17. Gebroken thuis

2.5K 71 14
                                    

.-~*~-.

V A N E S S A

"Goedemiddag, kan ik jullie bestelling opnemen?" Een serveerster komt aan onze tafel staan en redt ons uit de ongemakkelijke sfeer die al sinds school om ons heen hangt. We zitten nu met z'n drieën in een cafeetje vlakbij school. Ik ben hier wel eens eerder geweest, maar om eerlijk te zijn ben ik niet echt de persoon om na school 'wat te gaan drinken.'

"Voor mij graag een cola." Zegt Serkan van tegenover mij. Hij heeft tot nu toe niet veel gezegd of gedaan, afgezien van hatelijke blikken naar Alex gooien.

"Doe voor mij maar een koffie zwart." Geeft Alex van naast mij zijn bestelling door.

"Voor mij een cappuccino graag." Glimlach ik naar de vrouw. Ze schrijft wat op haar notitieboekje en loopt weer richting de bar.

"Dus Serkan, wat voor niveau doe je eigenlijk." Vraag ik aan hem, zodat er hopelijk nog een soort van gesprek ontstaat. Alles beter dan die ongemakkelijke sfeer

"Ik zit in 3 mavo en jij H4B" Concludeert hij opeens. Ik knik als bevestiging en kijk hem een beetje verbaasd aan. Hoe weet hij in welke klas ik zit? Onze school is zo groot ik zou letterlijk elk niveau kunnen doen.

"Hoe weet je in welke klas ik zit?"

"Ik weet het omdat ik uhm... een vriend van mij had het verteld." Ratelt hij als antwoord. Niet dat dit nu minder vreemd is dat een vriend van hem zegt in welke klas ik zit.

"Maar dat betekent wel dat je slim bent. Ik hou wel van meiden die hersens hebben." Glimlacht Serkan naar me. Is hij nu echt met me aan het flirten. Ik wil niet lullig zijn, maar hij zit in de derde...

"Die heb jij overduidelijk niet nee." Hoor ik Alex van naast me zeggen, waardoor mijn blik naar hem toe gaat. Hij staart Serkan ijskoud aan en trekt uitdagend een wenkbrauw omhoog. Hij wilt overduidelijk een scène gaan schoppen hier.

"Dat ik Vmbo doe betekent niet dat ik dom ben." Zegt Serkan verdedigend. Waardoor er een emotieloos lachje Alex zijn mond verlaat.

"Het is wel dom dat je denkt dat een meisje als Vanessa jou ziet zitten."

Oh shit

Ik kijk weer terug naar Serkan, die hier duidelijk niks op heeft te zeggen. Het enige wat hij kan doen is verslagen uit het raam kijken. Fijn, nu is de sfeer die ik probeerde te creëren kapot en we hebben nog niet eens onze drankjes gekregen.

"Alsjeblieft, een cola, koffie en cappuccino." De serveerster zet onze drankjes neer en ik bedank haar.

"Dus Alex wat doe jij eigenlijk?" Vraagt Serkan ongemeend van tegenover mij. Hij heeft eindelijk genoeg ballen om tegen hem te praten.

"Ik zit in 5 Vwo." Antwoord hij kortaf, terwijl hij verder gaat met weet ik wat doen op zijn telefoon. Over ongemakkelijk gesproken.

"Ik had gehoord dat je ruzie hebt met Victor. Weetje ze roddelen veel over je, met je vader die nu in de bak zit enzo." Serkan gaat ongestoord verder met praten tegen hem, ondanks Alex duidelijk heeft laten merken daar geen zin in te hebben.

Alex zijn blik gaat geïrriteerd weer naar Serkan, waarna hij hem een harde trap van onder de tafel geeft. Een pijnlijke kreet verlaat zijn mond. Ik begin grijnzend in mijn cappuccino te roeren. Is het het raar als ik Alex zijn intimiderende gedrag echt hot vind?

"Dat gaat jou geen flikker aan. Ik zal als ik jou was snel je mond houden, voordat ik laat zien wat echte ruzie is." Zegt hij dreigend tegen Serkan. Die angstig een grote slok cola neemt.

VechtersbaasWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu