15. Gedachtes verzetten

2.5K 67 16
                                    

.-~*~-.

V     A     N    E     S     S     A

Er is al een week voorbij en Alex heeft nog steeds geen woord tegen me gezegd. Er is duidelijk wat mis met hem, maar hij negeert me nog steeds. Als ik hem tegenkom op school kijkt hij me niet aan en loopt fel door.

Ik weet dat ik niet zo moet denken, maar ik denk dat het door mij komt. We hebben notabene bijna gezoend en ik heb echt wel door dat hij een gigantische muur om zich heen heeft gebouwd. Ik denk niet dat hij wilt dat iemand deze gaat doorbreken.

Ondanks dat hij waarschijnlijk niks meer met mij te maken wilt hebben, gaat mijn hart nog steeds sneller kloppen als ik hem zie. Het is een soort ziekte waar ik absoluut geen controle over heb. Ik denk dat ik om een of andere reden een crush op hem ontwikkeld heb. Ik probeer hem nu zoveel mogelijk te vergeten. Als hij zich als een klootzak kan gedragen kan ik dat ook.

Chris heeft nu officieel een relatie met Daisy en heeft het de volgende dag na het telefoon gesprek gelijk goed met mij gemaakt. Hij vertelde me dat hij nog steeds zijn gevoelens aan het uitzoeken, maar dat hij nu denkt dat hij bi is.

Nu Chris dus een relatie met Daisy heeft ga ik ook meer met haar om, afgezien van de paar uurtjes biologie in de week. Van Daisy was het overduidelijk dat ze een crush op Chris had, maar nu ze een relatie hebben lijkt ze nog erger te worden. Ze is overduidelijk verliefd en praat letterlijk de oren van mijn hoofd over hoe leuk ze Chris vind. Ik denk in tegenstelling tot haar niet dat Chris ook zo verliefd is op haar. Hij kijkt zuur als iemand over haar begint en ik zie hoe hij haar appjes negeert. Ik hoop niet dat hij haar hart gaat breken.

Mijn moeder heeft zoals ik van te voren al gedacht had ook haar excuses aangeboden. Ze vertelde me dat ze niks meende en ik deed het zelfde. Het is nu weer goed tussen ons, maar ze wilt wel dat ik niet meer met Alex omga. Niet dat dit moeilijk word, want hij negeert me toch.

Ook mijn broer heeft zijn excuses aangeboden en ondanks alles ben ik niet meer boos op hem. Ik kan nooit lang boos op hem blijven, dat is hoe de broer en zus band werkt. Vergeten doe ik echter nooit, het kan altijd nog van pas komen in een latere discussie.

"Vanes zit mijn haar goed zo?" Chris komt mijn badkamer uitgelopen en ik schrik op uit mijn gedachten.

"Uhm ja het zit leuk." Zeg ik na snel een blik op zijn haar te hebben geworpen.

Het is momenteel zaterdagavond en Chris en ik zijn al heel de avond aan het chillen in mijn kamer. Xavier mag vanavond een feest geven in ons tuinhuis, omdat hij zijn bachelor heeft behaald en ik mocht Chris en Sarah ook uitnodigen.

"Ik heb er echt een kwartier over gedaan." Hij komt naast me op bed zitten en ik zie dat hij naar mijn haar aan het kijken is.

"Ik weet het, mijn haar zit verschrikkelijk." Zeg ik als ik zie dat Chris er net een opmerking over wou maken.

"Ga je het nog wassen of laat je het zo?" Hij pakt een van pluizige krullen. Het hebben van krullend haar is leuk, maar niet praktisch. Het is echt een dagtaak om het te kunnen onderhouden.

"Ik denk dat ik het stijl, maar ik weet het niet. Ik heb eigenlijk echt geen zin." Ik ga in de kleermakerszit zitten en haal mijn telefoon uit mijn broekzak.

"Als ik jou was zou ik het stijlen. Er komen allemaal rijke Amsterdamse jongens die universiteit doen. Dat kunnen wij niet zeggen met onze Havo."

Ik haal mijn schouders op en kijk via de selfie camera naar mijn haar en gezicht. Misschien heeft Chris wel een beetje gelijk, want dit ziet er rommelig uit.

VechtersbaasWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu