Capitolul 13: " Străina de lângă mine. Dublu. "

38 13 29
                                    

" Străina de lângă mine

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

" Străina de lângă mine. Dublu."


Ziua de vineri se terminase măreț, aș putea spune, asta dacă o excludeam pe mama și pe Nadia.

Fionn acceptase candidatura mea la clubul de lectură, în schimbul unei alte colege, însemnând că îl învinsesem într-o oarecare măsură pe Knox. Toate astea cu prețul capului lui Fairfax, care călcase în picioare interdicția la adresa mea.

Ideea i se păruse catastrofală, atât pentru faptul că se putea întoarce împotriva lui, cât și pentru că risca să fie dat jos din funcția de șef redactor.

După mine, nu avea să sufere niciuna dintre consecințele de mai sus.

Știu că părea un om prăpăstios, adus foarte ușor la limitele unor extreme, numai că setul lui de aptitudini și experiența aveau să-i țină toate funcțiile ocupate. Nimeni nu putea să-l înlocuiască. Elevii îl adorau pentru faptul că le falsifica notele și testele, iar directorul nu avea să riște să-l piardă, știa prea multe despre afacerile care se țineau în liceu.

Fairfax chiar putea fi o bombă cu ceas, dacă cineva reușea să-l scoată din sărite, deși, era mai ușor să-l sperii decât să-l iriți.

Consideram că își răscumpărase, pe jumătate, păcatele, dar starea constantă de nesiguranță pe care o aveam în apropierea lui, nu urma să mă părăsească.

Așa că, după panica și atacul de astm al lui Humpty, m-a anunțat că va trebui să mă supună unui test. Până la urmă, erau niște indivizi care se respectau și nu riscau să păteze tradiția ziarului liceului.

Ca să fiu primită în adevăratul sens al cuvântului, trebuia să compun un mini-articol în care să-mi arăt iscusința în ale scrisului.

     Aspectul bizar al situației își etalase prezența abia atunci când Daniel își decojise atitudinea de antipatie. Afișase un comportament parental cu mine, asaltându-mă cu sfaturile necesare inițierii mele. Naturalețea pe care o încorporase mă urnea să-l plac mai mult.

     Mă înștiințase că puteam să-mi aleg un subiect în care mă puteam specializa și despre care puteam vorbi lejer. Mă avertizase că era absolut crucial să intru în mințile elevilor și să comunic amănunte care le stârneau emoții puternice: de revoltă, de divinizare, ceva în care se puteau complace.

     " De cele mai multe ori, Pietroaso, intrigile, bârfele și neregulile îi ' excită ' pe vagabonzii ăștia. Nu-mi spune că nu ți s-a sculat când ai auzit că fosta ta colegă e stripteuză sau că Jon, de clasa a 10-a, are un văr care se ocupă cu o afacere de videochat. Trebuie să fii o scorpie în afacerea asta. "

     Miller-ul cel mic nu greșea. Toți suntem concepuți la fel, inclusiv eu mă puteam numi o simpatizantă a secretelor murdare. Până la urmă, era ceva ce prindea la public, internațional.

S-a stricat cerulOù les histoires vivent. Découvrez maintenant