

     — " Să pui stăpânire pe o inimă neobişnuită cu atacurile, înseamnă să intri într-un oraş deschis şi fără pază. ". Vocea îmi trecu distorsionată dintr-o ureche în alta, aproape hipnotizându-mă

     Ora de literatură universală îi venise iar de hac lui Maeve, care stătea acum în picioare, recitând unul dintre paragrafele ei favorite. Sau cel puțin, așa afirmase ea. Tocmai de aceea îmi păru un pic cam siropos, dacă m-ar fi întrebat cineva, pentru felul ei de a fi.

     Neonul alb pâlpâi deasupra profei, ce mergea ursuză printre băncile înghesuite, citind îngâmfată dintr-o copie veche a cărții " Dama cu camelii ". Deși avea în jur de 40 de ani, perechea ei de pantaloni de stofă îi sugruma coapsele mari, în timp ce cămășuța transparentă abia stătea închisă peste perechea enormă de sâni.

     Îmi proptesc capul greu în pumn și strâng din ochii ce începuseră să mă usture de la somn. Conducerea liceului decisese că e nevoie să dea drumul la centrală, așa că în decurs de 2-3 ore, se făcuse o căldură înăbușitoare, care mă moleșise de tot. Îmi simțeam picioarele și mâinile umflate, iar fundul mă durea de la scaunul dur din lemn.

     Afară, mama natură era indecisă. Ploaia continuă să bată-n geam, dar norii cenușii se risipeau treptat, lăsând un curcubeu diluat în spate.

     — Domnișoară, ce să mă fac eu cu tine? Oftă femeia, ducându-și corpul în spatele catedrei și proptindu-și palmele pe suprafața acesteia.

     Îmi dau firele de păr din ochi și o privesc plictisită. Avea un set de trăsături aspre, cu ridicături și gropițe abrupte. Se prezentase în prima oră, dar îi uitasem numele de familie. O pauză ciudată se așternu în toată clasa, în timp ce pe fața lui Maeve citeam o expresie de " lasă-mă să te las ". Dacă și-ar fi permis, probabil i-ar fi zis că domnișoară-i mă-sa.

 Dacă și-ar fi permis, probabil i-ar fi zis că domnișoară-i mă-sa

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
S-a stricat cerulWhere stories live. Discover now