26. Landgenoten

1.8K 50 22
                                    

.-~*~-.

A      L      E     X     A     N     D      E      R

"Maar waarom is hij vrijgelaten? De rechtszaak ik toch pas maandag." vraagt Sakina verbaasd, waardoor ik nors mijn schouders ophaal.

"Te weinig bewijs ofzo. Ik heb echt geen idee het Nederlandse rechtssysteem is sowieso een grote grap."

"En nu, Wat denk je dat je vader gaat doen?" Vraag Mo schaamteloos met volle mond.

"Ik heb werkelijk geen idee. Ik denk coke zoeken om focking op te snuiven." Door mijn woorden verslikt Jesse zich in zijn eigen speeksel. Ik was even vergeten dat hij hier ook nog zat.

"Shit man." Zegt Mo.

"Ik heb zo geen zin om hem nu onder ogen te komen. Hij gaat weer smeken voor nog een kans, maar ik weet niet of ik die wil geven. Hij heeft nu al zoveel kansen van mij gehad, maar hij verpest het elke focking keer."

"Waarom zeg je niet gewoon tegen hem dat je hem nu even niet wilt zien?" Oppert Sakina.

"Ik heb het tegen hem gezegd aan de telefoon, maar ik denk niet dat hij zin heeft om naar mij te luisteren. Hij gaat altijd gelijk naar de slachtofferpositie." Met een zucht haal ik mijn pakje sigaretten uit mijn jaszak. Ik had tot het telefoongesprek van net niet eens de neiging om te gaan roken, maar dat ik nu wel anders.

Victor denkt nog steeds dat ik niet meer rook. Als hij erachter komt dat ik nog steeds even veel rook al ervoor, dan schiet hij me echt door mijn hoofd. Het is niet dat ik niet wil stoppen, maar het ontspannings momentje wat een sigaret biedt is meer verslavend dan het roken zelf.

"Hij gaat sowieso die rechtszaak om voogdij niet winnen hoor. Als ik jou was zou ik alles erop zetten dat je bij je opa en oma mag blijven." Zegt Sakina bemoedigend.

"Dat sowieso niet, maar ik denk gewoon echt dat meneer van Buren en Farah mij echt gaan neuken. Met hun gesloten inrichting voor agressieproblemen." Zeg ik, terwijl ik opsta en mijn sigaret opsteek.

"Zo agressief ben ik trouwens niet eens." Voeg ik nog aan toe.

"Nee klopt, ik vraag me af hoe ze er bij komen je bent namelijk zo zachtaardig." Zegt Mo sarcastisch.

"Wat als je laat zien dat meneer van Buren een hekel aan je heeft. Dan kan je er voor zorgen dat dat bewijs wat hij aanlevert niet als betrouwbaar wordt verklaard." Zegt Jesse voorzichtig. Mijn ogen vergroten zich, dat is nog niet eens zo'n heel dom idee.

"Dat is echt kapot slim, maar hoe laten we zien dat hij een hekel aan mij heeft." Vraag ik, terwijl ik een hijs van mijn sigaret neem.

"Kan jij niet eerdere opnamen van zijn kantoor luisteren Jesse?" Vraagt Mo. Als antwoord op zijn vraag schudt Jesse zijn hoofd.

"Nee, maar wat er nog niet is kan nog komen."

"Dus we moeten die reactie van hem uitlokken?" Vraag ik ter bevestiging, waardoor Jesse knikt.

"Neem het gewoon op met je telefoon en laat het aan de rechter horen. Laat je goede cijfers zien, zodat ze weten dat het goed gaat op school. Dat maakt het waarschijnlijk al een stuk gemakkelijker."

"Je klinkt nogal ervaren." Zegt Sakina, waardoor Jesse zijn schouders ophaalt. Ik kan aan zijn blik zien dat er wel meer achter zit, dan hij nu wilt zeggen.

"Dus wat is je plan Lex?" Vraagt Mo, terwijl hij met zijn graaihandjes mijn laatste sandwich wilt pakken.

"Als ik jou was zou ik daarvan afblijven." Zeg ik dreigend, waardoor hij gelijk verontwaardigd zijn handen omhoog doet.

VechtersbaasWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu