23. Take a Hint

1.9K 57 13
                                    

.-~*~-.

V     A      N      E      S     S     A

"En waarom denk jij dat ik geïnteresseerd ben in informatie van jou." Zeg ik, terwijl ik mijn ogen naar hem rol.

"Je vindt hem leuk toch?" Door Xavier zijn woorden over Alex kijk ik hem fronsend aan. Ik kan aan zijn toon horen dat hij dit gesprek veel te leuk vind.

"Ik heb geen zin om met jou over mijn leven te praten dankjewel."

"En ik heb geen zin dat mijn kleine zusje om 1 uur s'nachts jongens uitnodigd, terwijl niemand thuis is." Zegt hij op dezelfde toon als ik dat deed. 

"Oke, dat is dan jammer voor jou." Zeg ik, terwijl ik mijn armen over elkaar heen sla.

Alsjeblieft laat Xavier stoppen over dit onderwerp.

Helaas luistert nooit iemand naar mij en trekt Xavier zijn mond weer open.

"En wat denk je mam ervan vind als ik zomenteen perongeluk wat over gisteravond zeg?"

"Dan krijgen we de situatie waarmee ik gister gedreigd heb." Antwoord ik simpel, maar ik weet dat ik gister veel zelfverzekerder was in het bijzijn van Alex.

Xavier kan mij technisch gezien niks kan maken, maar het blijft mijn idiote broer en die doet altijd de meest onbegrijpelijke dingen.Een nog grotere grijns vormt zich op zijn gezicht en ik weet dat hij al een duivels plan in zijn hoofd gesmeed heeft.

Als we stilstaan voor een stoplicht haalt Xavier zijn telefoon uit de draadloze oplader in zijn auto. Hij ontgrendeld deze met zijn gezicht en geeft hem vervolgens aan mij.

Met opgetrokken wenkbrauwen neem ik de telefoon van hem aan. Wat wilt hij dat ik hiermee ga doen? Ik wil net mijn mond opentrekken om het te vragen, als het stoplicht op groen springt en Xavier asociaal hard optrekt.

"Wat moet ik hiermee." Vraag ik uiteindelijk als we op de snelweg zijn. Zijn ontgrendelde telefoon heb ik nogsteeds in mijn hand. 

"Ik heb wat informatie verzameld." Begint Xavier, maar ik praat geïrriteerd door hem heen.

"Gefeliciteerd."

Een diepe zucht verlaat zijn mond, voordat hij zijn verhaal verder vervolgt. "Als ik jou was zou ik even mijn notities openen er staan daar wat leuke dingetjes over je vriendje."

Ik rol mijn ogen bij het woord vriendje, maar ondanks dat open ik toch zijn notities. De laatst gewijzigde met de titel 'bewijs' klik ik aan. Ik zie hoe mijn ooghoek hoe Xavier van de weg naar de telefoon in mijn hand blijft kijken.

Als de notitie is geladen kijk ik met grote ogen naar wat ik voor me zie. Het is een filmpje van een bewakingscamera van een winkel. Aan de kwaliteit te zien is het donker. Fronsend kijk ik Xavier aan, wie dom lacht.

"Klik maar aan hoor."

Nog steeds verward klik ik op de playbutton voor het filmpje. Al snel zie ik twee jongens wie in donkere kleding de winkel binnensluipen. Wacht is dit een overval? Waarom heeft Xavier dit in zijn notities staan, met een kopje bewijs.

Het filmpje vervolgt en ik zie hoe de jongens dingen uit de schappen in hun tassen doen en ook de kassalade openbreken. Ik vraag me af wie die jongens zijn, ondanks het donker is komt iets van ze me vaag bekend voor.

Ding

Dat was het kwartje wat viel. Mijn gezicht wordt lijkbleek als ik naar de langere jongen kijk. Wie zijn postuur mij opeens wel heel bekend voorkomt, Alex.

VechtersbaasWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu